Sprijinirea studenților și a cadrelor didactice din Ucraina, discutată de reprezentanții Rețelei Universităților de la Marea Neagră

130 de vizualizări
Foto: © Sarinya Pinngam | Dreamstime.com
Sprijinirea studenților, cadrelor didactice și a personalului de cercetare din Ucraina a fost discutată de către secretarul general al Rețelei Universităților de la Marea Neagră (RUMN), Eden Mamut, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. 
  • Discuțiile au avut loc cu prilejul vizitei profesorului Erhan Tabakoglu, rector al Universității Trakya din Edirne, Turcia, la data de 30 martie. Acesta are funcția de secretar general al Asociației Universităților Balcanice.

În comunicat se arată că au fost prezentate inițiativele cu privire la scrisoarea de solidaritate care a fost redactată și distribuită de RUMN către toate forurile internaționale și care a fost postată pe pagina oficială a Rețelei. În colaborare cu Universitatea din București, RUMN a deschis un oficiu pentru sprijinirea refugiaților.

Au fost evaluate posibilitățile de colaborare în vederea promovării anumitor inițiative sau proiecte în zona Peninsulei Balcanice. În acest sens, RUMN s-a angajat să invite Universitatea din Edirne la o serie de proiecte de interes pentru cadrele didactice și studenții acestei universități, cum ar fi proiectele de inovare pentru promovarea soluțiilor de renaturare a ecosistemelor acvatice din bazinul Dunării sau proiectele de cooperare în domeniul relațiilor interculturale în spațiul Ponto-Danubian, conform sursei citate.

  • Din delegație au mai făcut parte și Murat Turkyilmaz, Prorector al Universității, Tuna Balkan, Director al Institutului Yunuș Emre din Constanța și Emre Yurdakul, Consulul General al Consulatului Republicii Turcia la Constanța .

Părțile au convenit ca în perioada următoare să intensifice contactele și schimbul de informații pentru identificarea unor proiecte concrete de interes comun, se arată în comunicat.

Foto: © Sarinya Pinngam | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Soluția care le permite profesorilor să dezvolte lecții și activități atractive pentru elevii lor, prezentată luna aceasta la cel mai important târg global de educație și tehnologie (P)

Inovația educațională dezvoltată de Samsung Electronics împreună cu Shape Robotics pentru sistemul educațional, display-urile Interactive Samsung Flip Pro cu aplicația Fable Blockly integrată, va putea fi testată de mii de…
Vezi articolul

Georgi Dimitrov, Comisia Europeană: în investițiile pentru educație digitală, cel mai important ar fi aspectul planului de reziliență și redresare. România a pus accent pe subiect, cu solicitări similare altor țări

În investițiile pentru educația digitală, “cel mai important (…) ar fi aspectul planului de reziliență și redresare. Sunt foarte bucuros să văd accentul pus în România pe acest subiect, cu…
Vezi articolul

Reacția Consilului Național al Elevilor după anunțul de aseară al ministrului Educației privind ridicarea stării de alertă, de pe o zi pe alta: Restricțiile impuse de pandemie ar fi trebuit ridicate treptat în școli, iar noile măsuri să fie anunțate în timp util

Consiliul Național al Elevilor solicită autorităților ca orice decizie legată de ridicarea restricțiilor în școli să fie comunicată din timp. Reacția vine printr-un comunicat de presă, după ce ministrul Educației,…
Vezi articolul

Scrisoare deschisă a unor mișcări și asociații, inclusiv Rezist și Corupția Ucide, împotriva posibilei nominalizări a lui Sorin Câmpeanu ca ministru al Educației: Măsurile lui “nu corespund standardelor” de reformă autentică

“Printre numele vehiculate pentru poziția de ministru al Educației sunt persoane care au dat deja măsura unei capacități de viziune și organizare limitată în funcția respectivă. Atragem în mod special…
Vezi articolul