Sprijin pentru 50 de copii orfani din Ucraina / Peste 100 de elevi au fost integrați în școlile din Maramureș

288 de vizualizări
Refugiați ucraineni trec granița în România prin vama Sighetu Marmației, Maramureș, miercuri, 2 martie 2022 / Foto: INQUAM Photos – Silviu Filip
O donaţie constând în jucării, produse de igienă şi haine pentru 50 de copii orfani din Ucraina, cazaţi într-un spaţiu din vecinătatea oraşului Negreşti-Oaş, judeţul Satu Mare, a fost făcută în urma unei colecte organizate de părinţii elevilor Şcolii Gimnaziale nr.1 din comuna Moisei, a informat, vineri, profesorul Daniel Tomoiagă, informează Agerpres.

„Toate bunurile au fost donate de părinţii copiilor din şcoala noastră, dar şi alte persoane din comună care au dorit să se implice. Produsele constând în haine, produse de igienă şi jucării strânse vor fi transportate către locul unde au fost cazaţi cei 50 de copii. Prin gestul nostru, sperăm să aducem măcar un pic de alinare acestor copii care au fost alungaţi din Ucraina de război”, a spus Daniel Tomoioagă.

De asemenea, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Maramureş a comunicat că peste 100 de elevi, proveniţi din diferite zone ale Ucrainei, au fost integraţi în şcolile din judeţ.

„Au fost integraţi în grupe/clase indiferent de efectivele de elevi pe care le au acestea. Ei pot să participe, la alegere, la activităţile educative curriculare sau extracurriculare organizate de unităţile de învăţământ, precum şi în cadrul cercurilor constituite la nivelul palatelor şi cluburilor copiilor. Elevii pot beneficia de cazare gratuită în internatele şcolare, au dreptul la alocarea unor alimente de bază furnizate prin programele sociale aflate în derulare, precum şi la rechizite, îmbrăcăminte, încălţăminte şi manuale. Personalul didactic, didactic auxiliar şi nedidactic, precum şi copiii sau tinerii din grupele/clasele în care au fost primiţi elevii ucraineni se implică într-o comunicare empatică în relaţia cu ei, încercând să le ofere suport psihologic şi să-i ajute să participe cât mai activ la activităţile educaţionale”, a precizat ISJ Maramureş.


1 comment
  1. Astăzi ,un băiețel frumos și blondul,îmbrăcat cu jaine jerpelite și murdare mi-a cerut “un leu” pe stradă și fără sa vreau m-am gândit cât ne zbatem și facem pe eroii pentru alții în timp ce copii noștri, orfani,lapadati,ajung pe străzi la cerșit și potențiale victime ale oricărui scerelat.Resursa umana ar trebui sa se concentreze pe ai noștri întâi și după ce o duc ai noștri bine ,atunci ne pozam cu “nevoiașii”.Fără supărare dar m-a durut sufletul când am văzut o viata irosita așa.Ce cautam noi prinși intr-un război care nici măcar nu e al nostru?Copilul ăla m-a dat peste cap,suferința lui….
    Avem nevoie de legi mai bune pentru adopții, cei din tara noastră sa poată adopta mai ușor după verficari riguroase care sa nu dureze mai mult de 6 luni.De ce nu interesează pe nimeni asta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Consiliul Național al Elevilor, despre restructurarea ARACIP: Actul de evaluare a calității din școli nu va mai fi unul autonom și obiectiv, ci va depinde exclusiv de credințele unor membri cu niciun fel de expertiză în sfera ARACIP

Consiliul Național al Elevilor “se opune cu fermitate modificărilor aduse asupra structurii organizatorice a ARACIP în această formă”, transmite organizația într-un comunicat de presă, ca răspuns la proiectul de hotărâre…
Vezi articolul