Încep înscrierile în Programul Bursele ANIS (Asociaţia Patronală a Industriei de Software și Servicii) la 1 septembrie, iar acesta își propune să sprijine cadrele universitare tinere prin oferirea unor sponsorizări de 5.000 de euro/proiect selectat, potrivit unui comunicat de presă primit de EduPedu.ro. Lectorii și asistenții universitari din toată țara își pot depune aplicațiile în perioada 1-18 septembrie 2021.
Candidații trebuie să se încadreze în următoarele criterii, conform comunicatului:
- să aibă până în 40 de ani (vârstă împlinită în anul aplicării);
- să dețină titlul de doctor, respectiv gradul didactic de lector universitar, ori pot fi asistenți universitari, care se pot înscrie cu soluții de actualizare a laboratorului.
Aceștia din urmă trebuie să aibă acordul cadrului didactic titular, urmând ca sponsorizarea să se împartă în funcție de elementele inovatoare introduse de fiecare parte (min. 50% pentru asistenții universitari).
Pentru a înscrie un proiect în programul Burse ANIS, candidații vor completa Formularul de Înscriere și îl vor trimite la adresa office@anis.ro.
Candidații vor trece printr-un proces de evaluare preliminară, în baza aplicației scrise și a unui clip video în care vor prezenta elementele inovatoare ale cursului sau laboratorului. Ulterior, finaliștii vor susține un interviu cu membrii comitetului de evaluare.
Cursurile propuse de cadrele didactice trebuie să se încadreze în domeniile: AI & Machine Learning, Cyber security, Big data, Health Tech, Blockchain, Fintech, Tech for All (introducerea cursurilor de tehnologie în facultățile non-IT).
În primele trei ediții ale programului s-au oferit sponsorizări în valoare totală de 165.000 de euro, către 33 de proiecte selectate. Acestea au fost selectate dintre 98 de cursuri înscrise, care se derulează în 26 de facultăți, aflate în opt orașe la nivel național. Totodată, programul a stat la baza creării a trei colaborări între mediul academic și companii, pe proiecte de R&D.
În ediția de anul trecut, au fost 36 de aplicanți din 6 orașe și 14 universități. 11 proiecte au fost selectate, iar valoarea sponsorizărilor a fost de 55.000 de euro.
Programul Bursele ANIS a fost lansat în anul 2018 la inițiativa ANIS pentru a stimula eforturile depuse de cadrele didactice tinere în introducerea celor mai noi tehnologii din industrie și a unor tehnici de predare inovative în curricula universitară, după cum este precizat în comunicat.
Înființată în anul 1998, ANIS reprezintă interese-le companiilor IT românești și sprijină dezvoltarea industriei locale de software și servicii, creșterea atât a companiilor implicate în proiecte de externalizare, cât și a celor care generează proprietate intelectuală, prin crearea de produse.
Foto: © Poznyakov | Dreamstime.com
Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.