Sperăm la vremurile în care vom reveni la normalitatea unei vieți universitare – rectorul Universității de Medicină din Târgu Mureș

483 de vizualizări
UMFST / Foto: Lucian Morariu
„Privim cu speranţă spre vremurile în care vom reveni la normalitatea unei vieţi universitare nestingherită de pandemie, dar facem tot ce este posibil să ne apropiem de această normalitate chiar şi acum. O universitate înseamnă viaţă, schimburi de idei, interacţiune şi internaţionalizare”, a scris, într-o postare pe Facebook, Leonard Azamfirei, rectorul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) “George Emil Palade” din Târgu Mureş, potrivit Agerpres. El a anunțat că vor fi organizate în această săptămână peste 70 de evenimente: simpozioane, workshop-uri şi manifestări culturale.

Evenimentele vor avea loc în sistem onsite, online sau hibrid, după cum a precizat Leonard Azamfirei, și vor fi susținute atât de studenți și cadre didactice, cât și de „personalităţi de prestigiu din ţară şi de peste hotare”, potrivit anunțului:

“În ciuda condiţiilor actuale de desfăşurare, în sistem onsite, online sau hibrid se vor desfăşura, în cele 5 zile, peste 70 de evenimente deosebite, diferite, în funcţie de specificul fiecărei facultăţi dar şi comune pentru întreaga universitate. Simpozioane, workshop-uri, manifestări culturale susţinute de studenţi, momente festive şi multe alte activităţi vor fi susţinute atât de membrii comunităţii academice târgumureşene, dar şi de personalităţi de prestigiu din ţară şi de peste hotare. Privim cu speranţă spre vremurile în care vom reveni la normalitatea unei vieţi universitare nestingherită de pandemie, dar facem tot ce este posibil să ne apropiem de această normalitate chiar şi acum. O universitate înseamnă viaţă, schimburi de idei, interacţiune şi internaţionalizare. Înseamnă studenţi, cadre didactice şi o societate căreia mediul universitar are rostul de a-i da o dimensiune creativă. E pluribus unum!”, a arătat rectorul UMFST Târgu Mureş.

Instituția de învățământ organizează, în această săptămână, Zilele Universităţii. Agenda evenimentelor organizate sub egida Zilelor UMFST 2021 include o serie amplă de manifestări ştiinţifice, educaţionale, sociale, culturale şi artistice.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Din anul școlar 2025-2026, profesorii care fac activitate suplimentară vor fi premiați. Fondurile pentru acordarea acestui premiu se constituie în limita unui procent de 2% aplicat asupra fondului de salarii de la nivelul școlii

De anul școlar viitor, profesorii beneficiază de premiul pentru activitate suplimentară, acordat de două ori pe an, prin decizie a directorului unității de învățământ, potrivit Legii învățământului preuniversitar nr. 198/2023.…
Vezi articolul

Directoarea Colegiului Național I.L. Caragiale din București: Unitatea cu 1300 de elevi și 80 de profesori este încadrată în clasa de risc seismic 3, dar “nu știu să vă spun” de ce – nu a fost făcută nicio expertiză în ultimii 30 de ani / “Eu de când sunt directoare le cer continuu și le cer în zadar”

Riscurile asociate lipsei expertizării privind riscul seismic în cazul multor unități de învățământ sunt reliefate de situația Colegiului Național I.L. Caragiale din București, prezentată de directoarea acestuia, Andreia Bodea, pentru…
Vezi articolul

Ligia Deca: Avem oportunitatea să facem școlile-pilot acea piatră de încercare a proiectului “România Educată”. Ar fi nevoie să vedem, poate, primele școli-pilot chiar începând cu anul școlar următor

Ar fi nevoie să vedem, poate, primele școlile-pilot chiar începând cu anul școlar următor, a declarat consilierul prezidențial Ligia Deca la conferința online pe tema școlilor pilot organizată de proiectul…
Vezi articolul