Specialiștii MedLife atrag atenția: Ar trebui reevaluată decizia privind menținerea școlilor deschise până când gradul de ocupare a paturilor în spitale depășește 75% / „Se impune aplicarea de urgenţă a unor măsuri care să ţină cont de particularităţile noii tulpini, precum rata mare de transmitere şi incidenţa crescută în rândul copiilor şi adolescenţilor”

5.185 de vizualizări
Foto: © Sofiaworld | Dreamstime.com
Noul studiu al rețelei de clinici MedLife arată că a identificat alte 274 de suspiciuni de Omicron dintr-un nou lot de 349 de probe analizate prin metoda pre-screening PCR. Potrivit G4Media, reprezentanţii MedLife atrag atenţia că ar trebui reevaluată, „până nu e prea târziu”, decizia de a menţine şcolile deschise până se ajunge la ocuparea a 75% din paturile de spital destinate pacienţilor cu COVID.

În Bucureşti şi Timişoara ponderea probelor suspecte este de peste 70%, în timp ce la Cluj, 96% din cazurile analizate sunt, cel mai probabil, cu Omicron, arată sursa citată.

“Atunci când rata de ocupare a paturilor din spitalele COVID va depăşi 75% vom resimţi, cu adevărat, pericolul acestui val al pandemiei”, a declarat Mihai Marcu, preşedinte şi CEO MedLife Group.

Potrivit lui Marcu, pentru a evita această situaţie, „se impune aplicarea de urgenţă a unor măsuri coerente, care să ţină cont de particularităţile noii tulpini, precum rata mare de transmitere şi incidenţa crescută în rândul copiilor şi adolescenţilor”.

„Spaţiile închise aglomerate, aşa cum sunt şi sălile de curs, se pot transforma, cu uşurinţă, în adevărate focare de infecţie. Astfel, decizia de a menţine şcolile deschise indiferent de rata de incidenţă şi trecerea în regim online abia când ajungem la ocuparea a 75% din capacitatea spitalelor ar trebui reevaluată până nu e prea târziu. Aplicarea şi respectarea unor măsuri de siguranţă eficiente, asociate cu vaccinarea şi testarea adecvată ar putea limita efectele valului 5 al pandemiei”, a afirmat Mihai Marcu.

Până în prezent, autorităţile au anunţat 295 de cazuri de infectare cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2.

Este a 8-a săptămână consecutivă de când MedLife monitorizează evoluţia tulpinii Omicron în România pe bază de pre-screening. În acest interval MedLife a analizat prin metoda pre-screening PCR aproximativ 850 de probe COVID-19 pozitive în vederea detectării cazurilor suspecte de Omicron, probele suspecte fiind supuse procesului de secvenţiere pentru confirmare fermă.

21 de copii cu COVID sunt internați la ATI, cu 8 mai mulți decât în ziua precedentă. În ultimele 2 zile, numărul minorilor internați a crescut cu peste 100, ajungând luni la 338.

Să mai spunem că prezența fizică în școli este condiționată de gradul de ocupare al paturilor în spitale, cu pacienți Covid-19. Dacă depășește 75% din rata de ocupare pe județ, atunci cursurile trec în sistem online. Elevii revin la ore abia la o rată de ocupare a paturilor de sub 70%. De asemenea, clasele trec în sistem online online la trei cazuri de infectare cu noul coronavirus, consecutive într-o perioadă de șapte zile – pe larg, aici.

Citește articolul întreg pe G4Media.ro.

Foto: © Sofiaworld | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comment
  1. Terminați cu şcoala online de frica unei răceli (Omicron). Această tulpină nu atacă plămânii, se manifestă doar la nivelul căilor respiratorii superioare. Lăsați şcolile deschise, lăsați-ne copiii să învețe. S-au tâmpit în online, şi-au stricat psihicul şi ochii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Proiect susținut de Adservio

Clara Petcu, părintele unui copil de clasa a II-a, despre cum și la ce folosește catalogul electronic: E o comunicare discretă, aflu imediat ce se întâmplă cu situația școlară a fiului meu și pot da mesaje învățătorului / Director: Digitalizarea e o obligație față de viitorul copiilor noștri

“Mi se pare foarte faină experiența, în primul rând, și în al doilea rând foarte rapidă transmiterea informației”, spune Clara Petcu, mama unui elev din clasa a II-a de la…
Vezi articolul

BREAKING Sindicatele vor protesta, de luni, în fața Guvernului și avertizează că nu vor încheia mediile elevilor dacă nu primesc mărirea salarială amânată de doi ani. Nistor: Profesorii vor primi o mărire de doar 4%, adică 40-50 de lei la salariu

Reprezentanții sindicatelor au anunțat că, începând de luni, vor picheta sediul Guvernului pentru a-și cere drepturile salariale promise de doi ani și tot amânate, iar dacă situația nu se remediază,…
Vezi articolul

Material susținut de Dentalist

Ai luat 10 la cel puțin o probă scrisă la bacalaureat? Felicitări! Dr. Alexandra Mircea îți oferă un voucher de 1.000 de lei pentru servicii stomatologice: Sper ca unii dintre voi să aleagă medicina și poate chiar să devină medici dentiști care să lucreze în România

Dr. Alexandra Mircea, cel mai urmărit medic dentist pe Social Media, premiază 10 elevi care iau cel puțin o notă de 10 la probele scrise de la bacalaureat cu vouchere…
Vezi articolul

Ministrul Educației: Ai nevoie de profesori motivați și pregătiți în metode moderne de predare. Mă uit în ultimii ani și văd că cei mai mulți absolvenți nu prea alegeau să meargă în preuniversitar, nu era motivant

Daniel David, ministrul Educației, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că avem nevoie de „profesori motivați și pregătiți în metode moderne de predare”. Din poziția de rector al Universității Babeș-Bolyai…
Vezi articolul

Luni nu merg la școală copiii din cele 6.600 de clase în care sunt cazuri de infectare, anunță ministrul Educației: Toți ceilalți, inclusiv cei din cele 201 de localități în care rata a depășit 6 la mie, merg la școală luni / Regula este, la o școala cu 10 clase, de exemplu, în momentul în care 5 clase au intrat în online, întreaga școală va intra în online pentru o perioadă de 14 zile

“Toți ceilalți, inclusiv cei din cele 201 de localități în care rata a depășit 6 la mie, merg la școală luni”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu la B1TV. Decizia vine…
Vezi articolul