Sorin Cîmpeanu: Vom propune ca elevii din clasele a VIII-a și a XII-a să meargă la școală și în scenariul roșu, pentru că vor avea examene

20.406 vizualizări
Foto: gov.ro
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că va propune ca elevii din anii terminali să meargă fizic la cursuri şi în cazul în care şcoala intră în scenariul roşu, iar examenele naționale se vor desfășura cu prezență fizică pentru a nu putea da naştere la fraudă.

Regulile de distanţare şi prudenţă trebuie respectate. În acelaşi timp, pentru acele şcoli care vor intra în scenariul roşu şi care nu vor mai permite accesul elevilor din clasele terminale, a VIII-a şi a XII-a, vom insista, vom propune pentru cei care sunt în măsură să aprobe aceste propuneri pe care Ministerul Educaţiei le va face, ca măcar elevii claselor a VIII-a şi a XII-a să poată merge la şcoală, pentru că vor avea examene naţionale”, a declarat Cîmpeanu sâmbătă seara la Realitatea PLUS, referindu-se la cazul în care școlile ar putea trece în scenariul roșu, cu predare exclusiv online, scrie News.ro.

Examenele naţionale vor fi cu prezenţă fizică, deci vor trebui să fie foarte bine pregătiţi. Aţi văzut ce se întâmplă cu acele cazuri de evaluare în online care au dat posibilitatea de fraudă, deci nu vrem ca aceste lucruri să se repete, a mai declarat ministrul Educaţiei la Realitatea PLUS.

Amintim că la Universitatea din București au fost propuși spre exmatriculare săptămâna aceasta nu mai puțin de 45 de studenți pe motiv de fraudare a examenelor online.

Mai exact, Consiliul Facultății de Drept și Decanul Facultății de Drept a Universității din București au înaintat Rectorului Universității din București propunerea de exmatriculare a 45 de studenți din anul I, a informat Universitatea vineri seară. „Studenții pentru care s-a propus exmatricularea au conlucrat pe grupuri de comunicare Whatsapp, în paralel cu desfășurarea examenelor online supravegheate audio/video de profesorii titulari. Scopul conlucrării a fost identificarea răspunsurilor și rezolvarea împreună a subiectelor de la unele dintre examenele scrise susținute online în luna februarie 2021”, se arată în comunicatul universității. Rezultatele obținute de studenții în cauză la examenele pentru care s-a dovedit implicarea lor în fraudă vor fi anulate.

De asemenea, Consiliul Facultății de Drept a hotărât ca, exceptându-se impedimente sanitare certe, începând cu sesiunea din vara anului 2021 – deci actualul an universitar-, examenele și colocviile din toate programele de studii ale Facultății de Drept să se desfășoare față în față, chiar dacă activitatea didactică (cursuri și seminare) va continua online. 

Inițial, conducerea Facultății de Drept a propus 49 de studenți pentru exmatriculare, dar în urma votului din consiliul Facultății, au rămas 45.

Calendar Evaluarea Națională 2021
  • 07 – 11 iunie 2021            Înscrierea la evaluarea națională
  • 11 iunie 2021                    Încheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a
  • 22 iunie 2021                   Limba și literatura română – probă scrisă
  • 24 iunie 2021                  Matematica – probă scrisă
  • 25 iunie 2021                  Limba și literatura maternă – probă scrisă
  • 29 iunie 2021                   Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)
  • 29 iunie 2021 (ora 16:00 – ora 19:00) – 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00) Depunerea contestațiilor
  • 30 iunie – 4 iulie 2021    Soluționarea contestațiilor
  • 4 iulie 2021                      Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor
Calendar BAC 2021
31 mai – 4 iunie 2021Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen
4 iunie 2021Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
14-16 iunie 2021Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
16-17 iunie 2021Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
18-23 iunie 2021Evaluarea competențelor digitale – proba D
23-25 iunie 2021Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C
28 iunie 2021Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
29 iunie 2021Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
30 iunie 2021Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
1 iulie 2021Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
5 iulie 2021Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12,00 și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12,00-18,00
6-9 iulie 2021Rezolvarea contestațiilor
9 iulie 2021Afișarea rezultatelor finale
Calendar simulare Evaluarea Naţională 2021, pentru elevii clasei a VIII-a:
  • 29 martie 2021: Limba şi literatura română
  • 30 martie 2021: Matematică
  • 31 martie 2021: Limba şi literatura maternă (pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă)
Calendar simulare BAC 2021 pentru clasele a XII-a și a XIII-a:
  • 22 martie 2021: Limba şi literatura română – proba E.a)
  • 23 martie 2021: proba obligatorie a profilului – proba E.c)
  • 24 martie 2021: proba la alegere a profilului şi specializării – proba E.d)
  • 25 martie 2021: Limba şi literatura maternă – proba E.b)

Foto: gov.ro

Citește și:
Noile teste de antrenament pentru Evaluarea Națională și BAC 2021 au fost publicate de Minister
Baremele pentru testele de antrenament, primul set, Evaluarea Națională 2021 și Bacalaureat 2021, au fost publicate
EXCLUSIV 49 de studenți de la Facultatea de Drept a Universității București, propuși spre exmatriculare pentru fraudarea mai multor examene
Decanul Facultății de Drept, despre cei 49 de studenți propuși pentru exmatriculare: „Nu am mai avut în istoria facultății și nici a universității o astfel de situație, este o premieră”
BREAKING Facultatea de Drept va înainta Rectorului Universității din București propunerea de exmatriculare a 45 de studenți din anul I / Începând cu sesiunea din vara anului 2021, examenele și colocviile din toate programele de studii de la Drept se vor desfășura față în față

17 comments
  1. La eliminarea procentajului de 20% din gimnaziu pentru admiterea la liceu chiar nu se mai gândește nimeni? Părinții și elevii sunt stresați de profesorii din gimnaziu cu notele ,în plus s-au înmulțit peste măsură meditațiile!!

  2. Ar fi aberant sa vina clasele a 8-a si a 12-a la scoala in scenariul rosu.
    Eu predau o materie care nu-i materie de examen. Cata vreme predau online, e minunat. Cine vrea sa invete, poate sa invete. Dar daca sunt chemat la scoala, e foarte incomod: oricum nu vin toti copiii si eu trebuie la fiecare ora sa scot laptopul ca sa predau si celor de acasa. Iar cei din clasa fac balamuc si nu mai pot sa predau nici la clasa, nici online. E doar stres degeaba.
    Sa ne lase online, ca merge mult mai bine.

  3. Clasele terminale ar trebui să facă ore la școală doar la materiile de examen, în rest orele se pot desfășura online.

  4. Lăsați toți copiii să meargă la școală și nu vă mai băteți joc de ei ,terminați cu aberațiile de doi lei ,oameni buni omul moare când nu mai are zile, când bunul Dumnezeu vrea, Domnul Iisus Hristos a luat leprosul în brațe, păcat că am uitat de Dumnezeu chiar și acum în aceste vremuri !

    1. @Ciotarca
      Du-te nene si cauta-ti alt amvon sa-ti dai cu parerea, numai de preacucernici duceam lipsa pe aici! N-ai prins ideea, probabil pentru ca e prea adanca pentru matale. Tocmai pentru ca vrem sa mai avem zile, de-aia il contrazicem pe ametitul asta!

  5. Grozav, un domn ministru care “cere” incalcarea legii ? V-ati gandit mult cum sa mai produceti necazuri ?
    Nu e suficient ca ati ratat vaccinarea profesorilor cu 3 luni ? (Exemplu Astrazeneka Pp prima vaccinare 1 martie rapel dupa 8 saptamani sfarsitul lui aprilie + 10 zile ajungea in mai !!!!! Sem 2 a inceput in 8 februarie parca ?) Grozava este grija pentru siguranta profesorilor! Se poate masura in cca de 100 zile in pericol.

  6. Chiar si cifrele manarite continua sa creasca. Cea mai buna solutie gasita de Campeanu este sa le ignore complet. Nu cred ca se poate astepta altceva de la acest dinozaur.

    Despre ce reguli de distantare vorbeste ametitul asta? Despre doi in banca sau despre plexiglas? Asta nu da doi bani pe distantare, o cauta cu lumanarea.

    Si ce bascalie cu examenele online. Chiar atat de prosti sa fie astia de la Uni Buc sa nu fi intuit ca la un examen fara supraveghere se copiaza si se colaboreaza? De studenti ce sa mai zic :)), nu si-au imaginat ca daca ciripeste un avertizor de integritate ii prinde pe toti?

  7. Dl ministru ar trebui sa stie ca nu e corecta exprimarea: “Vor trebui să fie foarte bine pregătiţi. “. Ne oripilau greselelie ministrului precedent, cu ce e mai bun cel actual? Si nu doar la exprimare…

  8. Pai nu trebuia de la bun inceput sa se gandeasca si sa gaseasca solutii in primul rand pentru ei???? L-a apucat acum grija! Si orice solutie ar gasi e tardiv pentru elevi. Doar cat sa-si frece el mainile sa bifeze inca o ” realizare”! Cred ca e cel mai elocvent exemplar al epocii trecute, nicidecum al vreunei reforme ce va sa vina! Praf in ochi!

  9. Cât poți să fii de criminal? Du te la cursuri fizic și tu. Cât să te mai suportăm cu incompetența ta, omul lui Ponta și al lui Croitoru!!!

  10. Ar fi bună și varianta (și în scenariul galben) ca pentru materiile de examen să meargă la școală iar celelalte ore să fie online. În clasele cu mulți nu se poate respecta distanțarea. Stau câte 2 în bancă.

  11. Sa mearga la scoala in scenariul rosu ca sa aiba elevii sanse mai mari sa se imbolnaveasca si sa rateze examenul. Sper sa nu se aprobe aceasta aberatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Elevii de clasa a V-a primesc burse de merit din septembrie pe baza premiilor la concursurile din clasa a IV-a și, din ianuarie 2024, pe baza mediei notelor din primele două module, transmite Ministerul Educației într-o instrucțiune / Condiția: să aibă calificativul Foarte Bine la purtare pe anul trecut

Elevii de clasa a V-a trebuie să primească burse de merit pe baza premiilor de la concursurile și olimpiadele școlare, obținute anul trecut când erau clasa a IV-a, încă din…
Vezi articolul