Sorin Cîmpeanu trimite Corpul de Control la Inspectoratul Școlar București pentru a verifica dacă au fost respectate procedurile de angajare în școli

8.530 de vizualizări
Foto: Edupedu.ro
Corpul de Control al Ministerului Educaţiei a fost trimis la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, a declarat miercuri, pentru Agerpres, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit acestuia, Corpul de Control „verifică respectarea procedurilor de angajare, raportat la legislaţie şi reglementări”.

Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” atrăgea luni atenţia că angajaţi din 16 unităţi de învăţământ de masă şi din unităţi de învăţământ special din municipiul Bucureşti nu şi-au primit salariile.

Citește mai mult pe G4Media.ro

Foto: Edupedu


3 comments
  1. Mai simplu , desi acum e mai dificil de vazut „ce note” a luat cineva

    – de urmarit notele de la concursurile de titularizare cu cei angajati in afara repartizarilor publice. Sunt multe pilute angajate fara sa fie in drept, ani de zile, in timp ce unii nu au unde sa lucreze chiar daca au luat note mari, prin evitarea legii
    – de urmarit cei angajti (chiar daca au media) fara sedinte publice
    – de urmarit cei cu „continuitate” – de verificat calificarile si posturile pe care sunt angajati si „motivele” pentru care primesc continuitate (PCR si alte motive)

  2. La liceul din orașul Nehoiu, județul Buzău, directoarea PNL numită NELEGAL, fără a fi expertă în management educațional, profesoară gradul II, tocmai a desfăcut contractul de muncă al unui coleg suplinitor pentru a angaja alți suplinitori, prieteni ai dumneaei. Ministrul educației are cunoștință de aceste încălcări ale legii, întrucât a fost sesizat în scris, dar nu remediază situația. Filiera este foarte clară și ar fi cazul să se autosesizeze DNA: ministrul PNL – inspectorul general (numit) PNL – directoarea (numită NELEGAL) PNL. O mână spală pe alta 🤷🏻‍♂️. Corpul de control al ministrului educației este folosit discreționar și în niciun caz pentru a rezolva probleme reale, de încălcare flagrantă a legii. Directoarea de la Nehoiu este numită cu încălcarea directă a art. 246 (3) din chiar Legea Educației Naționale, ministrul cunoaște acest aspect de o lună, fiindu-i adus la cunoștință în scris de Consiliul de Administrație al liceului, care a solicitat cu unanimitate de voturi destituirea directoarei, însă ministrul … nu ia nicio măsură.

  3. A trebuit ca ISMB sa nu plateasca salariile ca sa afle ministrul ca pute ceva acolo.

    Explicatii? Scuze? Un firav comunicat de la un sindicat si cam atat. Profii tac malc si aia de la ISMB merg pe burta ca sa nu se afle ca nu au platit salariile :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Rata de promovare a concursului național de Titularizare

Titularizare 2021. 97% dintre contestații s-au soldat cu schimbarea notei, diferențele sunt inadmisibile / Rezultatele cele mai slabe sunt obținute de cei mai recenți absolvenți de învățământ superior, spune ministrul Cîmpeanu

Un număr de 6.045 din totalul de 6.248 de contestații depuse la Titularizare 2021 s-au soldat cu schimbarea notei inițiale, a anunțat, marți, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în momentul anunțării…
Vezi articolul

Profesorii pot decide cu câte note încheie media anuală, după eliminarea obligativității tezei, propune ministerul Educației / Trebuie să aibă anual cel puțin trei note peste numărul de ore alocat săptămânal disciplinei în planul-cadru de învățământ, potrivit unei propuneri aduse ROFUIP, în urma schimbării structurii anului școlar -Surse

Noua structură a anului școlar din toamna aceasta în 5 module și 5 vacanțe, dar și eliminarea obligativității tezelor (care erau evaluări semestriale scrise) aduc modificări în modul de calculare…
Vezi articolul

Asistenţii medicali cu studii superioare ar putea să predea „Educaţie pentru sănătate”, spune ministrul Sănătății: Reticenţa a fost legată de faptul că nu există pârghii să oblige, de exemplu, profesorii de biologie să înveţe această curriculă, pe care ulterior s-o predea elevilor

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat marţi că asistenţii medicali cu studii superioare ar putea să predea disciplina „Educaţie pentru sănătate” în şcoli, potrivit Agerpres. „Reticenţa – am discutat şi…
Vezi articolul

Titularizare 2025 – cel mai mare număr de candidați din promoția curentă din ultimii 17 ani care vor să se angajeze în școli și grădinițe / Toate înscrierile au avut loc înainte de Legea Bolojan

Cei mai mulți candidați din ultimii 17 ani s-au înscris la concursul de Titularizare 2025, la nivelul țării, potrivit datelor comparate de Edupedu.ro. Peste 7.400 de candidați din promoția curentă…
Vezi articolul