Sorin Cîmpeanu: Se va deconta naveta chiar dacă distanța între școală și domiciliul elevului depășește 50 de km

1.284 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că în bugetul Ministerului Educației se regăsesc 100 de milioane de lei destinați decontării navetei elevilor, iar proiectul de ordonanță, care va fi pe agenda ședinței de Guvern de miercuri, va aduce trei elemente de noutate, printre care decontarea navetei chiar dacă distanța între școală și domiciliul elevului depășește 50 de km, relatează Agerpres.

“În bugetul Ministerului Educaţiei se regăsesc 100 de milioane de lei destinaţi decontării navetei elevilor. (…) Avem acest proiect de ordonanţă pe agenda şedinţei de Guvern de astăzi. (…) Pentru a fi decontabile trebuie să fie reglementate, trebuie să fie în cadrul legal. Naveta elevilor presupune trei elemente de noutate. În primul rând, faţă de prevederile anterioare, primii trei kilometri nu se mai decontează cu suma de 10 lei, se decontează cu suma de 30 de lei”, a susţinut ministrul, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, o altă noutate este aceea că se va deconta naveta chiar dacă distanţa între şcoală şi domiciliul elevului depăşeşte 50 de km.

“A doua noutate este aceea a extinderii peste limita de 50 km care exista până acum. Este decontabilă naveta chiar dacă distanţa între şcoală şi domiciliu depăşeşte 50 de km. Al treilea principiu este acela al avansării de către Ministerul Educaţiei, prin inspectoratele şcolare judeţene şi şcoli, a sumelor către elevi”, a explicat Cîmpeanu.

Foto: Pexels.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii și copiii de grădiniță intră în vacanță peste o săptămână, la finalul primului modul. Al doilea modul începe pe 31 octombrie / Structura completă a anului școlar 2022-2023

Elevii și copiii de grădiniță sunt în vacanță în perioada 22 octombrie – 30 octombrie, potrivit structurii anului școlar 2022-2023. Înainte, intrau într-o vacanță de o săptămână doar copiii de…
Vezi articolul

INTERVIU Profesorii trebuie să fie mult mai informați decât elevii în privința drogurilor, altfel nu mai au nici o autoritate în fața lor / Într-un caz de suspiciune de consum de droguri, prima intervenție a profesorului trebuie să fie cu copilul pentru că responsabilitatea profesorului este în primul rând față de bunăstarea copilului, spune psihoterapeutul Bogdana Păcurari

“Pentru a putea recunoaște semnele unui elev care consumă droguri, un profesor ar trebui să fie instruit despre ce droguri există, cât de periculoase sunt, care sunt efectele asupra creierului…
Vezi articolul

DOCUMENT Cercetătorii Facultății de Geografie din cadrul Universității București au lucrat la elaborarea strategiei de adaptare la schimbări climatice pentru municipiul Câmpulung

Strategia de adaptare la schimbări climatice pentru municipiul Câmpulung (ADAPT Câmpulung) a fost elaborată cu ajutorul cercetătorilor de la Universitatea București, Facultatea de Geografie, în baza unor studii făcute de…
Vezi articolul

Rectorul Remus Pricopie, despre tensiunile dintre partidul AUR și SNSPA: “Așa cum ieri cei de la AUR au intrat în sălile de clasă și încercau să spună că această școală nu e bună, veniți la noi la AUR, același mesaj era în perioada legionarilor, în ’39-’40”

Remus Pricopie, rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), apreciază, într-un interviu acordat Digi24.ro, că atitudinea sa și a profesorilor SNSPA care au luat poziție publică față de…
Vezi articolul