Sorin Cîmpeanu, președintele Consiliului Rectorilor: Sper că nu vom avea o lege a educației pe repede înainte, cum a fost schimbată metodologia de evaluare a școlilor doctorale

978 de vizualizări
Promovarea pe post - incompatibilități
Sorin Cimpeanu / Foto: Inquam Photos – Alexandra Pandrea
Acuzații dure din partea președintelui Consiliului Rectorilor, Sorin Cîmpeanu, la adresa modificărilor aduse de Ecaterina Andronescu procedurii de evaluare a școlilor doctorale. Noile reguli încalcă legea educației, reglementarile europene și rezoluția rectorilor, a declarat Cîmpeanu, la Parlament.

Îmi exprim speranța că nu vom avea o lege a educației care să fie promovată pe repede înainte prin asumarea răspunderii, pe același model prin care am schimbat metodologia de evaluare a școlilor doctorale în plin proces de evaluare”, a declarat Cîmpeanu.

Deputat neafiliat și rector al Universității de Științe Agronomice din București, Sorin Cîmpeanu a declarat că “este regretabil” că ministrul Educației a modificat metodologia de evaluare a școlilor doctorale. “pentru următoarele motive:

  • 1. contravine legislației primare în domeniul educației: Legea 1 și ordonanța 75/2005.
  • 2. contravine cerințelor specifice asigurării calității. Mai mult de o treime din indicatori nu sunt cuantificabili.
  • 3. contravine trendurilor internaționale și reglementarilor europene în domeniu.
  • 4. contravine rezoluției adoptate în unanimitate în Consiliul național al rectorilor
  • 5. contravine votului dat în unanimitate de către ARACIS, organism responsabil conform legii cu elaborarea metodologiei de evaluare”.

Amintim că și studenții de la ANOSR au avertizat că este alarmant că dispar experții internaționali din metodologia de evaluare a școlilor doctorale semnată de Ecaterina Andronescu. Detalii aici

În ceea ce privește noile legi ale educației promise de Ecaterina Andronescu în fața sindicatelor, cu termen de a fi trimise în parlament finalul lunii martie, Sorin Cîmpeanu a declarat la începutul lui februarie că “într-un an cu efervescență politică specifică unui an electoral, nu credem că o lege a educației poate să fie ferită de interese politice”.

Foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Citește și:

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Educației începe alegerea viitorilor membri CNATDCU, instituție lăsată prin Legea Deca-Iohannis fără rolul principal în analiza plagiatelor și transformată în Comisie coordonată ministerial / Selecția membrilor pentru mandatul 2024-2028 are loc în pline dispute privind standardele minimale pentru titluri academice

Ministerul Educației a lansat, luni, procedurile pentru desemnarea membrilor viitoarei Comisii Naționale de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare – fostul CNATDCU transformat, prin Legea învățământului superior din 2023,…
Vezi articolul

LISTĂ Școlile cu risc mare de abandon școlar, publicate de Ministerul Educației. 2.500 dintre ele vor primi granturi de până la 200.000 de euro / Cîmpeanu: Elevii din rural vor avea acces prin platforme online la predarea făcută de cei mai buni profesori din România

2.500 de școli din 3.325 de școli cu risc mare de abandon școlar vor fi selectate pentru acordarea de granturi de câte 200.000 de euro pentru combaterea abandonului școlar, cu…
Vezi articolul

Calendarul admiterii la liceu 2021 a fost modificat. Pe 25 iulie toți părinții care vor să depună fizic dosarele de înscriere trebuie să dea telefon sau e-mail la școlile la care copiii lor au fost repartizați, ca să se programeze

Calendarul Admiterii la liceu 2021, stabilit prin ordin de ministru din august anul trecut, a fost modificat la finalul lunii trecute. Repartizarea computerizată a absolvenților de clasa a VIII-a pe…
Vezi articolul

În a cincea zi a anului școlar 2023-2024, Ministerul Educației a reușit să pornească aplicația SIIIR – surse. Acum, profesorii și secretariatele școlilor trebuie să adauge manual elevii în fiecare clasă/grupă

Ministerul Educației a reușit să actualizeze aplicația SIIIR (Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România – n.red) pentru anul școlar 2023-2024, potrivit surselor Eduepdu.ro. Acum, secretariatele școlilor vor adăuga manual…
Vezi articolul