Sorin Cîmpeanu: Peste 45.000 de cadre didactice din învățământul primar și gimnazial au dobândit deja competențe digitale certificate

22.503 vizualizări
Foto: gov.ro
Un număr de 45.233 cadre didactice din învățământul primar și gimnazial au dobândit deja competențe digitale certificate, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o poziție trimisă Edupedu.ro. Mențiunea vine după ce Edupedu.ro a scris că „Formarea profesorilor pentru pedagogia digitală, lăsată pe altădată: procedurile preliminare pentru formarea a 100.000 de cadre vor începe abia în trimestrul 1 din 2023, spune ministrul Cîmpeanu. Finalizarea lor –  la sfârșitul lui 2024, la 5 ani de la declanșarea crizei Covid în educație”.

“De la declanșarea crizei sanitare și până în acest moment, un număr de 45.233 cadre didactice din învățământul primar și gimnazial au dobândit deja competențe digitale certificate, într-o manieră integrată cu competențe în didactica specialității. Durata unei sesiuni de formare a fost de 120 ore,” a declarat ministrul Cîmpeanu.

Precizarea vine în contextul în care ministrul a declarat marți dimineață, la un eveniment de prezentare a unui raport pe literația digitală că instituția pe care o conduce pregătește un apel pentru „primul trimestru din anul 2023”, iar „în ultimul trimestru al anului 2024 vor trebui să se fi derulat deja formările pentru 100.000 de profesori”.

Declarațiile oficialului:

  • Avem în pregătire, de asemenea, actul normativ prin care transpunem în cadrul național DigComp. Acesta va fi util în mai multe planuri. Unul dintre ele: pentru că în școală avem nevoie de digitalizare, va fi lansarea unui alt apel, la începutul anului viitor, primul trimestru din 2023, în urma căruia 100.000 de profesori vor fi formați din perspectiva pedagogiei digitale.
  • În primul trimestru din anul 2023 se lansează acest apel, în ultimul trimestru al anului 2024 vor trebui să se fi derulat deja formările pentru 100.000 de profesori. Ca să formezi 100.000 de profesori, sigur că ai nevoie de transpunerea DicComp în cadrul național, dar mai ales ai ne voie de formatori, de profesioniști care să poată să formeze acești profesori.”

21 comments
  1. Cu specimene ca tine, se conduce țara, care a ajuns de tot căcatul. Rămâneți voi, ăia care vă dați “dăștepți”, că noi ceilalți, vom plăti taxe și impozite în altă țară mult mai bună, undeva prin nordul Europei

    1. @oana
      😂
      Hai ma, chiar asa? Tocmai acu cand ne incalzisem tu o tai? Si pe noi cui ne lasi? Noi de cine “ne mai radem”? Si un’ se duce oana cand se duce? Te pomenesti ca te duci chiar “la Groenlanda” sa te faci “eschimoașă”? N-ar fi o idee rea. Cu focile ai comunica mai usor. Ele dau din inotatoare, tu dai din gene.
      PS. Sa nu-ti uiti telefonul ala care scrie singur. Baga-i si “predictie” in inuit!🤘

      1. Ne este scârbă de România. Este țara în care ne pare rău că ne-am născut și ne pare rău că suntem români

        1. @oana
          Deh, karma! Se zice ca pe unii ii inzestreaza Dumnezeu cu de toate. Ca sa compenseze, probabil, tie nu ti-a dat de nici unele. Grea soarta ai! Lasa ca scapi si iti faci tu igluul viselor tale. Si acolo fiind frig, poate scapi si de greata. Si-o sa te cheme Tukkuyummavungga 🤣

  2. @B: am telefon care scrie singur, ești mulțumit?
    @R.C.: Părinții mei nu sunt fosile. Regretă faptul că m-au dat la o școală de stat și nu la una privată și apoi, să mă trimită la studii în străinătate, cu posibilitate de a rămâne acolo, deoarece și lor le este scârbă și rușine că sunt români.

    1. @ In atentia telefonului oanei
      Stiu ca ti-e greu si probabil crezi ca n-ai avut noroc in viata ta de telefon inteligent de ai nimerit fix in posesia unui exemplar uman ca oana. Degeaba incerci, prin ceea ce scrii singur, s-o luminezi! Nu vei reusi. Gaurile negre din materia cenusie a oanei sunt insurmontabile si de neumplut. Nu-ti ramane decat sa scrii propozitii simple (nu garantez ca le intelege si pe acestea) si, daca nu reusesti nici asa, sa incerci doar cu cate un emoticon (desi e posibil sa le incurce si pe alea). In plus, ai putea sa-i faci, din cand in cand, o schita cu care sa ajunga la farmacie. Stii, si ei si parintilor ei le este foarte greata. Emetiralul cica face minuni.
      Telefonule, meriti o viata mai buna! oana, la cei 35 de ani ai ei traiti degeaba in lumea celor care nu cuvanta, nu ti-o poate oferi. Strica-te atunci, poate te duce la reparat si reusesti sa evadezi! Un copil de 4-5 ani muuuult mai inteligent decat oana te asteapta.
      Bafta, telefonule!

        1. @oana
          🤣🤣🤣
          Pai nu vorbeam cu tine! Ma adresam telefonului tau, saracul! E simplu. El e inteligent, tu nu, el stie sa scrie, tu nu. Deci nu te mai baga in vorba! Vezi-ti de greturile tale!

  3. Cine ne-a numarat? Arunca cu vorbe ministrul ,sa spuna ceva si sa nu se vada jalea din invatamant.

  4. E o greșeală în titlu! Au dobândit certificate de competențe digitale. Până la competențe e cale lungă.

  5. Competente digitale certificate ar trebui sa fie o diploma Cisco Essentials, ECDL Profil, etc! Ministerul nu a dat acces profesorilor la asemenea cursuri, sunt cativa care le-au facut pe banii lor. Cei 45.000 cu care se lauda ministrul au facut alt gen de cursuri, nu de competente digitale!
    Pedagogia si metodica digitala este chiar mai complexa de atat!
    Lasa ca e bine, facultatile au liber la cursuri online! Absolventii celebrei ”Spiru Haret” vor fi gelosi, acum vor avea multi colegi la fel, promovati in stil ”X si 0”! Scoala si facultatea online se face in caz de necesitate, altfel calitatea se duce in balarii! E bine, domn ministru, e bine?

  6. Minciuni si iar minciuni!
    Proiectul CRED in cadrul caruia au fost instruiti respectivii profesori a fost lansat inainte de pandemie si are destul de putin de a face cu o certificare reala a unei pedagogii digitale sau a unor cunostinte formale de IT!
    Ministrul este un mincinos, iar cei de sub sunt doar niste profitori!

  7. Wow, 45 000 dinozauri au invatat sa folosesca un motor de cautare, sa scrie un email (fara CAPS) si sa editeze un text (cu paragraf nu cu spatii la inceput de rand).

    Un pas mare catre pedagogia digitala!!!

    1. Și unii dintre aceste 45.000 de fosile (în special cei de la profilul uman, de exemplu), vor face bani din comentariile sau prezentările scrise și printate, pe lângă meditații și cadouri de la părinți

      1. Oana, părinții tăi sunt tot fosile?

        În fine, hai să te învăț să vorbește: se spune “unele dintre aceste”. Cam grea limba română! Stai jos, nota 4.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

A murit Sir Ken Robinson, autor și expert în domeniul Educației, cunoscut în toată lumea pentru ideile sale despre școală și creativitate. VIDEO Robinson, TED Talk: „Toți copiii se nasc artiști, însă noi nu dezvoltăm creativitatea, suntem educați să o lăsăm în urmă”

Sir Ken Robinson, poate cel mai cunoscut autor și expert de renume mondial în domeniul Educației, a murit sâmbătă, la vârsta de 70 de ani, de cancer. Anunțul a fost…
Vezi articolul

VIDEO Turcan: Am adoptat memorandumul pentru modificarea salarizării în sistemul public / Intenționăm să creștem acele salarii care au fost mereu lăsate în urmă / Pentru un sistem privat de calitate ai nevoie de profesori care să-și facă bine meseria

“Intenționăm să creștem acele salarii care au fost mereu lăsate în urmă, nu să scădem salarii”, a anunțat ministrul Muncii, Raluca Turcan, la briefingul de după ședința de Guvern în…
Vezi articolul