Sorin Cîmpeanu, mesaj către profesorii și elevii din România, despre copiii refugiați din Ucraina: Trebuie să încercăm să le oferim șansa unei vieți normale

1.014 vizualizări
Ministrul Educației a fost într-o școală din Capitală, în care învață copii din Ucraina și s-a întâlnit cu mai mulți elevi care au statut de audienți la noi în țară – adică pot participa la cursuri, dar nu sunt înscriși ca elevi, ci au cataloage provizorii. Într-o postare pe Facebook, Cîmpeanu are un mesaj pentru toți elevii și profesorii din România, unul care îndeamnă la “eforturi comune“ și la încercarea de a le “oferi șansa unei vieți normale“ refugiaților.

Oficialul spune că s-a întâlnit cu o elevă ucraineancă care “își dorește să învețe și să-și facă prieteni printre colegi“.

“Am vorbit astăzi cu Veronica, o elevă din Ucraina, înscrisă ca audient la o școală din București. Se bucură că poate să meargă la școală. Își dorește să învețe, își dorește să-și facă prieteni printre colegi.

Foto: Sorin Cimpeanu/Facebook.com

Întreprindem toate demersurile necesare pentru ca școala din România să fie deschisă pentru ea și pentru toți copiii care ajung în țara noastră pentru a se salva din calea războiului“, scrie Sorin Cîmpeanu.

Foto: Sorin Cimpeanu/Facebook.com

“Acești copii au dreptul la educație, au dreptul de a se putea bucura de tot ceea ce învață, au dreptul de a simți căldura colegilor și de a beneficia de dăruirea profesorilor în condiții de normalitate.

Datoria noastră, inclusiv datoria morală, este să-i protejăm, să le asigurăm condițiile necesare pentru a putea învăța, să-i ajutăm să depășească traumele prin care au trecut. Războiul distruge vieți și destine, iar copiii nu se pot apăra singuri. Au nevoie de liniște, de siguranță, de părinții lor și, nu în ultimul rând, de școală.

Mesajul meu, în calitate de ministru al educației, este pentru toți elevii și cadrele didactice din România: trebuie să depunem eforturi comune, împreună, pentru a-i ajuta pe copiii care fug din calea războiului, trebuie să încercăm să le oferim șansa unei vieți normale.

Mâine mă voi întâlni cu un grup de profesori din Ucraina și România, implicați în educația acestor copii“, încheie acesta.

Amintim că Edupedu.ro a scris marți că peste 600 de copii ucraineni au fost înscriși cu statut de audienți la școlile și grădinițele din România, după cum a declarat secretarul de stat în ministerul Educației, Florian Lixandru: „Datele sunt în continuă dinamică. Începând din această săptămână, centralizam datele vinerea pentru săptămâna încheiată”.


4 comments
  1. Asa e domnule ministru.
    Cea mai buna ‘femeie ‘in viata aceasta este politica !Sunt norocoasa ca ,politica ,in limba romana este de genul feminin!altfel mi ar fi fost greu sa ma exprim si sa exprim !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Masteratul la distanță

„Universitatea” Google. Gigantul american introduce certificate de competențe digitale, obținute la finalul unor cursuri de 6 luni. Expert american: Companiile mari nu au de ales, trebuie să intre pe piața Educației

Google va oferi cursuri de pregătire profesională pentru mai multe domenii de IT, care vor dura doar șase luni, la finalul cărora, absolvenții vor primi certificate de competențe specifice ce…
Vezi articolul

Noi așteptăm schimbarea planurilor-cadru de ani de zile, spune directoare Andreia Bodea: Asta este o decizie politică, este o decizie a ministerului. Ne confruntăm și cu absenteismul în ultimii 2 ani de liceu, și cu părinți care ne spun „îl țin și eu o săptămână acasă, că se pregătește pentru medicină”

Andreia Bodea, directoarea Colegiului Național I. L. Caragiale din București, a declarat la DC News că „noi așteptăm schimbarea planurilor-cadru de ani de zile. Asta este o decizie politică, este o…
Vezi articolul
Sprin Ion - Inspecțiile pentru Titularizare

Sorin Ion, secretar de stat: Acele grile de salarizare pe care sindicatele le solicită acum pentru a intra în vigoare într-un termen mai scurt au fost asumate de către Ministerul Educației / Prelungirea anului școlar ar pune probleme aproape de nerezolvat atât pentru elevi, cât și pentru profesori

„Acele grile de salarizare pe care sindicatele le solicită acum pentru a intra în vigoare într-un termen mai scurt au fost asumate de către Ministerul Educației”, a declarat Sorin Ion,…
Vezi articolul