Sorin Cîmpeanu, despre cabinete de vaccinare în școli: Este nevoie de spaţii care să permită separarea fluxurilor, ştiut fiind faptul că elevii minori se vaccinează în prezenţa unuia dintre părinţi sau tutori legali. Suntem în curs de analiză caz cu caz / “Scenarii de sertar” există pentru începerea școlii

1.029 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri seară că pentru a se organiza vaccinarea într-un cabinet medical şcolar este nevoie să fie asigurate „toate acele condiţii de infrastructură”. El a făcut declarațiile la Antena 3, post citat de G4Media.ro, apoi le-a reluat la B1 TV unde s-a referit și la scenariile pentru începutul școlii, despre care a spus că există “la sertar”, dar e optimist că nu vor fi necesare.

Sorin Cîmpeanu la Antena 3, preluată de G4Media.ro:

  • „Pentru a organiza vaccinarea într-un cabinet medical şcolar este nevoie să avem asigurate toate acele condiţii de infrastructură. Mă refer în primul rând la nevoia de separare a fluxurilor, de evitare a intersecţiei între persoanele care se vaccinează, fie că vorbim de angajaţii în sistemul de învăţământ, fie că vorbim de copii, de elevi şi cei care participă la activităţile didactice curente. Mai exact, este vorba de acele spaţii care să permită această separare a fluxurilor, ştiut fiind faptul că elevii minori se vaccinează în prezenţa unuia dintre părinţi sau tutori legali.
  • Suntem în curs de analiză caz cu caz care sunt acele şcoli în care infrastructura permite acest lucru. Nu numai din perspectiva disponibilităţii personalului medical, dar şi din perspectiva capacităţilor de infrastructură. (…) Am avut astăzi o întâlnire cu Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi. Am căzut de acord că vom susţine împreună nevoia de vaccinare nu numai a elevilor şi personalului didactic, ci şi a bunicilor, părinţilor, în centrele de vaccinare care sunt disponibile la acest moment”, a spus ministrul, la Antena 3.

Ideea vaccinării în școli este susținută, acolo unde e posibilă, de către ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

La B1 TV, Sorin Cîmpeanu s-a referit și la scenariile privind școala în pandemie, după ce el declarase că se pronunță “cât se poate de clar pentru deschidere fără scenarii de funcționare“, iar președintele Klaus Iohannis a spus că “dacă totuși numărul cazurilor va crește, sigur se vor lua măsuri. Se vor trece școlile pe diferite formate, în funcție de ratele de incidență”. Cîmpeanu a spus miercuri seară că “scenarii de sertar există”, dar e încrezător că nu vor fi necesare:

“Scenarii de sertar există. Am zis că îmi manifest optimismul și încrederea că nu vom avea nevoie de ele. Dar dacă, totuși, vom avea nevoie de ele, ele sunt pregătite și vor face obiectul unor update-uri, reluări ale reglementărilor în vigoare, vorbesc de ordinul comun al ministrului Sănătății – ministrului Educației.”

Foto: 184966089 © PojoslawDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


3 comments
    1. Nici vorba de “răzgândire”, in mod sigur iti va lua copiii de pe cap.
      Iar copiii care dorm in timpul orelor online(dadeai vina pe scoala online) vor dorni si pe băncile scolii(vei da vina pe profesori)

      1. @Alexandru cauta asmr mouth sounds for relaxing and sleep. O sa îmi iau niște casti wireless huawei free buds 4i, si macar în orele de religie și de educație sociala,(și mai nou lecții despre vaccinuri arn d’ala mesager,si virusi) ca să dorm și eu mai bine,ca în timpul scolii online asa am dormit,acum și cu masca pe fata care purtata atâtea ore în școală, elevii își pierd concentrarea,si daca îmi pun și asmr din asta în casti,estimez somn pana la pauza,și poate mai copiez pe la un test,cine știe…
        Sper sa se ieftinească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Două eleve de la Colegiul “Gheorghe Lazăr” din București au convins toți jurații de la Imperiul Leilor să investească 120.000 de euro în ideea lor de afaceri – eficientizarea procesului de colectare selectivă a deșeurilor / „Toată lumea își dorește o schimbare, dar nimeni nu are curajul să o înceapă”

Cristiana Voiculescu și Maria Drăgulescu, două eleve la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr ”din București, s-au prezentat în emisiunea Imperiul leilor și au cerut o finanțare de 120.000 de euro ca să…
Vezi articolul

OMS estimează că epidemia de Covid-19 va fi foarte lungă. Directorul Organizației Mondiale: Este o criză sanitară aşa cum nu vedem decât una pe secol şi efectele sale se vor resimţi în deceniile care vor veni

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), reunită sâmbătă la Geneva, a avertizat că pandemia de coronavirus se va prelungi pe o perioadă„foarte lungă”, transmite AFP. OMS continuă să estimeze că riscul…
Vezi articolul

A doua sesiune de Bacalaureat 2024. Competențele la limba străină încep marți, 13 august, cu probele de Reading, Writing și Listening, după ce subiectele ajung la ora 11 în centrele de examen / Proba orală este miercuri de la ora 9

Bacalaureat 2024 – sesiunea de toamnă continuă săptămâna viitoare, marți și miercuri, 13 și 14 august, cu susținerea probelor de competențe la limbă străină studiată în liceu, potrivit calendarului de…
Vezi articolul

BREAKING SURSE Ministerul Justiției desființează propunerile pregătite de Ligia Deca pentru combaterea hărțuirii sexuale: „sunt lipsite de logică”, „de claritate”, vizează inclusiv un act care „nu are nicio legătură cu subiectul hărțuirii” și din ele „nu rezultă nici măcar obiectul de reglementare”

Ministerul Justiției desființează propunerile pregătite de Ligia Deca pentru ședința de Guvern de joi, la solicitarea premierului Marcel Ciolacu, privind combaterea hărțuirii sexuale, potrivit unui document obținut din surse guvernamentale…
Vezi articolul

Lucian Romașcanu vorbește de nevoia unei legi a limbii române pentru ca aceasta să nu mai fie ”pătată” cu ”cuvinte care își fac loc în vorbirea curentă”/ Ministrul a refuzat să dea exemple concrete la care face referire

Lucian Romașcanu vorbește, într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Ministerului Culturii, de nevoia unei legi a limbii române pentru ca aceasta să nu mai fie ”pătată” cu ”cuvinte…
Vezi articolul