Sorin Cîmpeanu, despre cabinete de vaccinare în școli: Este nevoie de spaţii care să permită separarea fluxurilor, ştiut fiind faptul că elevii minori se vaccinează în prezenţa unuia dintre părinţi sau tutori legali. Suntem în curs de analiză caz cu caz / “Scenarii de sertar” există pentru începerea școlii

1.029 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri seară că pentru a se organiza vaccinarea într-un cabinet medical şcolar este nevoie să fie asigurate „toate acele condiţii de infrastructură”. El a făcut declarațiile la Antena 3, post citat de G4Media.ro, apoi le-a reluat la B1 TV unde s-a referit și la scenariile pentru începutul școlii, despre care a spus că există “la sertar”, dar e optimist că nu vor fi necesare.

Sorin Cîmpeanu la Antena 3, preluată de G4Media.ro:

  • „Pentru a organiza vaccinarea într-un cabinet medical şcolar este nevoie să avem asigurate toate acele condiţii de infrastructură. Mă refer în primul rând la nevoia de separare a fluxurilor, de evitare a intersecţiei între persoanele care se vaccinează, fie că vorbim de angajaţii în sistemul de învăţământ, fie că vorbim de copii, de elevi şi cei care participă la activităţile didactice curente. Mai exact, este vorba de acele spaţii care să permită această separare a fluxurilor, ştiut fiind faptul că elevii minori se vaccinează în prezenţa unuia dintre părinţi sau tutori legali.
  • Suntem în curs de analiză caz cu caz care sunt acele şcoli în care infrastructura permite acest lucru. Nu numai din perspectiva disponibilităţii personalului medical, dar şi din perspectiva capacităţilor de infrastructură. (…) Am avut astăzi o întâlnire cu Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi. Am căzut de acord că vom susţine împreună nevoia de vaccinare nu numai a elevilor şi personalului didactic, ci şi a bunicilor, părinţilor, în centrele de vaccinare care sunt disponibile la acest moment”, a spus ministrul, la Antena 3.

Ideea vaccinării în școli este susținută, acolo unde e posibilă, de către ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

La B1 TV, Sorin Cîmpeanu s-a referit și la scenariile privind școala în pandemie, după ce el declarase că se pronunță “cât se poate de clar pentru deschidere fără scenarii de funcționare“, iar președintele Klaus Iohannis a spus că “dacă totuși numărul cazurilor va crește, sigur se vor lua măsuri. Se vor trece școlile pe diferite formate, în funcție de ratele de incidență”. Cîmpeanu a spus miercuri seară că “scenarii de sertar există”, dar e încrezător că nu vor fi necesare:

“Scenarii de sertar există. Am zis că îmi manifest optimismul și încrederea că nu vom avea nevoie de ele. Dar dacă, totuși, vom avea nevoie de ele, ele sunt pregătite și vor face obiectul unor update-uri, reluări ale reglementărilor în vigoare, vorbesc de ordinul comun al ministrului Sănătății – ministrului Educației.”

Foto: 184966089 © PojoslawDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


3 comments
    1. Nici vorba de “răzgândire”, in mod sigur iti va lua copiii de pe cap.
      Iar copiii care dorm in timpul orelor online(dadeai vina pe scoala online) vor dorni si pe băncile scolii(vei da vina pe profesori)

      1. @Alexandru cauta asmr mouth sounds for relaxing and sleep. O sa îmi iau niște casti wireless huawei free buds 4i, si macar în orele de religie și de educație sociala,(și mai nou lecții despre vaccinuri arn d’ala mesager,si virusi) ca să dorm și eu mai bine,ca în timpul scolii online asa am dormit,acum și cu masca pe fata care purtata atâtea ore în școală, elevii își pierd concentrarea,si daca îmi pun și asmr din asta în casti,estimez somn pana la pauza,și poate mai copiez pe la un test,cine știe…
        Sper sa se ieftinească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Regulile de înscriere la grădiniță și creșă 2024, la fel ca anul trecut. Ce trebuie să facă părinții, documentele necesare și care sunt criteriile de departajare în cazul în care sunt mai mulți copii decât locuri – proiect

Ministerul Educației a pus în dezbatere publică proiectul de metodologie privind înscrierea la creșă, grădiniță și servicii de educație timpurie complementare (ludoteci). Amintim, înscrierea la grădiniță și creșă 2024 are…
Vezi articolul

BREAKING Greva generală continuă cu 86,93% dintre angajații din Învățământ care au declanșat protestul colectiv de muncă, anunță sindicatele, care acuză Ministerul Educație de confuzie produsă în rândul profesorilor prin datele publicate despre greviști / Reprezentanții profesorilor solicită Guvernului reluarea urgentă a negocierilor

Greva continuă: 86,93% dintre greviști continuă protestul, transmit cele două federații sindicale din Învățământ, după ce ministrul Educației, Ligia Deca, a prezentat azi mai multe procente conform cărora rata participanților…
Vezi articolul