Sorin Cîmpeanu: Dacă vineri rata de infectare e mai mică de 1 la mie, atunci școlile vor funcționa cu prezență fizică în săptămâna 17 – 21 mai

39.662 de vizualizări
Foto: gov.ro
“Dacă vineri rata de infectare e mai mică de 1 la mie, atunci școlile din localitățile cu această rată vor funcționa cu prezență fizică a elevilor la cursuri în săptămâna 17 – 21 mai”, a declarat ministrul Educației, pentru Edupedu.ro. “Referința e ziua de vineri pentru toată săptămâna următoare”, a precizat Sorin Cîmpeanu, după ce Capitala și județul Cluj au trecut sub pragul de 1,5 cazuri de COVID la mie.

Contactat de Edupedu.ro, ministrul Educației a declarat că “regula din ordinul comun spune că școlile funcționează după scenarii raportate la rata de infectare din ziua de vineri precedentă săptămânii respective. Deci, referința e ziua de vineri pentru toată săptămâna următoare“. 

Dacă școlile sunt în localități unde rata de infectare e mai mică de 1 la mie vineri, 14 mai, atunci vor funcționa cu prezență fizică în săptămâna 17 – 21 mai. Pe 21 mai iar ne uităm“, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Amintim că toată țara a intrat la nivelul județelor, din punct de vedere epidemiologic, în scenariul verde, după ce și Capitala și județul Cluj au trecut sub pragul de 1,5 cazuri la mie. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.156 cazuri noi de COVID din 36.000 de teste și 101 decese, relatează G4Media.ro. Scenariile pentru școli prevăd însă o rată de incidență de 1 la mie pentru a intra în verde și prezența fizică a tuturor elevilor.

Vezi aici rata de incidență Covid-19 pe localități (data actualizării: 11 mai), publicată de Ministerul Educației

Foto: gov.ro


17 comments
  1. Mi se pare mie sau ministrului învățământului nu ia în calcul varianta ușoară de încheiere a anului școlar online evitând astfel riscurile unei posibile reparatii a bolii. Sau poate este sportiv și îi place să alerge pentru că dacă se întâmplă ceva cu elevii să nu se trezească că îi fac părinții și lui o vizită privată cât este el de ministru platit din banii poporului fără să asculte de ceea ce poporul vrea sau nu vrea.

  2. Bravo dl ministru
    Nu v ati dat seama pana acum ca daca porniti scolile creste covidu? Faceti un calcul.

  3. Acest personaj numit Câmpeanu are o fixație care nu-l lasă să doarma:aducerea copiilor la școală în situația în care nu are asigurate MINIME CONDITII pentru siguranță lor.
    Îl informam ca elevii nu sunt animale, iar părinții atât de nesimnificativi încât sa nu fie luați în seama.
    Se pare ca tine neapărat sa nu scăpăm de pandemie nici anul acesta.

  4. Sunt clase cu 30 de elevi. Cum se poate asigura distantarea? Este un non sens sa fim obligati la mentinerea distantarii si in acelasi timp elevii sa fie obligati sa se prezinte la scoala cu un spatiu de clasa mic care nu poate asigura distantarea.
    Scoala e o exceptie de la obligatia distantarii?

  5. Domnule traseist, crezi că într-o lună ( cât a mai rămas până la finele anului școlar) se poate recupera materia, chemând toți copiii la școală?
    Cumva ai idee cum arată sălile de clasă, câți elevi sunt într-o clasă și cât de spațioasă este clasa astfel încât să poată fi păstrată distanta intre elevi?
    Știi că există clase cu peste 30 elevi , sala de clasa este mica ( elevii stau cate 2 în bancă și profesorul nu are catedră abia încape printre bănci) și sunt elevi care nu poartă măști in timpul orelor?
    Ce bine că a scăzut rata de incidență că tu, aceasta mizerie, vei avea grijă să o crești!

    1. Crezi ca ii pasa?!
      Oare sindicatele noastre nu pot sa ceara beneficii pentru copii ramasi orfani cu parinti profesori?

    2. Pistruiatul cu toata potera lui galbejita a confiscat dreptul la educatie a copiilor din aceasta tara .Asculta de stăpânii lui care ne vor odraslele, analfabeti functionali. Si iata au reusit ce si au propus.

    3. Sunt întru totul de acord cu comentariul dvs. Valul 3 a fost provocat tot de aducerea elevilor la scoala. Elevii infectati si asimptomatici nu pot fi depistati, pentru ca nu se fac testări obligatorii saptananale. Acești elevi au fost (și vor fi) vectorii principali de transmitere a coronavirusului în scoli, în familie și în final în comunitate.

    4. Unde mai pui ca toata luna sunt evaluari: timp pierdut, ore nefacute, materie nefacuta si toate astea din incapatanarea ministrului de a baga in evaluari copii care de un an stau poate online si au mai si fost fortati la vacanta de o luna. Unde e ratiunea???

      1. Școlile nu pot afecta. Sunt niște cladiri
        Elevii chemați la școală și profesorii lor au influențat major rata de infectare!!!!
        Mai studiază puțin, eventual citește articolul privind infectarea în familiile americane unde sunt copiii care merg la școală!

  6. Va avea grija guvernul sa scadă vertiginos rata de infectare.
    După mazilirea epidemiologului Andreea Moldovan, rata de infectare se calculează dupa formula simplificată. De aceea trăim “minunea” topirii pandemiei.

  7. Interesant, deci sa inteleg ca nu se va mai tine cont de aspectul cu vaccinarea tuturor cadrelor didactice, asa cum spunea primul ministru? Si parca era vorba sa fie incidenta sub 1 la mie ca medie a ultimilor 14 zile, nu?

    1. Neeee. Ne grabim sa declaram doar roze, aur si trandafiri pentru ca saptamana viitoare este hotaratoare pentru deschiderea sau nu la 1 iunie a Horeca. Au astia o tactica…Serpi adevarati…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cherecheș, expert în sănătate publică: Un singur copil asimptomatic transmite cu voioșie în jur / Fiecare zi în care este amânată închiderea școlilor înseamnă cel puțin o săptămână mai mult în online / Trebuie testați elevii o dată la 3 zile

Expertul în sănătate publică și profesorul universitar Răzvan Cherecheș a criticat decizia Ministerului Educației de a păstra școlile deschise și după depășirea ratei de infectare cu coronavirus de 6 la…
Vezi articolul

Personalitatea istoricului Nicolae Iorga, fost rector al Universității din București, omagiată într-o expoziție-eveniment deschisă la Muzeul Național de Istorie a României. Expoziția poate fi vizitată până la sfârșitul lunii mai 2022

Elevii, profesorii și părinții pot vedea piese din colecția muzeală a Universității din București, într-o expoziție care îl omagiază pe istoricul Nicolae Iorga la 150 de ani de la naștere,…
Vezi articolul

Ce se poate întâmpla cu titlul de doctor al lui Lucian Bode, după decizia de plagiat: Reprezentantul CNATDCU Mircea Dumitru face trimitere la rolul instanței, deoarece Consiliul care se ocupa în mod normal de doctoratele plagiate “nu are posibilitatea să mai facă nimic”

“Aici este decizia unui judecător”, a răspunsa miercuri, la Euronews, Mircea Dumitru, vicepreședintele Consiliului care avea în mod normal în atribuții verificarea acuzațiilor de plagiat în tezele de doctorat, atunci…
Vezi articolul