Sorin Cîmpeanu are un contracandidat pentru funcția de ministru al Educației în negocierile PNL-PSD, pe Alexandru Muraru, șeful filialei PNL Iași – Surse G4Media

7.679 de vizualizări
Foto: captură ȘtirileProTV / Adrian Cuba – Agerpres Foto
Două nume sunt discutate zilele acestea de PNL pentru funcția de ministru al Educației: Sorin Cîmpeanu, actualul ministru, și deputatul Alexandru Muraru, președintele PNL Iași și fratele geamăn al lui Andrei Muraru, consilierul lui Klaus Iohannis numit de șeful statului ambasador în SUA, scrie G4Media.ro, citând surse politice.

Edupedu.ro a scris anul acesta despre Alexandru Muraru că apare în fotografii, la mai multe evenimente din Iași, alături de Constantin Șerban, învățătorul înregistrat abuzând elevii săi și sancționat pentru lovirea unei fete de clasa a II-a.

În imaginile postate pe Facebook de Alexandru Muraru mai apare controversatul lider PNL Costel Alexe, cercetat de procurorii DNA pentru că ar fi primit mită 22 de tone de tablă în valoare de 103.000 lei, pentru alocarea către o fabrică de certificate de emisii de gaze cu efect de seră pe vremea când era ministru al Mediului.

Alexandru Muraru și Constantin Șerban, învățătorul acuzat că își abuzează elevii, după cum se aude pe înregistrări de la clasă. În imagine, Șerban este al doilea din dreapta / Sursă foto: Facebook.com – Alexandru Muraru

Învățătorul Constantin Șerban din Iași, sancționat cu „o observație scrisă” la finalul anului pentru că a lovit o elevă de clasa a II-a și acuzat de părinți de abuz verbal și emoțional față de elevi, și-a dat demisia de la școală în martie. Deși legea le interzice profesorilor care au fost sancționați disciplinar să facă parte din structurile de conducere ale școlilor, Constantin Șerban este încă membru în Consiliul de Administrație al unității de învățământ, scrie publicația 7iași.ro. Șerban a fost desemnat de PNL să reprezinte Consiliul local în Consiliul de Administrație al școlii și este în continuare în această funcție, potrivit presei locale.

Amintim că la începutul anului au fost publicate în presa locală înregistrări în care învățătorul pensionar Constantin Șerban, angajat în regim de plata cu ora, țipă la copiii de-a II-a din clasa sa și îi amenință, a scris pe 1 martie ziarul local 7iasi.ro. În înregistrare se pot auzi zgomote de lovitură, însoțite de amenințări precum: „te ia mama dracului… (…) Băi tu nu auzi, fir-ai al dracului, tu nu auzi! (…) Vin și te iau de niții ăia!! (…) Pe el dacă-l iau de urechi spune acasă că a avut dreptate domnu’…”.

Mai multe detalii despre controversatul caz aici.

Sorin Cîmpeanu este în prezent la al doilea mandat de ministru al Educației, a mai ocupat acest portofoliu în Guvernul PSD condus de Victor Ponta în perioada decembrie 2014 – noiembrie 2015. Până în prezent, Sorin Cîmpeanu a schimbat 3 partide: a fost membru ALDE, apoi PRO România, pentru ca din ianuarie 2020 să fie membru PNL, fiind ales vicepreședinte pentru educație și cercetare în septembrie 2021, la congresul partidului. A fost premier interimar în noiembrie 2015, după ce Victor Ponta a demisionat în contextul tragediei de la Colectiv.

Cîmpeanu este rector la al treilea mandat al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară (USAMV) din Bucureşti, fiind suspendat pe perioada mandatului de ministru al Educației.

Mai multe detalii despre trecutul politic al lui Sorin Cîmpeanu puteți citi aici.

Sorin Cîmpeanu a declarat, în decembrie 2020, că a doua prioritate a mandatului său de ministru al Educației, după redeschiderea școlilor, este “construcția bugetului pe educație”. În ziua în care și-a preluat mandatul de ministru, Cîmpeanu a afirmat într-un interviu la Digi 24 că “dacă nu vom avea resurse [în buget], mandatul meu este pe masă. Știu exact ce se poate face și ce nu se poate face fără resurse”.

A obținut în final cel mai mic buget alocat pentru Ministerul Educației, ca procent raportat la PIB, din ultimii 30 de ani, dar a insistat în declarațiile publice că este cel mai mare în sumă nominală din istoria acestui domeniu, deși singurele comparații relevante statistic sunt cele prin raportare la Produsul Intern Brut. Recent a declarat că va avea probleme cu plata salariilor profesorilor pe luna decembrie, dacă nu se face rapid o rectificare bugetară. Într-un interviu pentru Știrile ProTV a spus că ar avea nevoie de 160 de milioane de lei.

Articol în curs de actualizare

Foto: captură ȘtirileProTV / Adrian Cuba – Agerpres Foto


6 comments
  1. Zoe, fii barbata! Si lupta, si da-i…d-le Campeanu…N-ai un frate ambasador? Ghinion… Mai lasa-l si pe altul sa-si bata joc de copii si de profesori…tu ti-ai facut destul acest moft.

  2. O, ce veste minunata, ca tot se apropie Craciunul. Poate primim si noi un dar nesperat.
    Oricine ar fi de o mie de ori mai bun decat actualul ministru, care a nenorocit invatamantul in cele doua mandate.

  3. O este minunat! Un profesionist pe care învățământul îl aștepta ,o sa fie totul perfect !
    Nu înțeleg ce nevoie avem de ministru? Ne descurcam și fără.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Reorganizarea sistemului de formare inițială și continuă a cadrelor didactice din învățământul militar, „o prioritate majoră” în noua Strategie Militară a României

Reorganizarea sistemului de formare inițială și continuă a cadrelor didactice este „o prioritate majoră” pentru învățământul vocațional militar, potrivit Strategiei Militare a României, pe care Guvernul vrea să o adopte…
Vezi articolul

Etapa a III-a de admitere la liceu 2023. În București au rămas 720 de locuri libere după a doua etapă. Pe listă se află și Colegiul Național „Sfântul Sava” / Ce trebuie să conțină dosarul de înscriere

În Capitală, după primele două etape de admitere la liceu 2023, au rămas neocupate 720 de locuri, potrivit unui document publicat de Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Dintre acestea, 128…
Vezi articolul

Plan strategic pentru educația în domeniul STEM, pentru a remedia declinul performanțelor elevilor și lipsa profesorilor, prioritate a președintei Comisiei Europene Ursula von der Leyen în noul mandat

Un plan strategic pentru educația în domeniul STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics), în limba română ȘTIM, al cărui obiectiv va fi remedierea declinului îngrijorător al performanțelor și a lipsei cadrelor…
Vezi articolul

ULTIMA ORĂ Greșeală descoperită de un profesor în corectura digitalizată a grilelor de la simularea Evaluării Naționale 2024: Elevi cu punctaje diferite acordate de cei doi evaluatori la același item și acceptate de platformă, care a făcut media notelor / Mihaela Popa: Platforma trebuie să aibă un filtru la grilă, care să nu permită trecerea peste o greșeală umană

Platforma digitalizată a Ministerului Educației prin care au fost corectate lucrările elevilor de clasa a VIII-a la simularea Evaluării Naționale 2024 a permis înregistrarea de punctaje diferite acordate de către…
Vezi articolul