Sondaj Digitaliada: Ce instrumente digitale au folosit mai mult profesorii și elevii după suspendarea cursurilor față în față

8.216 vizualizări
Foto: Pixabay.com

Zoom, WhatsApp, Google Classroom și Facebook sunt cele mai folosite resurse în predarea la distanță, pe perioada suspendării cursurilor, potrivit unui studiu Digitaliada, derulat de Fundația Orange cu ajutorul Cult Market Research în prima parte a perioadei de suspendare a cursurilor față în față, potrivit unui comunicat de presă.

  • Studiul s-a desfășurat în rândul profesorilor și elevilor care nu fac parte din proiectul Digitaliada, hub online de învățare al fundației menționate. Potrivit comunicatului, la cercetarea desfășurată în perioada 28 martie-8 aprilie au participat 603 elevi, profesori și părinți. O treime dintre profesori predau matematică, iar o cincime sunt învățători. 57% dintre elevi și 52% dintre profesori sunt din mediul urban.

Ce platforme au spus că folosesc cel mai mult participanții la sondaj:

  • Zoom – 21%
  • WhatsApp – 23%
  • Google Classroom – 13%
  • Facebook – 11%

36% dintre profesorii și directorii participanți au spus că au urmat cursuri de utilizare a instrumentelor digitale. Cel mai menționat curs de utilizare: CRED, urmat de webinarii.

Doar unul din cinci profesori (22%) declară că folosea laptopul înainte de suspendarea cursurilor, iar 19% – proiectoare video. Doar unul din zece utiliza site-uri și platforme digitale. Doar 7% apelau la manuale digitale în activitatea de clasă.

Fundația Orange prezintă date și în privința secțiunilor din platforma Digitaliada:

  • Cel mai frecvent, elevii folosesc platforma pentru Matematică (83%)
  • Urmază Limba și literatura română (75%) și Limbi străine (51%).
  • Peste 30% dintre elevi folosesc platforma și la Istorie, Biologie, Geografie sau Fizică.
  • 645 de școli și peste 3.900 de profesori și 16.500 de elevi folosesc secțiunea Învățare și testare online, lansată de Digitaliada la sfârșitul anului 2019.

1 comment
  1. MOODLE!!! (moodle.org)
    E mai complex de instalat si configurat, dar cu un pic de vointa se pot gasi voluntari in IT care ar putea pune la punct o infrastructura pentru mai multe scoli si sa dea drumul la teaba.
    Dupa ce se instaleaza si configureaza cum trebuie e mai valabil decat solutiile prezentate si se poate extinde inclusiv pentru activitatea de dupa (toamna, iarna).
    Ca si consecinta s-ar scoate usor micile “afaceri” de tip catalog online si s-ar putea automatiza maijoritatea proceselor care incumba atat de mult timp cadrelor didactice.
    Lasati povestile caci e nevoie doar de vointa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Posibilitatea ca cei 3,5% din impozitul pe venit să fie direcționați și către școli de stat sau private, acreditate sau autorizate, prevedere într-o propunere legislativă – document / Destinația banilor, lăsată complet la dispoziția școlilor

Posibilitatea de direcționare a 3,5% din impozitul pe venit către bugetul unei școli de stat sau private, cu condiția ca aceasta să fie autorizată sau acreditată, pe modelul folosit acum…
Vezi articolul

Mihaela Nabăr, director World Vision România: Pandemia pe zona de educație digitală a reprezentat o oportunitate și trebuie să continuăm să construim în zona în care urmărim progresul acestor competențe digitale

“România trebuie să-și învețe lecțiile din perioada pandemiei în ceea ce privește educația digitală fiindcă doar așa am reușit să ardem niște etape și să implementăm forțat alfabetizarea digitală în…
Vezi articolul

VIDEO Ministra Educației, Ligia Deca, în prima zi de școală: Anul acesta școlar este unul special, în care putem vorbi de schimbări vizibile în educație pentru toți copiii / Toleranță 0 față de violență în școli

Ministra Educației deschide anul școlar la Colegiul Național „Mihai Viteazul”, luni, la ora 9. Edupedu.ro a transmis LIVE TEXT declarațiile Ligiei Deca, de la deschiderea anului școlar 2024-2025. Cu ministra…
Vezi articolul