SONDAJ: 35% din profesorii respondenți spun că nu pot preda în sistem hibrid din lipsă de echipamente

6.111 vizualizări
Foto: © Francisco Javier Altamirano Martin | Dreamstime.com
35,3% dintre repondenții sondajului realizat cu 8.500 de cadre didactice de către Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” spun că s-ar afla în situația de a nu putea preda în sistem hibrid pentru că unitățile de învățământ nu le-au pus la dispoziție mijloacele tehnice pentru activitatea didactică.

În plus, 60,2% dintre cei care au răspuns spun că preferă să folosească dispozitivul personal, decât aparatura pusă la dispoziție de școli.

În cazul elevilor, 60,8% dintre cadrele didactice au răspus că unitatea de învățământ nu a avut cum să le asigure elevilor un dispozitiv pentru învățarea în sistem hibrid. Cei mai mulți dintre profesori (57,9%) preferă platforma Google Classroom, urmată la o distanță apreciabilă de Zoom (17,2%) și Microsoft Teams (7,8%).

70% dintre cei chestionați spun că nu au fost incidente în timpul predării hibrid. Cele mai multe dintre problemele semnalate sunt legate de echipamentul folosit și de viteza de internet, mai ales la elevi.

Sunt cazuri în care mai mulți copii lucrează pe un singur dispozitiv și acela este al unui părinte, care merge și la serviciu. O altă problemă evidențiată de mai multe cadre didactice este absența elevilor și lipsa lor de interes, cu toate că dispun de echipamente performante.

Sunt și cazuri în care elevii dau link-ul de conectare persoanelor străine, care intră pe platformă sau fac capturi și le pun pe diverse site-uri de socializare, fără a avea permisiunea cadrelor didactice.

Citește și:
Școlile din scenariul roșu nu au pus la dispoziție elevilor echipamente pentru activitatea online – spun 60% dintre profesorii care au raspuns unui sondaj al Federației Sindicale „Spiru Haret”
Aproape 27% din profesorii respondenți nu sunt pregătiți pentru trecerea în scenariile galben sau roșu/Peste 30% au fost nevoiți să cheltuiască peste 1.000 de lei din resurse proprii pentru materiale didactice – SONDAJ

Foto: © Francisco Javier Altamirano Martin | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comments
  1. Da. Pai asa s a ajuns. Am ajuns bataia de joc a elevilor si a tuturor intrusilor. Mai dati si voie parintelui sa fie nonstop in online cu elevul. Eu n am vazut in viata mea si nicaieri in lumea asta asistenta permanenta a parintelui la ora.

    1. Interesant este si când parintele le șoptește la ora si nu mai stii cum sa împărți nota sau pe cine asculți de fapt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mircea Geoană, acuzat de plagiat din Bill Clinton și George W. Bush: „Atacuri murdare” / „Mai multe softuri anti-plagiat spun că nu există similitudini și totuși cineva se trezește să vină cu o acuzație falsă”

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a reacționat, luni, la acuzațiile de plagiat aduse într-o anchetă semnată de jurnalista Emilia Șercan pentru Pressone.ro, afirmând că este vorba despre „atacuri…
Vezi articolul

Toți elevii cu medii peste 9.50 și primii 30% din fiecare clasă, indiferent de medie, primesc burse de merit de 450 de lei pe lună din noiembrie – noile reguli. Calculul se face pe baza mediei generale anuale de anul trecut, iar la clasa a IX-a pe baza mediei de admitere

Bursele de merit se vor acorda în acest an școlar tuturor elevilor cu medii generale anuale peste 9,50 și primilor 30% elevi din fiecare clasă indiferent de media lor generală…
Vezi articolul

Ecaterina Andronescu, reclamată la Consiliul pentru Combaterea Discriminării pentru declarațiile despre gruparea elevilor cu dificultăți de învățare “în clasele normale”

“Declarațiile publice ale ministrului Educației referitoare la segregarea elevilor cu dizabilități întăresc stigma şi prejudecata la adresa întregii comunităţi a persoanelor cu dizabilităţi din ţara noastră, copii, tineri, adulţi şi părinţi ai…
Vezi articolul

Candidații la parlamentare și prezidențiale să-și asume planuri-cadru actualizate, pentru a întări curriculumul centrat pe competențe, dar și o reformă a Bacalaureatului – cer Alianța Studenților, Consiliul Elevilor și Consiliul Tineretului / 14 priorități propuse pentru politicieni

Centrarea curriculumului din învățământul preuniversitar pe competențe, prin actualizarea planurilor-cadru, reforma examenului de bacalaureat și pregătirea profesorilor pentru forma competențe-cheie, sunt câteva dintre cele 14 priorități propuse pentru candidații la…
Vezi articolul