Solicitare urgentă în școli, de la Ministerul Educației, care vrea să știe câți profesori și alți angajați participă la greva generală din învățământ, care începe luni, 22 mai / Directorii trebuie să completeze formularul până mâine dimineață, iar inspectorii să dea raportul vineri la 10, la centru – surse

49.176 de vizualizări
Foto: © Nirut butrngam | Dreamstime.com
O solicitare urgentă a fost trimisă joi după-amiază la inspectoratele școlare, de către Ministerul Educației, conform surselor Edupedu.ro. Instituția le-a cerut inspectorilor să solicite în toate școlile date concrete despre numărul de angajați, câți dintre ei sunt profesori și câți participă la greva generală, care va începe luni 22 mai. Imediat, inspectoratele școlare au transmis școlilor directiva.

Până dimineață la ora 9 directorii trebuie să facă acest referendum paralel cu cel al sindicatelor, cerut de minister prin această adresă.

Datele adunate joi seara și vineri dimineața, din școli, vor fi prezentate în vidoconferință ministrului Educației, Ligia Deca, vineri la ora 10:00, de către inspectorii școlari generali și generali adjuncți din fiecare județ. După această ședință, fiecare inspectorat a programat cu directorii de școli videoconferințe proprii pentru a anunța în teritoriu planul prezentat de minister.

Luni, 22 mai 2023, de la ora 8:00 peste 150.000 de profesori și alți angajați în învățământ intră în grevă generală, potrivit sindicatelor.

Articol în curs de actualizare

Foto: © Nirut butrngam | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


46 comments
  1. Multumesc ptr raspuns!
    Zilele acestea am asistat la discutii urate,pe grupuri,intre profesorii grevisti si ceilalti care oricum zilele urmatoare vor duce greul cu toti elevii scolii.
    Grevistii sunt agresivi si am constatat ca majoritatea lor sunt cei cu vechime,grade si gradatii ale caror salarii merg usor spre 6000 lei.
    Intaresc faptul ca este o greseala,un gest lipsit de responsabilitate,mai ales fata de elevii din clasele a 8 a si a12 a, sa i supui stresului dat de incertitudinea incheierii mediilor,sa I privezi de ultimele lectii recapitulative(la materiile de examen)……..si un gest lipsit de umanitate si patriotism.
    NU Te RAZBUNI PE PROPRIII COPII,VIITORUL TARII TALE…..INDIFERENT DE SITUATIE!

    1. Du-te tu și în locul meu. Mie mi-a ajuns cuțitul la os, se vede că tu mai ai de unde pune. Poate te ajută cei din familie, poate n-ai copiii tăi. Pune-te și în situația celorlalți și lasă plânsul de mila altuia, plânge-ți de milă ție, și nouă.

      O grevă trebuie să aibă impact, altfel e un sacrificiu inutil. Dacă guvernanților le pasă, chiar vor lua măsuri reale. Să vedem care-s prioritățile reale – ciolanul sau aplanarea conflictelor de muncă.

  2. Vi se pare corect ca o îngrijitoare să aibă grijă de copii care vin la grădiniță când toate doamnele educatoare sunt în grevă și doamna îngrijitor NU . CE ordin o obligă pe îngrijitoare să supravegheze peste 40….50 de copii cind ea este angajată ca îngrijitor nu să stea cu copiii

    1. Personalul didactic, didactic auxiliar ȘI nedidactic pot intra în grevă. Sunteți membru de sindicat? Semnați lista și intrați în grevă. Nu sunteți membru de sindicat? Discutați cu liderul din unitate, semnați lista ca susținător și intrați în grevă.

      Nu poate protesta nimeni în locul dvs. Asumați-vă, protestați, veniți alături de ceilalți.

      Iar copiii pot sta acasă, dacă nu mai are cine sta cu ei.

      Dacă sunteți deja în grevă dar vi se impune să supravegheați copiii, luați măsuri împreună cu sindicatul, este un abuz.

  3. Vi se pare corect ca o îngrijitoare să aibă grijă de copii care vin la grădiniță când toate doamnele educatoare sunt în grevă și doamna îngrijitor NU . CE ordin o obligă pe îngrijitoare să supravegheze peste 40….50 de copii cind ea este angajată ca îngrijitor nu să stea cu copiii

  4. Mă bucur că există genul acesta de opinie în rândul dascălilor! Egoismul bugetarilor a atins cote alarmante! Eu sunt un părinte care a lucrat toată viata în privat,am plătit și plătesc aproape jumătate din salariu statului pentru a putea beneficia de “nimic”.Am doi copii,unul la facultate și unul în an terminal și am văzut cum se fac orele în ambele situații ( mai mult nu se fac). Am plătit și meditații de-a lungul timpului, nu foarte multe ,pentru că nu mi-am permis din salariul meu “subponderal”,așa că m-am “reîntors” în școală și i-am ajutat și eu. Altă “tagma,”cea a sanitarilor vor și ei ,dar dacă vreau un set de analize îl plătesc,medicamentele la fel,căci nu mai sunt fonduri. Ies si finanțiștii ,cărora le-ar trebui câteva ore de școală,cel puțin în ceea ce privește comunicarea cu “pleava”,apoi poliția…..Toți oamenii aceștia, mulți dintre ei, nepregătiți,vor bani ,sporuri etc. Bun ,sunt de acord să le dea statul cel corupt și plin de lichele, dar nu pe spatele nostru, al privaților cu salarii mult sub cele de la stat(apropo ,o caseriță ,nu câștigă cât un profesor debutant,ci mult mai puțin)dar mai ales nu, pe spatele copiilor din anii terminali,care oricum, numai școală nu au făcut, în ultimii trei ani cel puțin, sunt și așa plini de nesiguranță și presați de tot ceea ce se întâmplă în “frumoasă noastă societate “.

    1. Și educația și sistemul de sănătate sunt CRONIC subfinanțate. Luptați-vă cu statul și deschideți bine ochii când mergeți la vot (sper că votați când e cazul).

      Și noi plătim jumătate din salariile astea mizere pe taxe, și noi cumpărăm la prețurile crescute aberant cu inflația, și noi avem cheltuielile pe care le aveți. Și noi suntem oameni. Copiii noștri au nevoie de aceleași lucruri de care au nevoie ai voștri.

      Terminați cu denigrarea unor categorii sociale. Nu sunteți singurii care se zbat să trăiască decent. Vreți mai multe – protestați și voi! Dacă nu vă convin condițiile și salariile în privat, luptați să se schimbe lucrurile în bine, nu să ”moară și capra vecinului!”

      1. Ce raspuns …. sunteți cumva unul din profesorii care ati facut facultatea la FR si ati luat 3 la titularizare? Ca avem școlile pline de asa ceva …. salarii mari, cât se poate de mari…dar calitatea serviciilor prestate de unele cadre didactice lasa de dorit…unii chiar nu au ce cauta la catedra…S a dus pe apa sîmbetei învățământul românesc… Sa nu mai vorbim ca elevilor li se recomanda insistent meditații, ca la clasa, nu poate explica destul de clar profesorul, ca sa priceapă,, tot prostul,, .De spagile care se dau?de ce nu spuneti stimabile domni profesori? Ca de, nu se mai accepta un buchet de flori si o cutie de bomboane …. carduri gift cu bani pe ele, bijuterii, genți scumpe, etc…doar ne am emancipat, nu?

    2. Sa va dea Dumnezeu sănătate !! Aveți dreptate ;sunt sigura ca sunt mulți oameni care muncesc in țara asta pe rupte care va dau dreptate !!! Peste ani si ani acești copii vor ieși in strada , protesta cu greve sau nu vor mai munci daca nu li se îndeplinesc toate ifosele si mofturile !!!
      De fapt cadrele didactice trebuie să fie exemple de urmat !! Nu? Se poate spune :Halal exemplu …🤨🙃

  5. Salut

    Sacrifica copiii intr-un mod indirect ca sa obtina revendicari de la guvern . Normal ca cineva trebuie sa sufere . Ce ati fi vrut sa faca greva in vacanta? Asta singura cale de comunicare , strada si pumnul . Vai de ea educatie !

  6. Sunt de acord cu greva, dar dacă adresez un amendament liderilor, nu cred că voi dezonora greva. Se poartă ca domnișoarele vinovate când merg la negocieri. Chiar cred că învățământul a ajuns în punctul acesta și datorită unui comportament submisiv al celor care ne reprezintă, probabil de teamă să nu-și piardă privilegiile. Uneori cred că sunt doar paravane….. Sindicatul liber a avut un moment prielnic în 1990, atunci dacă se impuneau cei mai capabili, necorupți, ar fi fost o onoare pentru întregul sistem. De atâtea ori am ieșit la proteste, dar culmea, ne-am ales cu oameni dați afară și cu un praf de bani în ochi ca să nu vedem ceea ce se întâmplă mai departe. Ne-am ales cu miniștrii, inspectori și directori colorați politic. Cum am crede că liderii sindicatelor nu au nuanță asemănătoare?
    Cât de naivi să fim?
    Corupția politică face dezastrul, nu greva!

  7. Greva???? De ce nu se face greva în data de 2 iunie când au facut punte cu ziua de 1 iunie și weekend??? Atunci trebuiau sa facă greva nu acum…. Dar îți stricau vacantele… Nu am nici o problema, fiecare sa primească salariul după cum muncește… Da fie evaluați…. Sunt cadre didactice care merita, dar sunt unele care nu fac absolut nimic la ore cu copii… Și apoi tot generația tânără și părinții sunt de vina…. Ma întreb de ce nu au favut greva pe perioada covid ului când stăteau bine mersi acasă și făceau sau nu făceau ore în online dar banii le veneau pe card…. Eu lucrez în privat… În pandemie a trebuit sa îmi iau concediu sa stau acasă cu copii ptr ca nu se face școală… Acum sa îmi iau liber ptr ca e greva… Noi părinții chiar nu contăm??? Și va mirați ca pleacă toți tinerii din țară

    1. Greva trebuie să doară ca să fie luată în serios. Te aud că țipi deja (și nici n-a început). Asta e de bine. Poate te aud guvernanții, că ei sunt în măsură să aplice legile în vigoare pe care nu le aplică și să aducă îmbunătățiri legislative – doar că sunt ocupați cu ciolanul, pardon, rotativa. N-au timp de mine și de tine.

      Altfel o zi bună.

    2. Doamna draga, nu profesorii au fost de vina ca in pandemie nu s-a mers fizic la scoala, asa cum nici de data aceasta, NU profesorii sunt de vina ca de luni e greva generala in scoli, daca vreti sa gasiti vina, zic sa o cautati in alta parte, mai sus… Si daca se facea grevain perioada 1-5 iunie cum a-ti spus, nu mai era greva, ca zilele de 1, 2 si 4 iunie au fost declarate zile libere.

  8. Eu sunt departe de a fi pupincurist, iar cine ma cunoaste stie perfect acest lucru. Insa aceasta greva este complet neseriosa. Nu au dreptate la niciun capitol in frunte cu reformatorul educatiei Iohannis care prin intermediere in cazul asta si-a bagat picioarele in constitutie. Puterile statului nu sunt nici Hader nici Deca.

    1. Presupun că tu ai venituri suficiente și nu te preocupă starea celorlalți. Grevă neserioasă? Și cam ce ar trebui ca să devină serioasă? Legi care să fie respectate? Regulamente care să poată fi aplicate?

      Un cuțit în gât unor profesori?

      Cam ce crezi tu că ar trebui să se întâmple?

  9. Tare aș vrea să văd că se schimbă ceva în acest sistem. Oricum, pentru ,,Structură” nu se va face nimic. Dacă se va schimba ceva, va fi tot în favoarea cadrelor didactice. La un moment dat era o propunere pentru spor de ecran pentru cadrele didactice. Care ecran? Didacticul auxiliar ce să mai zică?

  10. Aveți ocazia sa obțineți ce vi se cuvine, uniți-vă și nu cedati, tot greul din invatamînt și educatie va aparține, nu va lăsați intimidați. Dacă nu va respecta drepturile salariale,și cele din contractul colectiv de munca, boicotati prin greva generala, închideti unitățile, pina cind nenorociții de politicieni, inspectorii si alte cadre din conducere, vor realiza ca trebuie sa va accepte revendicările. Uniți-vă și nu cedati, dacă vreti sa cistigati.

    1. Si copiii???? Nu conteaza ca sunt vesnic in vacante???? Pandemie, saptamana verde, saptamana roz….saptamana mov, Paste Ortodox, Paste catolic, vacanta de epuizare, vacanta de ski, vacanta mare, mica, mijlocie….vacante pe care le au si profesorii
      Nu am nimic impotriva, sa le dea ce vor sau ce trebuie numai sa incetam cu bataia de joc pentru educatia copiilor

      1. Doamna ultima greva generala in educatie a fost in 2007 sau 2008 nu mai tin minte,pana acuma tot am pus elevii pe primul loc dar este vremea sa fim si noi salarizati decent ( un muncitor de la salubritate are salar mai mare ca un profesor debutatnt ) nu este normal . Totusi salarizarea trebuie sa tina cont si de importanta , pregatirea , scolarizarea fiecarui salariat . Pandemia nu am creat-o noi iar tot felul de saptamani verzi , albastre sunt inventiile politicienilor din fruntea ministerului si din parlament . Ei au votat asa ceva nu noi. Dascalii acuma au nevoie si ei de sprijinul elevilor si mai ales al parintilor pentru a intelege si trece mai usor peste aceasta situatie . Nu a facut nimeni greva ca se plictiseste si nu are ce face . Nici noi nu suntem multumiti dar…..

        1. Ca parinte de copil de clasa a VIII-a va sustin 100% in demersurile voastre de angajati, cadre didactice sau personal auxiliar ! Mi-as dori tare mult ca aceasta greva sa duca la o legiferare mai clara si balansata intre drepturile profesorului si ale elevului. Sunt, din fericire, un parinte norocos, cu niste profesori ai copilului meu de la clasa de SENZATIE, carora le raman recunoscatoare pe veci. De la profesoara de matematica pana la cea de muzica sunt minunati. Da, am o exceptie, o nebuna de Tehnologie, dar nimic nu e perfect.
          Diriginta copilului meu nu are o disciplina unde sa poata trai si din meditatii. Abia are bani de rata la banca plus alte cheltuieli…dupa 20 de ani de munca si suportat loazele noastre.
          Asa ca da!, faceti tot ce trebuie sa va cereti drepturile.
          Avem timp si de examene.

  11. Sindicate, autosesizati-va! Directorii pun bețe in roate grevistilor inca de pe acum. Impart sarcini de lucru pentru săptămâna viitoare. Pana acum au tacut pe grupul de Whatsapp iar de azi trimit incontinuu diverse chestii de facut. Nici macar nu au intrebat cati angajați participa la greva

  12. Sunt didactic auxiliar si dupa aplicarea minunatei legi 153 mi-a fost introdus in baza sporul neuropsihic si practic in 4 ani am adunat o marire de nici 200, in schimb a crescut rata la banca cu 40%, preturile au luat-o razna…sustin greva si voi face greva.

  13. Greva este o necesitate , pentru că învățământul a devenit cenusareasa societătii. Din păcate , sunt elevi și părinți care nu mai au un pic de respect față de dascăl. Am o vechime în învățământ de 32 de ani , dar ceea ce se întâmplă astăzi cu învățământul nu este normal. Să nu uităm că astăzi suntem ceea ce suntem pentru că cineva ” ne- a pus stiloul în mână ” și a pornit alaturi de noi pe drumul cunoașterii.

    1. credeti ca marirea salariilor va imbunatati calitatea invatamantului?
      e normal sa se mareasca salariile pentru toti cetatenii tarii
      in momentul de fata medicii au salarii foarte mari au obtinut tot ce au dorit dar cetateanul beneficiaza de acelasi dispret din partea lor,putini sunt cei care isi mai fac treaba.

  14. Ronin47,sunt chiar profesor de matematica,iar anul acesta cred ca am depasit suta de ore suplimentare lucrate cu elevii la scoala si nu in particular.Copiii sunt pe primul loc.Ei merita respectul nostru.Daca nu ar fi ei si familiile lor,asa cum sunt,noi nu am avea loc de munca.
    Imi cer iertare daca supar oameni….dar greva nu trebuie sa afecteze copiii!

    1. Dacă ești profesor de matematică și susții că ai doar 18 ore pe săptămână… TU ești parte a problemei. Tu ești unul din cei care cred că trebuie să muncească doar norma de predare, iar restul, nu.

      Dar mă îndoiesc profund că ești profesor, un profesor știe ce e norma de predare și ce e norma de lucru, în special un profesor care predă matematică. Unii ajungem la 50-60 de ore pe săptămână ÎN ȘCOALĂ, cu pregătiri gratuite pentru examen, cu realizarea de proiecte, cu toate treburile administrative cu care suntem împovărați ÎN PLUS față de profesia noastră și obligațiile ei, iar tu vii să minți că lucrezi doar 18 ore. Niciun profesor care-și face treaba nu ar spune așa o gogomănie. În cazul absurd în care ai spune adevărul – dă-ți demisia, că ne faci pe toți de rușine!

    2. Greva e o bucurie ptr copiii normali.

      Bucuria de a avea zile libere ca sa se joace.

      E normal. Doar niste idioti ar sustine contrariul.

  15. PROF ,să îți fie rușine pentru nemernicia pe care o spui! Nu cred sub nici o forma că ești cadru didactic,altfel nu ai vorbi in halul asta ! Sa îți fie rușine că ponegrești dascăli,și vorbești în halul acesta despre munca lor,culmea nesimțirii,pretinzi că ești dascăl și ești o spărgătoare de grevă ! Rușine,ție și celorlalți spărgători de grevă ,cu Carmen Iohannis în frunte!!!!!

  16. Ce vina au copiii?Prin aceasta greva li se incalca dreptul constitutional la educatie!!!
    Si eu sunt cadru didactic,dar si mama de elev de clasa a 12 a.Dupa situatia pandemiei,in care tot acesti copii au fost marii perdanti,acum tot in ei se da?
    Alt aspect.Norma unui profesor este de doar 18 ore si apoi 95%dintre acestia rup usile scolilor sa plece acasa.18 ore se fac in mediu privat in 2 zile de munca.Salariile nu sunt asa de mici.
    Corect….vrem greva….atunci demisie in masa….asa cum au facut cadrele medicale…nu lovit in minori!
    Daca cineva stie de un grup de parinti care doreste sa se organizeze si sa actioneze in instanta aceasta”situatie”,va rog sa mi dati mesaj.

    1. doamna profesor se pare că dumneavoastră nu cunoașteți legislația. norma de predare este de 18 ore. norma didactică este de 40 de ore că în orice domeniu. singura diferență este că restul de 22 de ore se presupune că sunt pentru pregătirea lecțiilor și cursuri de perfecționare. din ceea ce spuneti, faptul că salariile nu sunt așa mici, îmi dau seama că sunteți profesoara de matematica sau lb. romana și faceți pregătiri suplimentând veniturile.
      referitor la demisia în masa sunt total de acord, dar nu cred că nici dumneavoastră nici alți titulari ai sistemului nu ar face asta și să înceapă din nou cu examenul de titularizare. fiți un exemplu pentru noi și dați-va dumneavoastră prima demisia

    2. Mă bucur că există genul acesta de opinie în rândul dascălilor! Egoismul bugetarilor a atins cote alarmante! Eu sunt un părinte care a lucrat toată viata în privat,am plătit și plătesc aproape jumătate din salariu statului pentru a putea beneficia de “nimic”.Am doi copii,unul la facultate și unul în an terminal și am văzut cum se fac orele în ambele situații ( mai mult nu se fac). Am plătit și meditații de-a lungul timpului, nu foarte multe ,pentru că nu mi-am permis din salariul meu “subponderal”,așa că m-am “reîntors” în școală și i-am ajutat și eu. Altă “tagma,”cea a sanitarilor vor și ei ,dar dacă vreau un set de analize îl plătesc,medicamentele la fel,căci nu mai sunt fonduri. Ies si finanțiștii ,cărora le-ar trebui câteva ore de școală,cel puțin în ceea ce privește comunicarea cu “pleava”,apoi poliția…..Toți oamenii aceștia, mulți dintre ei, nepregătiți,vor bani ,sporuri etc. Bun ,sunt de acord să le dea statul cel corupt și plin de lichele, dar nu pe spatele nostru, al privaților cu salarii mult sub cele de la stat(apropo ,o caseriță ,nu câștigă cât un profesor debutant,ci mult mai puțin)dar mai ales nu, pe spatele copiilor din anii terminali,care oricum, numai școală nu au făcut, în ultimii trei ani cel puțin, sunt și așa plini de nesiguranță și presați de tot ceea ce se întâmplă în “frumoasă noastă societate “.

  17. voi participa la grevă.nu sunt membru de sindicat…ministerul mediocrilor digitali pompos numit al educației ar trebui să răspundă solicitărilor venite din teritoriu..ei se țin de făcut liste cu cei ce participă sau nu la grevă..dati va singuri afară bai panaramelor in frunte cu ministra voastră pupila lui yohanis…

  18. Miha daca e asa bine fa-te profesor. Bati campii la greu.Stii ca in constitutie e stipulat ca invatamantul sa primeasca 6% din PIB si ca primeste de 30 de ani doar 2-3 %?

  19. Da, e greu să o faci, atunci când simți frica pierderii locului de muncă, dacă îndrăznești să spui ceva.

  20. Cum puteți să afirmați așa ceva? Pentru fiecare oră predată, profesorul se pregătește cu materiale ,fișe și teste sau munca independentă, cel puțin 2 ore, nemaivorbind de schițe sau proiecte de lecții.

  21. E fantastica situația!!!
    Oamenii din scoli, fie profesori, fie oamenii de întreținere, personalul nedidactic, etc. (din județul Neamț), chiar dacă inițial au semnat în tabelele ajunse la sindicatul nemțean pentru greva, la indemnul șefilor de instituții, extrem de talentați (în manipulare), ,,s-au răzgândit,, deoarece sunt extrem de mulțumiți de ,,osul dăruit de boss-ii lor,, și de normalitatea condițiilor de viata din cadrul instituțional.
    Cu asemenea specimene, niciodată nu se vor rezolva problemele sistemului educativ !!!
    P.S.: Dacă dorește cineva să afle care sunt aceste instituții, în care primează umilința, trebuie doar sa compare primele liste PRO, de semnături trimise sindicatului, cu ultimele.
    Felicitări adevăraților oameni din învățământ!!!

  22. Nu sunt membru de sindicat dar sustin greva. In scoala noastra nu a fost intrebat nimeni, dar suntem cu totii pro greva.

  23. Aiurea. Directorii nici macar nu au intrebat angajații. Sunt colegi care nu au semnat tabelul de la sindicat prin care se făcea referendum pentru greva si care s-au răzgândit din spirit de solidaritate vor participa la greva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

ULTIMA ORĂ O profesoară din România a fost selectată în Top 50 profesori din lume la Global Teacher Prize 2023, al Fundaţiei Varkey. Ana-Maria Rusu predă Educație muzicală la Colegiul „Unirea“ și la Școala Gimnazială Nr 5 din Focșani

Ana-Maria Rusu, profesoară de Educaţie muzicală la Colegiul Naţional “Unirea” şi Şcoala Gimnazială nr. 5 “Anghel Saligny” din Focşani, a fost selectată în Top 50 Global Teacher Prize, printre cei mai…
Vezi articolul

BREAKING 56,3% dintre profesorii respondenți spun că nu sunt de acord să se vaccineze împotriva Covid-19 și 43,2% își doresc să revină la școală și să predea față în față înainte de începerea campaniei de vaccinare – SONDAJ al Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”

În total, 56,3% din cei 13.356 de profesori respondenți la un sondaj au spus că nu sunt de acord să se vaccineze împotriva COVID-19, iar 43,2% spun că își doresc…
Vezi articolul

Accesul părinților în grădinițe este permis în baza unui program discutat și aprobat de consiliul de administrație al unității de învățământ, se arată în scrisoarea metodică a ISJ Brașov: Se recomandă elaborarea unui program clar, în acord cu cererile părinţilor

Părinții au acces în grădinițe în baza unui program de acces discutat şi aprobat în Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ, după cum se arată într-un document publicat de…
Vezi articolul

Ligia Deca se distanțează de Sorin Cîmpeanu în privința legilor Educației și justifică întârzierea lor: Proiectul legislativ nu a fost asumat de către mine, consilier prezidențial, ci de către ministrul Cîmpeanu, atunci când a fost lansat în dezbatere publică

Ministrul Educației, Ligia Deca, fost consilier prezidențial care a coordonat proiectul prezidențial România educată, a spus după ultima ședință de Guvern din acest an că ea a participat la proiectul România…
Vezi articolul