SNSPA va desfășura tot online activitățile didactice și de cercetare din noul an. Activități extracurriculare pot fi organizate față în față

2.099 de vizualizări
Foto: SNSPA
Consiliul de Administrație al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a decis, miercuri, în unanimitate, ca activitățile didactice și de cercetare din primul semestru al anului universitar 2021-2022 să se desfășoare tot online. Potrivit unui comunicat de presă, decizia a fost luată în urma unui sondaj printre studenți. Pe de altă parte, facultățile vor putea decide organizarea unor activități extracurriculare, care nu sunt obligatorii, în sistem față în față, în anumite condiții.

Mai precis, arată SNSPA, facultățile vor putea organiza activități în sistem clasă cu formațiuni mici de studii, de maxim 50 de persoane. Scopul este să “asigure, în special pentru studenții din anul I de studii, o mai bună cunoaștere a cerințelor academice și a parcursului educațional corespunzător anului academic 2021-2022”.

Decizia CA va fi supusă aprobării Senatului SNSPA vineri, 17 septembrie.

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, despre decizia de a rămâne online:

“(…) Cu ajutorul colegilor de la Departamentul de Sociologie, care au realizat o cercetare online, la care au participat 3.576 de studenți și studente de la toate structurile academice din cadrul SNSPA, studii universitare de licență și masterat, am aflat că cei mai mulți dintre studenții SNSPA și-ar dori ca activitățile de curs și seminar să se desfășoare în regim online, ca anul trecut.

Știm astăzi că 49% dintre studenții SNSPA sunt vaccinați, ceea ce înseamnă foarte mult, raportat la situația pe țară, pe grupa lor de vârstă. De asemenea, știm că 78% dintre studenții noștri consideră foarte bună și bună experiența de învățare online din anul universitar anterior. Nu în ultimul rând, avem 53% dintre studenți care doresc continuarea procesului de educație în regim online, iar alți 18% doresc online, dar și cu activități desfășurate în sălile de clasă (mixt/hibrid).

Este firesc ca într-o școala de guvernare, cum este SNSPA, să ne fundamentăm deciziile, folosind instrumentele adecvate, pentru a cunoaște care sunt opiniile studenților noștri, legate de modalitatea de desfășurare a cursurilor în noul an universitar și a cazării în căminele universității. 

Revenirea la cursuri, în sediul universității, trebuie să se realizeze în condiții de siguranță, pentru a proteja sănătatea tuturor. În prezent, aproximativ 88% dintre profesorii SNSPA și 75% din membrii personalului administrativ și tehnic sunt vaccinați cu schema completă. Dar, din păcate, așa cum arată toate studiile de specialitate din ultimele săptămâni, ne aflăm în faza de creștere accelerată a unui val epidemic și ne aşteptăm la evoluţii rapide ale numărului de cazuri. Considerăm că cea mai prudentă decizie este să păstrăm aceleași măsuri de prevenție împotriva COVID-19 și să rămânem cu precădere în mediul online, până la finalul primului semestru din anul universitar 2021-2022. (…)”

Comunicatul integral și detalii despre sondajul realizat în rândul studenților SNSPA


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Reforma posturilor bugetare a început „în forță”: primele 4 locuri au fost tăiate de la cancelaria prim-ministrului Ciolacu, unde erau 103 angajați / Premierul anunța recent că banii din această reformă vor fi dați Educației

Început „în forță” al reformei aparatului bugetar, în urma căreia premierul Ciolacu anunța recent că din economiile obținute vor fi finanțate domeniile prioritare, ca Educația și Sănătatea. De la cancelaria…
Vezi articolul

Consilierul prezidențial Ligia Deca contestă testarea doar scrisă a copiilor, în general, și sugerează și testarea, pe viitor, a modului în care ei învață din reprezentări grafice și clipuri video: Impresia mea este că din ce în ce mai mulți copii folosesc mediile sociale pentru învățare, inclusiv YouTube sau alte platforme și că știm prea puține despre modul în care învață copiii noștri

„Impresia mea este că din ce în ce mai mulți copii folosesc mediile sociale pentru învățare, inclusiv YouTube sau alte platforme și că știm prea puțin despre modul în care…
Vezi articolul

Ludovic Orban a numit un nou secretar de stat la Educație în locul candidatei Barcari, dar și acesta candidează la Parlament. Sorin Ion, fost inspector în Dâmbovița: Probabil aș alege poziția de senator

Premierul Ludovic Orban numește pentru a doua oară într-o poziție cheie din educație un liberal care intră în campanie electorală. Noul secretar de stat responsabil cu învățământul preuniversitar este Sorin…
Vezi articolul