SNSPA: Celebrăm 10 mai ca pe o zi de sărbătoare națională, cu semnificații majore pentru istoria României

123 de vizualizări
Foto: SNSPA
Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a transmis astăzi, de ziua Regalității: „Este important să ne cunoaștem rădăcinile, să marcăm principalele momente ale istoriei devenirii noastre şi să ne raportăm cu respect față de oamenii care au contribuit la aceste momente. La fel de important este să înțelegem că aceste sărbători naționale trebuie să fie un prilej de unitate şi nu de dezbinare politică.”

Mai jos, comunicatul integral al SNSPA:

„Ziua de 10 Mai are o semnificație deosebită în istoria poporului român.

La 10 mai 1866, Carol I a fost proclamat Domnitor al României, iar la 10 mai 1881, a fost proclamat regatul. În acea zi, Carol I a fost încoronat Rege al Românei.

Totodată, celebrăm 144 de ani de la deciziile politice din 9 și 10 mai 1877, care au încununat eforturile de lungă durată făcute de clasa politică de atunci, prin proclamarea Independenței de Stat a României.

Este important să ne cunoaștem rădăcinile, să marcăm principalele momente ale istoriei devenirii noastre şi să ne raportăm cu respect față de oamenii care au contribuit la aceste momente. La fel de important este să înțelegem că aceste sărbători naționale trebuie să fie un prilej de unitate şi nu de dezbinare politică.

Cinste celor care, prin munca şi jertfa lor, au făcut posibilă făurirea României Moderne!”

Sursă foto: SNSPA


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BAC 2025 Modelul de subiect pentru competențele digitale, publicat de Ministerul Educației. Candidații au 15 minute acces la internet ca să caute care este cel mai mare templu sculptat într-un singur bloc de piatră și să salveze pagina HTML

Modele de subiecte pentru competențele lingvistice și digitale de Bacalaureat 2025 au fost publicate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE) din subordinea Ministerului Educației. Elevii de clasa a…
Vezi articolul

Ministerul care mimează urgența. Proiectul de Ordonanța de urgență care modifică legile Educației pentru a treia oară – schimbă regulile pentru burse și introduce camerele video în clase la decizia școlii, cu informarea elevilor și profesorilor – e plimbat de 3 luni între instituții. Avizul CES a fost dat abia azi, cu observații

Proiectul de ordonanță de urgență care modifică legile Educației, inițiat de Ministerul Educației pe 25 martie, este plimbat printre instituții de 3 luni. Este vorba despre proiectul care printre altele…
Vezi articolul

Exclusiv G4Media: Decizia judecătorului care l-a salvat pe Nicolae Ciucă de verificarea doctoratului pentru plagiat, calificată drept „o hotărâre nelegală, cu încălcarea normelor de drept material”, de către Înalta Curte

Decizia prin care, în iunie 2022, judecătorul Marius Iosif de la Curtea de Apel București a anulat sesizările mai multor persoane care cereau analiza suspiciunilor de plagiat din doctoratul liderului…
Vezi articolul

Ministerul Educației primește aproape 300 de milioane de lei în plus pe februarie, pentru salariile profesorilor și transportul elevilor, față de limitele stabilite tot la cererea instituției cu o lună în urmă – document

Planificare defectuoasă la Ministerul Educației în stabilirea bugetelor lunare. Instituția va primi aproape 300 de milioane de lei în plus pentru luna februarie, pentru salariile profesorilor și transportul elevilor, față…
Vezi articolul