SNSPA anunță formarea consorțiului Universitatea Europeană de Științe Sociale, împreună cu universități din Franța, Germania, Ungaria, Italia și Suedia

SNSPA / Foto: snspa.ro

SNSPA formează consorțiul numit Universitatea Europeană de Științe Sociale, alături de șapte universități din Franța, Germania, Ungaria, Italia și Suedia, anunță instituția de învățământ superior. Aceasta este a treia universitate din România care intră în componența unui consorțiu european, după ce Comisia Europeană a decis să finanțeze cu câte 5 milioane de euro 12 consorții care să formeze tot atâtea universități europene.
Universitățile europene care formează împreună cu SNSPA consorțiul CIVICA – Universitatea Europeană de Științe Sociale:

SNSPA anunță că cele 7 universități “s-au aliat sub numele ‘CIVICA – Universitatea Europeană de Științe Sociale’, pentru a deveni una dintre universitățile-pilot europene în prima rundă a aplicațiilor pentru Erasmus+ în februarie 2019”.

Președintele francez este cel care a lansat ideea universităților europene care să se formeze prin crearea de consorții, iar în prezent este vorba despre o politică europeană.

SNSPA a depus la Comisia Europeană cererea de finanțare a acestui consorțiu, iar decizia este așteptată până cel târziu în octombrie 2019. Executivul european a anunțat că va finanța 12 consorții; fiecare proiect de formare a unei universități europene este în valoare de 6 milioane de euro, dintre care 5 milioane finanțare europeană și 1 milion de la membrii consorțiului.

Cei șapte președinți sau rectori ai universităților din consorțiu sunt citați cu următoarea declarație comună, în comunicatul SNSPA: „În calitate de universități europene cu cele mai bune rezultate în domeniul științelor sociale, suntem unite într-o misiune unică: să educăm viitoarea generație de profesioniști implicați în toate sectoarele societății, ale căror minți sunt concentrate pe soluționarea celor mai presante probleme ale lumii și care sunt conduse de valori ale democrației, respectului și implicării civice”.

“CIVICA își propune să unească cele șapte universități de top în științele sociale, umaniste, în managementul afacerilor și politici publice, pentru a forma un campus interuniversitar european, care va uni predarea cu învățarea, cercetarea cu inovația și societatea în ansamblul său, dincolo de granițele culturale, lingvistice și naționale. Această rețea de universități va conecta 38.000 de studenți, 7.000 de cadre didactice și 3.000 de angajați din personalul administrativ. Din CIVICA va face parte și London School of Economics, în calitate de partener asociat”, se arată în comunicat.

Amintim că Universitatea Central Europeană, înființată la Budapesta de miliardarul american George Soros, a anunțat că își mută cursurile la Viena, începând cu anul universitar 2019-2020. Detalii aici

Citește și:

 

 

 

 

Exit mobile version