SNSPA anunță că rectorul Remus Pricopie a efectuat o vizită la Central European University, în Viena

133 de vizualizări
Vizita CEU / Foto: SNSPA
Rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), Remus Pricopie, a efectuat o vizită la Viena, la Central European University (CEU), în perioada 9-10 ianuarie 2023, anunță instituția de învățământ superior.

Ambele universități fac parte din alianța CIVICA – Universitatea Europeană de Științe Sociale, alături de alte opt instituții de învățământ superior din Europa.

“În prima parte a vizitei, rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, a participat la ședinta de debut pentru stabilirea noilor activități care vor fi demarate în cadrul componentei de cercetare, dezvoltată de membrii consorțiului european CIVICA”, se arată în comunicatul remis de SNSPA.

“Momentul central al vizitei l-a constituit întâlnirea cu prof. univ. dr. Shalini Randeria, rector și președinte al CEU. Întâlnirea dintre cei doi rectori a avut drept scop consolidarea legăturilor existente între SNSPA și CEU, membre ale CIVICA, dar și ale Open Society University Network (OSUN), o rețea globală de instituții de învățământ superior, culturale și de cercetare, co-fondată de CEU. Astfel, au fost stabilite viitoarele direcții de acțiune pentru dezvoltarea cooperării dintre cele două universități: creșterea numărului de cursuri comune, deschise pentru studenții și studentele din SNSPA și CEU, continuarea mobilităților de studii și de predare, crearea unor proiecte de cercetare comune”, anunță SNSPA.

Amintim că Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a făcut parte din primul val de trei universități românești declarate câștigătoare de Comisia Europeană în competiția pentru crearea Universităților Europene. CIVICA a fost selectat în anul 2019 pentru a crea una dintre cele 17 universităţi europene pilot. De la înființarea sa de către opt universități europene de științe sociale de top, CIVICA a reușit să dezvolte un campus interuniversitar cu adevărat european, însumând un număr total de 72.000 de studenți și 13.000 de cadre didactice. Pe 27 iulie 2022, Comisia Europeană a anunţat că CIVICA a fost selectată şi va primi până la 14,4 milioane de Euro sprijin financiar, pentru continuarea activității, se arată în comunicat.

CIVICA – Universitatea Europeană de Științe Sociale reunește, în prezent, zece instituții în domeniul științelor sociale, umaniste, în managementul afacerilor și politicilor publice: Sciences Po (Franța), Bocconi University (Italia), Central European University (Austria), European University Institute (organizație interguvernamentală europeană), Hertie School (Germania), SNSPA (România), Stockholm School of Economics (Suedia), IE University (Spania), SGH – Warsaw School of Economics (Polonia) și London School of Economics and Political Science (Marea Britanie).

DOCUMENT Descarcă de aici comunicatul integral al SNSPA:

Citește și:
Al doilea val al universităților europene: 7 universități din România au fost selectate de Comisia Europeană să formeze universități europene
Trei universități din România au fost declarate câștigătoare de Comisia Europeană în competiția pentru crearea Universităților Europene: SNSPA, Universitatea din București și Universitatea de Construcții
Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj a devenit parte a alianței universitare EUTOPIA, una dintre câștigătoarele competiției Inițiativa Universităților Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

RAPORT ANOSR Politizare răspândită, servicii de consiliere „care nu-și îndeplinesc misiunea”. Locuri insuficiente de cazare, burse sociale care nu acoperă cheltuieli de bază – situația studenților din România după ani de fluctuații în eforturile universităților de a le asigura drepturile

Universitățile respectă unele dintre drepturile studenților și le oferă acces la servicii într-o manieră similară cu ultima jumătate a deceniului – de la burse la cazare sau consiliere, după o…
Vezi articolul

Grevă generală a studenților din Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti, care cer îmbunătățirea condițiilor din cămine și restituirea banilor încasați ilegal de universitate de la studenții din cămin sub pretextul “fond de reparații”

Studenții din Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti sunt (UNEFS) în grevă generală de astăzi, 23 octombrie. Aceștia solicită îmbunătățirea condițiilor din cămine, identificarea și tragerea la…
Vezi articolul

Criza Covid-19 pune frână „internaționalizării” universităților – se așteaptă scăderea cererii din partea străinilor pentru România, încă o lovitură după scăderea abruptă a numărului de studenți autohtoni

Universitățile românești, confruntate în ultimul deceniu cu o scădere acută a numărului de studenți, încearcă să compenseze această scădere prin diverse măsuri și strategii, între care un loc aparte îl…
Vezi articolul

Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca se declară “universitatea din România cu cel mai mare număr de studenți internaționali” / Cea mai mare concurență – la medicină dentară în limba franceză

Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) “Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca declară că are cel mai mare număr de studenţi străini dintre universităţile din România, iar la admiterea din acest an,…
Vezi articolul

VIDEO Studentul la psihologie David Popovici: Am rămas la o universitate în România pentru că am încredere că sistemul de învățământ românesc poate ajuta și poate începe să investească în tineri și am încredere că putem avea mai multă viziune în sistemul de învățământ

În prima zi de facultate la Universitatea din București, David Popovici își dorește o experiență de student cât mai normală și nu crede că există educație fără sport și sport…
Vezi articolul