SNSPA a semnat un acord de colaborare cu Organizația Statelor Ibero-Americane pentru dezvoltarea spațiului comun de învățământ superior Euro-Latino-American

75 de vizualizări
Remus Pricopie / INQUAM Photos – Octav Ganea
Școala Națională de Studii Politice (SNSPA) a semnat un acord de colaborare cu Organizația Statelor Ibero-Americane pentru Educație, Știință și Cultură (OEI), se arată într-un comunicat de presă al instituției. Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, este și preşedinte al Forului Academic Permanent America Latină şi Caraibe – Uniunea Europeană (FAP ALC-UE).

„Relațiile dintre UE și America Latină – Caraibe s-au consolidat în mod semnificativ în ultimul deceniu, construind un spațiu comun de învățământ superior, ştiință, tehnologie și inovare, în vederea consolidării parteneriatului strategic biregional. Prin semnarea acordului de colaborare între cele două organizații, se va crea cadrul instituțional pentru dezvoltarea proiectelor comune, educația, știința și cultura fiind considerate priorități ale relației UE-CELAC. De asemenea, unul dintre obiectivele acordului de colaborare este promovarea dialogului între membrii comunităților universitare (profesori, studenți și personal administrativ) din Europa și America Latină, pentru a încuraja cooperarea și schimburile dintre aceștia, în perspectiva unui viitor spațiu comun de învățământ superior Euro-Latino-American”, se arată în comnicat.

Forul Academic Permanent America Latină şi Caraibe – Uniunea Europeană (FAP ALC-UE) este o organizaţie biregională, având ca obiectiv crearea pilonului academic al Parteneriatului Strategic dintre Uniunea Europeană şi America Latină şi Caraibe.

Sursă foto: INQUAM Photos – Octav Ganea


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii maghiari se pare că au avut rezultate mai bune la PISA 2022, decât cei care învață în limba română, susține sociologul Tamás Kiss / Pentru prima dată, performanța învățământului în limba maghiară din România a fost măsurată separat

„Una dintre noutățile PISA 2022 a fost că performanța sistemului de învățământ în limba maghiară din România a fost măsurată separat. Se pare că elevii care studiază în limba maghiară…
Vezi articolul
Transferul elevilor în anul școlar 2024-2025

OFICIAL Elevii au dreptul de a studia două limbi străine, potrivit noului Statut al Elevului / La BAC, elevii care au intrat pe 9 septembrie 2024 în clasa a VIII-a vor avea două probe de competențe la limbi străine

Elevii au dreptul de a studia două limbi de circulație internațională, conform planurilor-cadru, atât în regim standard, cât și în regim intensiv sau bilingv, potrivit noului Statut al Elevului, document…
Vezi articolul