Sistemul hibrid nu există din punct de vedere al legislației, dar el și învățământul online nu vor dispărea după pandemie – secretarul de stat Sorin Ion

8.945 de vizualizări
Sorin Ion / Foto: Facebook.com
Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Sorin Ion, a declarat joi, la Braşov, că sistemul de învăţământ online şi chiar cel de predare hibrid nu vor dispărea după ce pandemia va trece, dimpotrivă din lecţiile învăţate în această perioadă putând fi desprinse soluţii pentru probleme existente până în prezent în sistem, una dintre acestea fiind înfiinţarea unei şcoli online pentru copiii bolnavi cronic, potrivit Agerpres.

Sorin Ion a admis, în cadrul unei dezbateri, că cei care susţin că sistemul hibrid este ineficient “au dreptate”, menţionând că, oficial, acest sistem de predare nu există.

“Din punct de vedere al legislaţiei, hibridul nu există. Dar doar în teorie, pentru că, în practică, nu ai încotro. Atunci când ai o parte din copii acasă şi ai o rată de infectare mare şi trebuie să ţii o parte dintre ei acasă, nu ai încotro, e o adaptare a organismului numit învăţământ. Nu e oficializat, oficial, am renunţat la el de ceva vreme, dar în realitate se întâmplă”, a spus Sorin Ion.

Foto: Facebook.com / Sorin Ion


6 comments
  1. Toată lumea pune la înaintare că școală online nu e eficientă, serios, dar i-a întrebat și pe elevi cineva, toată lumea zic ce spun părinți și profesori, dar de ce nu sunt întrebați și elevi, de ce nu au și ei o părere publică despre asta, de ce toată lumea vorbește pentru ei? Și nu îi întreabă nimeni nimic, toată lumea vorbește doar ca să se pună în lumina reflectoarele, există multe controverse dar totuși ar trebui luat în seama și cea ce spun elevi.

  2. Din păcate sunt o mulțime de părinți care vor profita de oportunitatea scolii online, ca să obțină adeverinte false de “boala” pentru copii lor, pe care vor sa ii tina acasă. Sunt și acum destule astfel de cazuri, dar nu se tine cont, pentru ca este încă pandemie.

    1. Asa, și, cu ce te deranjează pe matalute ca unii stau online?!? Bravo lor, ca uite s-au descurcat și nu au mai așteptat sa ii lase guvernul x sau y sa decidă asupra sănătatii și viatii copiilor lor! Sau ți-e frica sa nu va dea afara pe mai mult de jumate din voi, ca mulți habar nu aveți sa gestionați situațiile delicate cu copiii? Ori urlați la ei și ii jigniți, ori unii ii lăsați sa se bata pana își scot ochii, ca de… nu puteți vedea de toți 30 dintr-o clasa. În online în fata “reflectoarelor” se vede cât de bine știți sa gestionați diferite situații, și mai ales dacă chiar predați, dacă chiar va dați interesul cu toți sa învețe, sau numai cei mai buni sunt chestionați la lecții, ca e ușor cu ei, nu e bătaie de cap… restul Dumnezeu cu mila, sau sa le plătească părinții meditații. Onlineul e foarte bun, cine poate sta acasă (fără bani de la Guvern, bineînțeles) și are timp si își permite și nu e sclavul băncilor pe 30 de ani, sa își tina copii acasă, în online! Ce are? Mai dar frica va e de online! Ce grozavii faceți voi cu copiii noștri de va e asa frica sa nu va vedem… Ca întram unii la bănuieli și cautam pe alte site-uri, poate dam naibii pe lângă Oana Lovin cu degetul în…. și peste altele…. cu copiii…..

  3. Consider că acest sistem online a rezolvat o situație ” deosebita ” .Copiii s au adaptat neasteptat de bine , profesorii au fost la innaltime .Cred că nu trebuie renunțat la aceasta metoda .Sunt situații cu copii bolnavi , din păcate , acasă sau in spitale …aceștia pot beneficia de școală online .Sperăm din tot sufletul să scăpăm cat mai repede de pandemie , dar …online..nu trebuie să dispară , din contra , trebuie menținut , că o soluție pentru situații ” speciale ” ..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Apel al ministrului Educației către mediul de afaceri, la Gala SuperTeach: În comisiile de interviu pentru directorii de școli să fie și un reprezentant al companiilor / Directorii școlilor sunt coloana vertebrală a oricărui sistem de educație. O coloană bolnavă nu o să reziste

“Îmi doresc foarte mult ca în comisiile de interviu pentru directorii de școli să fie și un reprezentant al companiilor, specialist în resurse umane”, le-a spus ministrul Educației Sorin Cîmpeanu…
Vezi articolul

Școli cu datorii la stat. Până pe 30 octombrie, directorii trebuie să trimită la inspectorate fișele de evidență fiscală care trebuie să coincidă cu evidențele contabile. Dacă nu, atunci sunt puși să explice diferențele – adresă a Ministerului Educației

Sunt școli care nu au achitat la timp datoriile la stat, după cum se arată într-o adresă trimisă de Ministerul Educației către inspectoratele școlare, document consultat de Edupedu.ro. Până pe…
Vezi articolul