UPDATE Sindicatul Europol: Academia de Poliție se închide până la finalul anului, pe fondul scandalului privind toxiinfecția alimentară

2.816 vizualizări
Foto: Academia de Poliție
Academia de Poliție “A. I. Cuza” a fost închisă până la finalul anului, a anunțat sindicatul polițiștilor Europol. Decizia a fost luată de Consiliul de Administrație și Senatul Academiei de Poliție, după ce aproape 100 de studenți au acuzat toxiinfecție alimentară, scrie G4Media.ro.

”Această decizie vine în contextul presiunii mediatice dar și a refuzului conducerii Academiei de a ne permite accesul zilnic, pentru a monitoriza condițiile în care studenții și angajații instituției de învățământ își desfășoară activitățile. Să nu uităm că nici până în acest moment, nu avem rezultatele probelor de laborator ca urmare a focarului de toxiinfecție alimentară.

Vă promitem că nu ne vom opri aici. Timp de un an, studenții și angajații Academiei au fost victimele unor incompetenți, împuterniciți/desemnați susținuți politic, plătiți cu salarii de “lucrări de excepție” majorate cu 50%, în timp ce firmele care au primit milioane de euro pentru modernizarea instituției au lucrat cu zilieri, în șantiere care încălcă normele legale, realizând lucrări de proastă calitate (…)”, scrie în comunicatul sindicatului.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.
Citește și:
17 noiembrie – Europol: A treia zi consecutivă cu probleme digestive pentru studenții de la Academia de Poliție, care primesc mâncare stricată

1 comment
  1. Și în afară de acest Sindicat al polițiștilor , în fruntea căruia se află domnul Cosmin Andreica, (care încearcă să salveze barcă scufundată) oare nu mai sunt oameni în țara asta să ia vreo atitudine???
    De ce trebuie să se întâmple ceva rău pentru a se lua decizii?!
    De fapt consiliul de administrație când s-a întrunit, după orele 16:00 când mulți studenți erau deja plecați acasă sau după ce, probabil s-a aflat că – s reclamați la Diicot?
    Așa se întâmplă la Academie, la spitalul de psihiatrie Vaslui, așa ne mor oameni că n-avem paturi pentru arși, așa se-ntâmplă explozii și mor oameni din cauza unor incompetenți….,dar dar e pe,, mute pentru că oamenilor li-i frică să se exprime sau mulți sunt agățați ca fiind cu obligații față de aceștia….
    În Academia de Poliție nu numai că n-au ajuns probele rezultatelor analizelor efectuate, (vrăjeală), dar în blocul alimentar era neapărat nevoie de un specialist pentru a verifica produsele alimentare folosite la prepararea hranei zilnic ! Și până atunci n-a fost asigurat serviciul la cabinetul medical pe timp de noapte… S-a gândit totuși vreun moment cineva că măcar unui student din cei 1500 i se poate face rău???
    De ce la cantina unde savurează pe 10 lei politicienii nu se-ntâmplă din astea sau la cea a BNR-ului???
    Poate există vreun om lucid din cei părtași la toate astea și ne explică…..
    Ce lucrări se fac pe la instituții, se fac pur și simplu de mântuială și pe bani mulți…., iar contractele nu le obține orice firmă…!!!!
    Și se vorbește numai de proiecte în țara asta și ăsta era un proiect bun, o binemeritată afacere a cuiva……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Rezultate PISA 2022. Măsurile anunțate de ministrul Educației din Republica Moldova: alocație de 50 de euro pe lună pentru părinții care își transferă copiii din școlile mici, în școli mari, crearea unei rețele de Școli Model, instruirea a 3 mii de cadre didactice pentru metodele noi de predare

Ministrul Educației din Moldova, Dan Perciun, anunță, după ce rezultatele de la testarea internațională PISA 2022 au fost publicate, măsurile care vor fi aplicate, iar printre ele se numără și…
Vezi articolul

Joi, 5 octombrie, zi liberă pentru elevi, profesori și angajații din Învățământ. Ziua Educației este nelucrătoare prin Contractul colectiv de muncă

Ziua Internațională a Educației, sărbătorită în fiecare an pe data de 5 octombrie, va fi anul acesta într-o zi de joi. Conform ordinului privind structura anului școlar actual și contractului…
Vezi articolul

Reprezentanții studenților cer autorităților române să sprijine studenții și profesorii refugiați din Ucraina și să le ofere programe și acces la învățământul superior românesc. ANOSR cheamă tinerii în fața ambasadei Ucrainei, joi seara, în semn de solidaritate

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) solicită autorităților române să sprijine studenții și cadrele didactice care vor fi grav afectați de războiul din Ucraina și să le acorde…
Vezi articolul