Sindicatele din învățământ avertizează: Directorii de școli care cheamă angajații la lucru riscă plângeri penale

13.486 de vizualizări
FOTO: FSLI
Federația Sindicatelor Libere din Învățământ atrage atenția că nu este necesară prezența cadrelor didactice în unitățile de învățământ pe perioada suspendării cursurilor, întrucât aceștia nu derulează, în acest interval de timp, activități de predare – învățare – evaluare care să impună prezența fizică în unitatea de învățământ, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. 

Sindicatele susțin că reprezintă 56% din personalul din Învățământ și că ”atunci când se vor dispune măsuri de recuperare a materiei, cadrele didactice nu vor fi remunerate suplimentar”, așa că prezența lor la școală acum când cursurile sunt suspendate, nu ar avea sens.

”În ceea ce privește celelalte categorii de angajați din unitățile și instituțiile de învățământ, considerăm că trebuie respectate recomandările Ministerului Muncii și flexibilizat programul de muncă, astfel încât, în funcție de specificul activității, să se recurgă la munca de la domiciliu și la evitarea supraaglomerării la locul de muncă”, potrivit documentului citat.

Mai mult, sindicatele avertizează cu consecințe penale directorii care cheamă în această perioadă profesorii la școală.

”În condițiile în care conducerile unităților de învățământ și ale inspectoratelor școlare, vor continua să ignore măsurile dispuse de instituțiile abilitate  pentru a limita răspândirea pandemiei, prin chemarea la școală a salariaților a căror prezență nu este  necesară și obligatorie , vom recomanda acestora să formuleze plângere penală împotriva angajatorului pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, prevăzută de art. 352 din Codul penal.”

FOTO: FSLI


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Material susținut de Samsung Electronics Romania

VIDEO Oră de Geografie la clasa a VI-a cu aplicații pe tabla interactivă / Profesoara Elena Nistor: Aplicațiile pe care le avem la dispoziție ne ajută să consolidăm informațiile. Ne-ar fi nouă mult mai ușor cu un specialist care să ne pregătească materialele, la indicațiile noastre

Orele de Geografie sunt fereastra elevilor către Lume. Acum, când școala lor a fost dotată cu o tablă interactivă performantă, elevii au văzut acest lucru și mai mult. Profesoara lor,…
Vezi articolul

Profesorii de fizică și matematică, de educație fizică, învățătorii și educatorii pot concura pe patru posturi libere în școlile europene de la Bruxelles, anunță Ministerul Educației. Înscrierea, până vineri, 19 aprilie – calendarul de concurs

Patru posturi libere de profesor de matematică-fizică-matematică, educație fizică, de învățător și de educator sunt libere în școlile europene din Belgia la care învață copiii reprezentanților români de la Bruxelles.…
Vezi articolul

Șefa PSD Piatra Neamț va fi numită inspector școlar general pentru județul Neamț – surse / Profesoară metodistă, Florentina Luca Moise și-a pus în CV o diplomă de la o „facultate de drept” fantomă, nerecunoscută de statul român și la competențe a scris că știe să „utilizeze calculatorul și copiatorul”

Șefa organizației municipale PSD Piatra Neamț, Florentina Luca Moise, va fi numită inspector școlar general al ISJ Neamț, potrivit informațiilor obținute de Edupedu.ro. Surse din Ministerul Educației au declarat pentru…
Vezi articolul

Material susținut de Samsung Electronics Romania

VIDEO Profesorul controlează interactivitatea cu elevul, ghidează clasa, spune Marius Mazilu, fondatorul VBoard, aplicația nativă pe tablele interactive: Nu ne permitem ca procesul educațional să iasă din matcă / Funcționalitatea special construită pentru teste

Prin integrarea tehnologiei într-un mod inovativ și eficient în timpul orelor, la școală, VBoard contribuie la crearea unui mediu educațional dinamic și adaptat nevoilor actuale, pregătind astfel elevii și pentru…
Vezi articolul