Sindicatele, altele decât cele din Educație, cer ședință de urgență pentru o nouă lege a salarizării bugetarilor, în an pre-electoral

4.377 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Blocul Naţional Sindical (BNS), una dintre cele mai mari organizații sindicale din România, a cerut vineri convocarea de urgenţă a Consiliului Naţional Tripartit (CNT) pentru dezbateri referitoare la noua lege a salarizării, jalon ce trebuie îndeplinit de România în cadrul PNRR, potrivit unui comunicat al organizaţiei sindicale, scrie G4Media.ro.

O nouă lege a salarizării bugetarilor trebuie adoptată de România în trimestrul 2 al acestui an, potrivit Economedia.

„Blocul Naţional Sindical informează că a transmis astăzi, 10 martie 2023, o adresă către Guvernul României, în atenţia prim-ministrului Nicolae-Ionel Ciucă şi a ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Ioan-Marcel Boloş, pentru convocarea de urgenţă a Consiliului Naţional Tripartit (CNT) şi a Comitetului de Monitorizare al Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, se menţionează în comunicat.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

Joi, Ligia Deca a refuzat să facă orice fel de estimare cu privire la salariile viitoare ale profesorilor, întrebată fiind repetat, joi, pe această temă, în cadrul unei conferințe de presă după ședința de guvern.

“Nu mi se pare normal să avansez sume înainte ca acest grup (interministerial care discută Legea salarizării) să-și definitiveze activitatea”, a fost răspunsul ministrului


11 comments
  1. In primării crește cu 10 procente salariul, deși acolo nu s-au rămas în urmă cu actualizarea salariilor din 2017… iar sindicatele din învățământ dorm in papuci.

  2. Totul e degeaba…sunt prea multe îmbârligături ca să credem că ceva in Romania asta se va obține datorită sindicatelor.Oricum, față de sindicatele învățământului,celelalte sindicate au relații și au un cuvânt mult mai greu de spus atunci când vine vorba de salarii sau pensii.Referitor la pensii, spre exemplu,până și șoferii de autobuz au obținut prin lege pensionarea cu nouă ani mai devreme față de vârsta standard.Binenteles că cei care doresc sa rămână în activitate,o pot face fără probleme,la cerere.La noi in sistem nu am vrut niciodată să recunoaștem că sunt colegi care după 55 de ani nu mai au nici dantură și nu mai sunt plăcuți elevilor,dar nimeni nu se gândește la asta…

  3. La personalul din crese nu aveti de gand sa va coborati privirea ??
    Ne-ati preluat si primul lucru ati taiat sporurile …rusine sa va fie , un educator in cresa primeste 2 sporuri lucrand 5 ore in timp ce asistentele medicale si ingrijitoarele nu primesc nimic …inainte aveam acel spor de epuizare. Copiii in cresa trebuiesc hraniti ,schimbati ,tinuti in brate …nu e la fel ca in gradinite ..oare nimeni nu poate face diferenta??

      1. Nu este chiar asa. Manipulezi generalizand. Habar nu ai ca in personalul nedidactic sunt oameni cu peste 40 de ani vechime platiti cu putin peste salariul minim pe economie! Fara vreun spor si fara ore suplimentare la venit.

    1. sofer de microbuz scolar 20 de ani vechime transport copii apoi munca în școală și iau cu tot cu indemnizația de hrana 2500 RON , puțin prea putin

  4. Sindicatele au de gand sa faca ceva?
    Dupa ne spun ca suntem cei mai prost platiti dar cand se negociaza legea salarizarii se fac ca ploua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Concursuri școlare 2024. Calendarele de desfășurare pentru activitățile educative regionale, naționale și internaționale au fost publicate de Ministerul Educației / Sunt peste 2.000 de concursuri

Calendarele de desfășurare pentru peste 2.000 de concursuri incluse în listele proiectelor de educație extrașcolară regionale, naționale și internaționale au fost publicate de Ministerul Educației marți, 6 februarie. Mai exact,…
Vezi articolul

LISTA Peste 3.700 de posturi de profesori și 1.600 pentru cadre didactice auxiliare și nedidactice, cerute de inspectoratele județene pentru începutul anului școlar / Solicitările de suplimentare a angajărilor în școli, grădinițe și în centrele de resurse și asistență educațională sunt puse și pe seama noii legi a educației – proiect

Majorarea numărului de clase, ca efect al reducerii numărului de elevi care pot face parte dintr-o formațiune de studiu și intrarea în vigoare a legilor educației pe 2 septembrie 2023…
Vezi articolul

Consiliul Național de Etică poate analiza acuzațiile de plagiat aduse lui Sorin Cîmpeanu în cazul unor sesizări sau autosesizări – președintele forului, Dacian Dragoș, despre procedurile aplicabile în privința actualului ministru al Educației

Consiliul Național de Etică poate analiza cazuri precum cel al acuzațiilor de plagiat aduse ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, dacă există “sesizări asumate de o persoană” sau, în lipsa acestora, în…
Vezi articolul

Până pe 5 decembrie toate școlile din programul pentru reducerea abandonului școlar – PNRAȘ – trebuie să raporteze inspectoratelor școlare care sunt achizițiile pe care le vor face în anul 2023, în cadrul proiectului, conform contractului din finanțare

Ministerul Educației a anunțat săptămâna trecută că a semnat contractele de finanțare din PNRAȘ – Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar. Este vorba despre 1.409 contracte, potrivit unui comunicat al…
Vezi articolul

Streinu Cercel: Te doare capul, faci febră 39-40, te dor muşchii, te simţi ca şi cum ai fi bătut? Înseamnă că ai gripă, nu ai nevoie de niciun test. Moda asta să bombardăm camerele de gardă cu sute de pacienţi este o prostie

Managerul Institutului “Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel, a declarat miercuri că diagnosticul de gripă este unul “clar” şi că nu mai este nevoie de alte teste pentru această afecţiune, iar plimbatul…
Vezi articolul