Sindicaliștii din educație din Iași: Între 15 și 20.000 de profesori riscă să-și piardă locurile de muncă. Au fost tăiate 5 ore de la gimnaziu și liceu

6.838 de vizualizări
Inspecția specială
Foto: Pexels.com
Reducerea numărului de ore pentru elevii din primar, gimnaziu și liceu va avea impact “masiv” asupra catedrelor din învățământ, susține Uniunea Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar (USLIP) Iași. Proiectul de lege inițiat de social-democratul Liviu Pop și care a trecut ieri de votul final al parlamentului a tăiat 5 ore de la gimnaziu și liceu.

“În urma evaluărilor pe care le-am făcut, dacă această modificare va fi transpusă în Legea Educației Naționale, vom vorbi de reduceri de aproximativ 15.000 – 20.000 norme”, susțin sindicaliștii din Educație.

Comunicatul integral al USLIP Iași

“Luni, 21 octombrie 2019, Senatul României a aprobat cu unanimitate de voturi modificarea art. 66 din Legea Educației Naționale. Astfel, vor fi prevăzute în medie 20 de ore în învățământul primar, 25 de ore în învățământul gimnazial și 30 de ore pe săptămână la învățământul liceal.

Au fost tăiate 5 ore din planurile cadru la învățământul gimnazial și liceal.

Trebuie precizat că acest proiect a fost retrimis spre reanalizare de către Administrația Prezidențială pe 3 ianuarie 2018, pentru mai multe motive, printre care și cel legat de faptul că …”modificarea normelor didactice aferente încadrărilor personalului didactic din învățământul preuniversitar necesită o evaluare prealabilă a impactului asupra resursei umane din educație”.

În urma evaluărilor pe care le-am făcut, dacă această modificare va fi transpusă în Legea Educației Naționale, vom vorbi de reduceri de aproximativ 15.000 – 20.000 norme.

Nu putem evalua beneficiul elevilor, în lipsa unui studiu de impact, dar avem certitudinea unor disponibilizări masive în învățămȃntul preuniversitar din Romȃnia.

De asemenea, nu putem înțelege cum inițiatorul acestui proiect, domnul Senator Liviu Marian Pop – profesor în învățământul preuniversitar, poate face din această inițiativă un titlu de glorie, în momentul în care 15.000 – 20.000 de colegi ai domniei sale riscă să fie dați afară.

Ne exprimăm convingerea că viitorul Guvern, indiferent de culoarea politică, va corecta această modificare ce afectează profilul de formare, conținuturile educaționale, modalitățile de predare – învățare și evaluare, încadrarea cu personal, modificarea planurilor cadru, a programelor școlare și a manualelor școlare.

PREȘEDINTE USLIP IAȘI,
PROF. LAVINIU LĂCUSTĂ”

Citește și:

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Scriitorul Pascal Bruckner, mesaj pentru studenți la deschiderea anului universitar, la Universitatea de Vest din Timișoara: Nu este adevărat că „the sky is the limit”, oamenii sunt ființe „imperfecte și limitate, dar, în loc să încerci să fii bun în toate, trebuie să fim excelenți în cel puțin un domeniu” / „Încercați să rămâneți vii până în ultima clipă”

„Toți avem limite, nu este adevărat că „the sky is the limit”. Nu, suntem ființe umane, imperfecte și limitate. Dar, în loc să încerci să fii bun în toate domeniile,…
Vezi articolul

DOCUMENT Din 22 noiembrie, în localitățile cu rata de incidență sub 3/1000, activitățile didactice se pot desfășura la școală independent de vaccinarea profesorilor / Regulile aplicate în cazul testărilor pozitive – noul ordin comun, trimis spre publicare la Monitorul oficial

“Prin excepție de la dispozițiile art. 3^1, începând cu data de 22 noiembrie 2021, în localitățile în care rata de incidență este sub 3/1000, activitățile didactice se pot desfășura cu…
Vezi articolul

Profesorii care își doresc să abordeze un alt fel de predare pot alege dintre manualele Editurii Corint, concepute de cadre didactice care au darul de a modela viitorul copiilor și de a facilita învăţarea cu pasiune şi profesionalism (P)

Grupul Editorial Corint se situează și anul acesta pe podium la licitația organizată de Ministerul Educației. 12 manuale câștigătoare, pentru clasele I și a VI-a, concepute de profesori care au…
Vezi articolul