La proba de Matematică din cadrul simulării Evaluării Naționale 2024 au participat peste 163.600 de elevi din totalul celor 176.266 de elevi înscriși în clasa a VIII-a la începutul anului școlar curent, anunță Ministerul Educației. La proba de Română au fost peste 164 de mii de elevi, ceea ce înseamnă ca peste 1.000 de elevi care au participat la proba de Română nu au mai venit la proba de Matematică.
- Elevii de clasa a VIII-a au primit 18 exerciții și probleme la simularea probei de Matematică de la Evaluarea Națională 2024.
- Baremele de corectare și notare pentru Matematică, simularea Evaluării Naționale 2024, publicate de Ministerul Educației
„La proba de Matematică, desfășurată marți, 6 februarie, în cadrul simulării EN VIII 2024, au participat, potrivit informațiilor furnizate de inspectoratele școlare județene (ora de referință: 14:00), peste 163.600 de elevi din totalul celor 176.266 de elevi înscriși în clasa a VIII-a la începutul anului școlar curent. Rată de prezență: 92,87%.
În urma unor tentative de fraudă au fost eliminați 10 elevi.
Simularea EN VIII din acest an școlar se încheie miercuri, 7 februarie, cu proba scrisă la Limba și literatura maternă”, conform Ministerului Educatiei.
La simularea pentru Evaluarea Națională din 2023 au absentat la proba de Matematică, peste 13.600 de elevi de clasa a VIII-a, echivalentul a 524 de clase cu 26 de copii, conform datelor Ministerului Educației.
„Rezultatele vor fi comunicate individual în data de 23 februarie și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.
Notele obținute nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului/a părintelui, acestea pot fi trecute în catalog.
Obiectivele urmărite prin organizarea simulărilor sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real și optimizarea rezultatelor obţinute de către elevi la finalul studiilor gimnaziale”, conform procedurii Ministerului Educației.
Foto: © Samorn Tarapan | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.
1 comment
Pai după ca au pierdut zeci de ore la prima simulare cu platforme blocate și scanat hârtii in 7 ore cred că au înțeles că timpul înseamnă bani și nu e cazul să-l piarda.
Păcat că doar 1000 și-au dat seama.