Simulare Evaluarea Națională 2023. Peste 13.600 de elevi de clasa a VIII-a au absentat la proba de Matematică, echivalentul a 524 de clase cu 26 de copii, conform datelor Ministerului Educației

5.535 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
Peste 13.600 de elevi de clasa a VIII-a nu au fost prezenți la proba de Matematică, echivalentul a 524 de clase cu 26 de copii, potrivit datelor anunțate de Ministerul Educației: „La simularea probei scrise la Matematică, desfășurată astăzi, 21 martie, au participat, potrivit informațiilor furnizate de inspectoratele școlare județene (ora de referință: 13:00), 163.376 de elevi din cei peste 177.000 de elevi înscriși în clasa a VIII-a la începutul anului școlar curent”.

Ca urmare a unor tentative de fraudă au fost eliminați 4 candidați.

Subiectele date elevilor de clasa a VIII-a marți, la proba de Matematică a simulării EN VIII 2023, sunt aici.

Rezolvarea subiectelor la Matematică de la simularea Evaluării Naționale 2023. Profesoara Florentina Pavăl: Niciunul dintre itemi nu a creat probleme unui elev conștiincios, dar pentru rezolvarea lor este nevoie de spirit de observație

Miercuri, 22 martie, este programată proba scrisă la Limba și literatura maternă. Subiectele și baremele se publică în fiecare zi de examen, la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro (secțiunea Simulare), conform sursei citate.

Rezultatele la simulările naționale nu sunt afișate și nu sunt făcute publice, conform procedurii.

În procedură se arată că „rezultatele obținute de elevi la simulările naționale sunt comunicate acestora și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor”.

Ordinul nr. 3.138 din 25 ianuarie 2023 stabilește că notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Cum se face evaluarea probelor scrise, potrivit procedurii Ministerului Educației

Art. 9 – „(1) Evaluarea lucrărilor scrise se realizează astfel: fiecare lucrare este evaluată de doi profesori evaluatori, selectaţi, cu prioritate, dintre profesorii care au urmat Programul de formare continuă în vederea constituirii Corpului de profesori evaluatori pentru examenele şi concursurile naţionale (CPEECN).

(2) În situaţia în care nu sunt suficienţi profesori de specialitate în unitatea de învăţământ, preşedintele comisiei de organizare a simulărilor naţionale solicită comisiei judeţene/a municipiului Bucureşti nominalizarea unui profesor de specialitate din afara unităţii de învăţământ în vederea evaluării lucrării.”

Articol în curs de actualizare


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Autodenunț al Inspectoarei de fizică din Buzău, care susține că a recorectat toate lucrările de la Olimpiada județeană de fizică, fără ca elevii să depună contestații. Serenella Dinu: De la baza de date, de la anonimizare, de la introducerea notelor, totul se rezumă la mine, pentru că nu am încredere în oameni

Inspectoarea de fizică din Buzău Serenella Dinu susține că a recorectat toate lucrările de la Olimpiada de fizică, etapa județeană din 2 martie, asta deși niciun elev nu a depus…
Vezi articolul

Concurs organizat de Institutul Francez despre biodiversitate, în luna francofoniei. Elevii și studenții pot trimite lucrări, video-uri sau benzi desenate până pe 14 martie

Pentru a conștientiza problematica protejării mediului înconjurător și îngrijirea biodiversității, Institutul Francez din România anunță concursul de creație artistică “Generația biodiversitate” / “Génération biodiversité” care promovează creativitatea în serviciul viziunilor…
Vezi articolul

Examenul de admitere la liceu să fie eliminat din lege, la fel și exmatricularea, iar diversitatea să fie promovată prin reglementări ulterioare – recomandările transmise de Consiliul Elevilor președintelui Iohannis, înainte de promulgarea Legii învățământului preuniversitar

Eliminarea examenului de admitere la liceu, eliminarea religiei ca disciplină la Bacalaureat, eliminarea exmatriculării de pe lista de sancțiuni aplicabile elevilor, dar și promovarea reală a diversității se numără printre…
Vezi articolul