Elevii de clasa a VIII-a din județul Buzău au susținut luni, 20 noiembrie, proba scrisă la Limba și literatura română a simulării Evaluării Naționale 2024. La subiectul I, o cerință a fost să justifice, în 50-100 de cuvinte, dacă sunt utile exemplele personale ale altor copii/adulţi pentru propria dezvoltare, valorificând unul dintre textele-suport.
Candidații au primit două texte suport: Bronz și Floarea-Soarelui de Cao Wenxuan și Totul se adună în Semnele timpului de Andreea Irimia.
Subiect – Limba și literatura română
Barem – Limba și literatura română
Proba la Matematică are loc pe 21 noiembrie. Rezultatele vor fi comunicate pe 4 decembrie.
Rezultatele elevilor, potrivit procedurii
„(1) Rezultatele elevilor nu vor fi trecute în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevilor, notele obținute la simulările județene pot fi trecute în catalog.
(2) Rezultatele obținute de elevi la simularea evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a și la simularea probelor scrise ale examenului national de bacalaureat, în anul școlar 2023-2024, sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.
(3) Rezultatele obținute la simulările examenelor naționale nu se contestă;
(4) Lucrările elevilor vor fi arhivate pentru un an de zile la nivelul unității de învățământ.”
Pentru elevii cu cerințe educaționale speciale se asigură susținerea probelor “de examen adaptate în conformitate cu prevederile procedurii privind asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere/deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare care susțin examenele naționale (…)”, după cum se arată în procedură.