Elevii din clasa a VIII-a din județul Dâmbovița au susținut luni, 30 ianuarie, proba scrisă la Limba și literatura română și marți, 31 ianuarie, proba de Matematică din cadrul simulării județene a Evaluării Naționale. Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița a publicat subiectele pe care le-au avut de rezolvat elevii din județul Dâmbovița și baremele. Descarcă din articol subiectele și baremele.
Simularea pentru Evaluarea Națională 2023 are loc în perioada 20-22 martie, conform calendarului anunțat de Ministerul Educației.
Calendarul simulării Evaluării Naționale 2023 pentru absolvenții clasei a VIII-a
- 20 martie 2023: Limba şi literatura română – probă scrisă
- 21 martie 2023: Matematică – probă scrisă
- 22 martie 2023: Limba şi literatura maternă – probă scrisă
- 29 martie 2023: Comunicarea rezultatelor
Subiect Limba și literatura română – Simulare Evaluare Națională 2023, Județul Dâmbovița:
Barem Limba și literatura română – Simulare Evaluare Națională 2023, Județul Dâmbovița:
Subiect Matematică – Simulare Evaluare Națională 2023, Județul Dâmbovița:
Barem Matematică – Simulare Evaluare Națională 2023, Județul Dâmbovița:
Potrivit procedurii operaționale privind organizarea şi desfășurarea simulării judeţene a Evaluării Naţionale pentru elevii din clasa a VIII-a şi de organizare şi desfăşurare a simulării judeţene a Examenului Naţional de Bacalaureat pentru elevii din clasele terminale, 2023, publicată de Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița:
- „Rezultatele elevilor nu vor fi trecute în catalog. Prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevilor, notele obţinute la simulările judeţene pot fi trecute în catalog.
- Rezultatele obţinute de elevi la simularea evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a şi la simularea probelor scrise ale examenului naţional de bacalaureat, în anul şcolar 2022-2023, sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.
- Rezultatele obţinute la simulările examenelor naţionale nu se contestă;
- Lucrările elevilor vor fi arhivate pentru un an de zile la nivelul unităţii de învăţământ.
Pentru elevii cu cerinţe educaţionale speciale se asigură susţinerea probelor de examen adaptate în conformitate cu prevederile procedurii privind asigurarea condițiilor de egalizare a şanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere/deficienţe de auz şi tulburări de neurodezvoltare care susțin examenele naţionale: evaluarea naţională pentru absolvenții clasei a VIII-a examenul național de bacalaureat, elaborată de Ministerul Educaţiei ale art. 27 din Metodologia pentru asigurarea suportului necesar elevilor cu tulburări de învățare, aprobată prin Ordinul ministrului educaţiei naţionale nr. 3.124/2017”.