Simulare de admitere la liceu, organizată în județul Iași de Centrul de asistență educațională. Rezultatele chestionarelor vor fi analizate de consilieri

2.614 vizualizări
Foto: © Iakov Filimonov | Dreamstime.com
Elevii de clasa a VIII-a din județul Iași participă în aceste zile la o simulare a repartizării computerizate pentru admiterea la liceu 2024, transmite publicația Ziarul de Iași. Pe baza notelor obținute la simulare și comunicate recent în școli prin profesori, elevii își pot exprima opțiunile la liceu cu ajutorul mai multor coduri create pentru simulare.

Elevilor li s-au transmis totodată chestionare de orientare în carieră, iar rezultatele de după aplicarea testelor vor fi centralizate și analizate de consilieri școlari, conform sursei citate, care citează reprezentanții Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE), instituția care coordonează demersul.

Simularea admiterii constă în completarea de către fiecare elev din clasa a VIII-a a unui chestionar pe platforma Google și, potrivit CJRAE Iaşi, profesorii diriginţi şi profesorii consilieri şcolari trebuie să informeze elevii şi părinţii cu privire la desfăşurarea simulării admiterii în învăţământul liceal şi profesional de stat. Simularea este organizată doar la nivelul acestui județ.

  • „Datele obţinute prin aplicarea chestionarelor vor fi centralizate la nivel judeţean, vor fi analizate şi interpretate de profesorii consilieri şcolari iar rezultatele vor fi transmise profesorilor diriginţi în vederea consilierii elevilor şi părinţilor acestora la finalul lunii martie”, a comunicat directorul CJRAE Iaşi, Anca Hardulea, scrie Ziarul de Iași.

Lista cu codurile create de Centrul de Asistență educațională pentru simularea repartizării în vederea admiterii în clasa a IX-a a fost transmisă deja de pe 27 februarie în școli. Consultă aici ierarhia elevilor în funcție de rezultatele de la simularea EN VIII 2024 din județul Iași.

Simularea repartizării la liceu ar urma să se finalizeze vineri, 8 martie, conform calendarului propus. Rezultatele de anul trecut pot fi verificate în acest document.

Chestionarele pot fi aplicate atât la școală în cadrul unor ore cu toți elevii clasei, cât și individual. Fiecare elev din ultimul an de gimnaziu va folosi codul de anonimizare care i-a fost repartizat în cadrul simulării Evaluării Naţionale din 5-7 februarie. După completarea formularului şi trimiterea lui, va fi transmis ca răspuns un e-mail de confirmare a încărcării, potrivit sursei citate.

Context. Diriginții și profesorii vor fi instruiți până luni, 4 martie, cu privire la atribuțiile ce le revin pentru admiterea la liceu 2024, conform planului de măsuri al Inspectoratului Școlar Mureș. Inspectoratele școlare au avut de făcut, până la data de 23 februarie, planul de măsuri pentru organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal, profesional și dual, pentru anul școlar 2024-2025, potrivit calendarului oficial. 

Amintim că patru din cinci elevi din mediul rural din Iași au luat note sub 5 la simularea Evaluării Naționale 2024, la Matematică. Luciana Antoci, șefa inspectoratului școlar: Mergem deja în școli țintit pentru a vedea ce se întâmplă acolo unde rezultatele sunt îngrijorătoare. Patru luni înseamnă suficient cât să putem schimba semnificativ aceste date – detalii aici.

Foto: © Iakov Filimonov | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Până pe 4 martie, diriginții și profesorii vor fi instruiți cu privire la atribuțiile lor pentru admiterea la liceu 2024, potrivit ISJ Mureș / Toate inspectoratele școlare au avut de făcut planul de măsuri pentru pregătirea și organizarea admiterii la liceu
Trei sferturi dintre elevii de clasa a VIII-a care au scris la simularea Evaluării Naționale rezumatul cerut nu au luat niciun punct pentru corectitudinea punctuației în textul scris de ei, iar două treimi au fost depunctați la ortografie și gramatică
Trei din patru elevi de clasa a VIII-a nu au obținut niciun punct la ultimul item al subiectului III, de geometrie, la simularea Evaluării Naționale 2024 / La acest subiect, mai puțin de 1% au luat punctaj maxim
Record negativ la simulare – Evaluarea Națională 2024: Cel mai mic procent de note peste 5 din ultimii 4 ani, la Matematică / La Română, aproape trei sferturi dintre elevii de clasa a VIII-a au luat note egale sau mai mari ca 5
Rezultate simulare Evaluare Națională 2024 la Matematică: Aproape 60% dintre elevi nu au luat nota 5 / Doar 91 de elevi au luat nota 10
Rezultate simulare Evaluare Națională 2024. Peste 135.000 de elevi de clasa a VIII-a nu au obținut nota 7 la Matematică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Burse de câte 5.000 de euro pentru tinerii profesori din universități care predau folosind tehnologia în mod inovativ, lansate de Asociația Industriei de Software. Aplicațiile sunt deschise până pe 30 septembrie

Studenții de la doctorat care au activitate didactică, asistenții universitari și lectorii din instituțiile de învățământ superior pot primi burse de 5.000 de euro dacă integrează tehnologia în mod inovativ…
Vezi articolul

Webinar gratuit: Ce sunt știrile contrafăcute din mediul online și cum îi afectează acestea pe copii și adolescenți?

VIDEO Cum recunoaștem Fake News? Cum deosebim adevărul de fals? Răspunsuri pentru întrebările părinților

Accesul la internet deschide copiilor și adolescenților o lume infinită de lucruri interesante pentru descoperit și, cel puțin teoretic, îi ajută să înțeleagă mai bine cum funcționează lumea în care…
Vezi articolul

STUDIU: Aproape 23% din copiii participanți spun că au întâlnit situații de cyberbullying în perioada pandemiei. Salvați Copiii va organiza webinarii gratuite pentru părinți despre cum să-și protejeze copiii de aceste riscuri

Utilizarea excesivă a tehnologiei (54,7%), informațiile false (39,5%), cyberbullying-ul (25,8%), publicarea și distribuirea datelor personale (22,6 %) sunt principalele riscuri resimțite de copii pe internet în perioada pandemiei, arată datele…
Vezi articolul