Simona Halep, Doctor Honoris Causa al Universității de Vest din Timișoara

131 de vizualizări
Universitatea de Vest din Timișoara anunță că îi va acorda Simonei Halep titlul de Doctor Honoris Causa. “Este un exemplu pentru tinerii României și cel mai bun ambasador al țării noastre în lume. Asta, repet, nu doar prin performanța în sine, ci și prin perseverența și lupta sa continuă pentru a deveni cel mai bun”, a declarat rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Evenimentul va avea loc pe 23 noiembrie. Titlul de Doctor Honoris Causa este unul onorific, acordat personalităților, celor care s-au distins în anumite domenii, prin activitatea lor profesională și socială, informează Universitatea, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, spune că “acordarea titlului va însemna și deschiderea unor importante posibilități de colaborare în domeniul sportului universitar”.

UVT a mai acordat Titlul de Doctor Honoris Causa „Beneficiorum Publicorum” actorilor Florin Piersic, Maia Morgenstern și Marcel Iureș, precum și singurului cosmonaut român, Dumitru Dorin Prunariu.

Titlul de Doctor Honoris Causa ‘Beneficiorum Publicorum’ este modalitatea prin care Universitatea de Vest din Timișoara recunoaște public meritele și contribuțiile majore la creșterea prestigiului României în lume”, notează instituția de învățământ superior.

Acordarea acestui titlu unei personalități sportive de talie mondială este o practică internațională. În 2017, de exemplu, Roger Federer a primit titlul Doctor Honoris Causa din partea Universității din Basel (sursa și detalii).


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

UMF „Iuliu Hațieganu”, partener în proiectul european NeurotechRI, dedicat cercetării și inovării în domeniul neuroștiințelor. Universitatea va implementa un program de formare pentru licență, masterat și doctorat

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, în calitate de membru fondator al Consorțiului Universităților Europene NeurotechEU, va coordona pachetul de lucru Open Science, Education and Innovation din cadrul…
Vezi articolul

Diana Ioaneș, consilier școlar: Poate chiar jumătate din elevii care ajung la profil real, la liceu, ajung fără să aibă abilități matematice pentru că aleg nepotrivit specializarea, nu țin cont de rezultatele testelor făcute de noi

Un test de orientare în carieră, de la clasa a VIII-a, se poate face în orice școală din România, spune Diana Ioaneș, consilier școlar Colegiul Național “George Coșbuc”. Ea remarcă…
Vezi articolul