Silvia Mușătoiu, Colegiul Șincai din București: Primăria Sectorului 4 urmărește să ne ducă în scenariul roșu fiindcă dorește să își ducă la bun sfârșit niște contracte de reabilitare și școala trebuie să fie goală. “Elevul ascuns” nu este un caz confirmat de COVID-19

6.576 de vizualizări
Cazul de COVID “ascuns” de Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din București “este cazul unui copil de clasa a XI-a care este doar o suspiciune. Acest copil nu este un caz confirmat”. Aceasta este reacția Colegiului Șincai, la acuzațiile lansate de primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, care a anunțat că depune plângere penală împotriva conducerii Colegiului, pentru că nu ar fi raportat un caz de infectare cu SARS-COV-2. 

Contactată de Edupedu.ro, Silvia Mușătoiu, fost director al Colegiului Șincai, astăzi membru în Consiliul de Administrație al instituției de învățământ, a declarat că “pentru că unul dintre părinți este confirmat cu COVID, clasa respectivă, din precauție, a rămas acasă, dar copilul nu este confirmat. Noi nu aveam ce să spunem mai departe cuiva, atâta vreme cât certificatul nu era emis”. 

“Primăria Sectorului 4 urmărește din septembrie să ne ducă în scenariul roșu, doar fiindcă dorește să își ducă la bun sfârșit niște contracte, iar școala pentru asta trebuie să fie goală. Contracte de reabilitare pe care afirmă că le face pe bani europeni – dar nu există niciun proiect depus pentru asta”, a acuzat Silvia Mușătoiu. 

Amintim că Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, a dispus ca împotriva conducerii Colegiului Național „Gheorghe Șincai” din București “să fie înaintată, în regim de urgență, o plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor”, a anunțat în această seară Primăria Sectorului 4, printr-un comunicat de presă. Primăria acuză conducerea unității de învățământ că “nu au raportat un caz de infectare cu SARS-COV-2, situație care ar fi generat, conform cadrului normativ în vigoare, intrarea în scenariul roșu de funcționare”.

În plus, Primăria susține că a trimis Corpul de Control să verifice mai multe “sesizări primite din partea unor părinți”, iar “în timpul activității, angajații autorității locale au fost agresați verbal de către directorul adjunct și directorul colegiului în încercarea de a bloca activitățile de control”, motiv pentru care ar urma să depună, “în cursul zilei de mâine, 2 octombrie 2020, plângeri penale pentru ultraj”.

Reacția Colegiului Șincai din București, potrivit profesoarei Silvia Mușătoiu, fost director al instituției de învățământ:

“În seara asta m-am dumerit și eu despre ce caz vorbește corpul de control, dacă o fi corpul de control, pentru că această instituție nu știu dacă are în competență verificarea unei astfel de situații, ci verificarea fondurilor de la primărie.

Cazul de COVID despre care corpul de control a cerut detalii s-a discutat într-adevăr în Consiliul de Administrație și este cazul unui copil de clasa a XI-a care este doar o suspiciune. Acest copil nu este un caz confirmat. Pentru că unul dintre părinți este confirmat cu COVID, clasa respectivă, din precauție, a rămas acasă, dar copilul nu este confirmat. Noi nu aveam ce să spunem mai departe cuiva, atâta vreme cât certificatul nu era emis. Copilul nici nu știu dacă este testat, până ieri la discuția noastră nu fusese testat.

Apoi, eu nu știu cum numără primăria cazurile, pentru că primele cazuri de COVID de la noi din școală au fost înregistrate în primele zile de școală. Primul caz de COVID a terminat perioada de izolare, de 14 zile, ieri. Iar al doilea caz confirmat tot în primele zile de școală termină această perioada de izolare pe 5 octombrie, adică luni. 

În acest moment, există cazul acestui copil care este în izolare până pe 5 octombrie și mai există un caz confirmat ieri la clasa a X-a. Dar dacă le numărăm în ziua de ieri, ele sunt două, pentru că primul copil și-a terminat izolarea ieri. Iar acest copil pentru care primăria a ținut neapărat să apară în presă nu este confirmat. Vă reamintesc că primăria a făcut asta și cu primul caz apărut la Șincai, deși ulterior alte școli au intrat în scenariul roșu. 

Agresiunea verbală [despre care primăria sectorului 4 vorbește în comunicat – N.Red.], din câte știu, înseamnă: ieșiți afară! Pentru că cei doi reprezentanți ai așa-numitului corp de control al primarului nu au putut prezenta legitimațiile. Ei au completat în numele directorului o hârtie de chestionare la care să răspunda acesta, dar sub formă de declarație, pe care au și înregistrat-o la secretariat. Este un abuz care nu mă miră, dar Primăria Sectorului 4 urmărește din septembrie să ne ducă în scenariul roșu, doar fiindcă dorește să își ducă la bun sfârșit niște contracte, iar școala pentru asta trebuie să fie goală

Contracte de reabilitare pe care afirmă că le face pe bani europeni – dar nu există niciun proiect depus pentru asta. În ședința consiliului local a aprobat niște indicatori pentru această reabilitare și înțeleg că dorește să facă un lift exterior, la o clădire de patrimoniu. 

În ultima discuție cu directorul nostru, înțeleg că dl primar știa și firma. Șincai este clădire de patrimoniu de clasa B. Trebuie să aibă avizele unei comisii de cultură pentru a face reabilitarea, iar firmele acreditate pentru a face reabilitare nu sunt cele anunțate de dl Băluță. 

Ei doar anunță că vor face plângere penală. Dacă ea există, o să facem ce trebuie în momentul în care vom fi anunțați de instanță”.

Informații de background
  • Amintim că între Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din București și edilul social-democrat au existat disensiuni și în trecut, când instituția de învățământ era condusă de Silvia Mușătoiu.
  • Aceasta a anunțat public anul trecut că refuză să semneze contractul de management administrativ-financiar cu primarul sectorului 4, Daniel Băluță, pentru că acel contract ar fi fost modificat față de forma originală, adoptată de ministerul Educației.
  • Directorul de atunci al Colegiului Șincai avertiza că dacă ar semna, ar trebui să deruleze toate achizițiile numai după semnătura primarului și doar prin firmele agreate de acesta la prețuri mult mai mari.
  • În iunie 2019, Silvia Mușătoiu demisiona de la conducerea Colegiului Șincai din București, declarând că “nu e un moment bun să fiu director, într-o astfel de atmosferă de conducere la toate nivelurile: inspectorat, primărie, minister. Este o lume care nu este a mea”
  • Ulterior, Silvia Mușătoiu a fost numită consilier al ministrului liberal al educației Monica Anisie, post din care a demisionat în urmă cu două săptămâni
Citește și:
Plângere penală împotriva conducerii Colegiului Șincai din București, depusă de primarul sectorului 4: Daniel Băluță acuză ascunderea unui caz de infectare cu coronavirus
Silvia Mușătoiu a demisionat de la conducerea Colegiului Șincai din București: Nu e un moment bun să fiu director, într-o astfel de atmosferă de conducere la toate nivelurile: inspectorat, primărie, minister. Este o lume care nu este a mea
Silvia Mușătoiu, directorul Colegiului Șincai, nu vrea să semneze contractul modificat de Primar: ”Sigur că vreau să cheltuim banii după bunul nostru plac, bunul nostru plac nu percepe comisioane la contracte”

1 comment
  1. Dna Mușătoiu, mai mult PNL-istă decât profesoară, minte cu nerușinarea caracteristică speciei de politicieni din care face parte: cazul este confirmat de aproape 2 săptămâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Cîmpeanu, la Digi 24: Vaccinarea este un act medical confidențial, nu există niciunde și la nimeni situația profesorilor vaccinați sau programați / Cîmpeanu, la Antena3: Pot să vă dau în premieră în această seară situația reală – 6.000 s-au vaccinat, 80.000 sunt programați deja

Declarații contradictorii din partea ministrului Educației. Sorin Cîmpeanu a anunțat că “6.000 de angajați din învățământ s-au și vaccinat deja”, “80.000 de cadre didactice sunt programate în platformă”. Cîmpeanu a…
Vezi articolul

Procedura privind alegerea reprezentantului elevilor în consiliul de administrație al școlilor, publicată în Monitorul Oficial / Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească elevii candidați și etapele organizării alegerii

Procedura privind alegerea reprezentantului elevilor sau a unui supleant în consiliul de administrație al școlilor a fost publicată în Monitorul Oficial. Elevii care candidează trebuie să aibă vârsta de 18…
Vezi articolul