Siguranța jucăriilor: Europarlamentarii solicită înăsprirea regulilor în UE

87 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Ar trebui luate măsuri suplimentare pentru a evita expunerea copiilor la produse chimice, iar riscurile privind jucăriile conectate la tehnologie ar trebui să fie reglementate la nivelul UE, sunt o parte din concluziile unui raport care a fost votat joi în unanimitate în Comisia pentru Piață Internă și Protecția Consumatorilor a Parlamentului European, scrie G4Media.ro.

Europarlamentarii solicită înăsprirea actualelor reglementări și supravegherea pieței pentru a se asigura că toate jucăriile vândute în UE, inclusiv cele care provin din alte țări din afara UE, sunt sigure pentru copii, arată un comunicat al Comisiei (IMCO).

Raportul subliniază că, deși Directiva pentru siguranța jucăriilor prevede măsuri pentru un nivel ridicat de siguranță, unii producători din țările non-UE care vând pe piața europeană nu se conformează legislației. Prin urmare, multe produse sunt periculoase. 

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

__________

Proiectul ”The European Parliament: leadership during historical change” este finanțat de Parlamentul European prin DG Communication. Edupedu.ro este singura responsabilă de conținutul acestui material și în niciun context acesta nu poate reprezenta poziția Parlamentului European.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Înscrierea, examenele de certificare și afișarea rezultatelor pentru absolvenții de învățământ profesional și tehnic au loc în perioada 29 mai-23 iunie / Astăzi ar fi fost ultima zi de înscriere, potrivit ordinului de ministru din mai

Fiecare liceu cu filieră tehnologică își va planifica înscrierea, examenele de certificare și afișarea rezultatelor pentru absolvenții de învățământ profesional și tehnic în perioada 29 mai-23 iunie, potrivit unui ordin…
Vezi articolul

Reprezentanții studenților semnalează că universitățile au crescut tarifele pentru cămin cu peste 50% față de anul trecut, iar autoritățile nu au luat măsuri / „Este inacceptabil ca statul să presupună faptul că un student se poate hrăni din 18 lei pe zi”, potrivit ANOSR

„Multe universități au crescut, la începutului acestui an universitar, tarifele pentru regia de cămin, aceasta situându-se, în medie, între 150 și 450 RON/lună, existând majorări chiar și de peste 50%…
Vezi articolul