Sesizarea președintelui Iohannis privind legea care condiționează educația sexuală în școală de acordul părinților va fi discutată de Curtea Constituțională în 16 septembrie, după începutul anului școlar

1.860 de vizualizări
elevi, întrerupere a școlii
Foto: UNICEF
Sesizarea președintelui Iohannis privind legea care condiționează educația sexuală în școală de acordul părinților va fi discutată de Curtea Constituțională în 16 septembrie, la două zile după începerea anului școlar.

Prin urmare, „educația sanitară” – cum a fost redenumită în lege educația sexuală – nu va fi predată obligatoriu în școli nici în următorul an școlar.

Curtea Constituţională a României urmează să discute pe 16 septembrie sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis asupra actului normativ care modifică legea privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, au precizat, luni, pentru Agerpres, oficiali ai CCR.

 


6 comments
  1. In general mamele nasc copii, îi concep împreună cu tații, copiii nu sunt ai statului, ci în primul rând ai cui îi ajută să crească suferind pentru ei, poate dl președinte nu știe…E ciudat ca statul, mai ales statul român în varianta pseudo-liberalismului actual, să pretindă că știe mai bine decât părinții ce e mai bine pentru copii și să excludă părinții din procesul de educație și decizie asupra educației. Si în familie, cei doi părinți decid împreună asupra celei mai bune educații pentru copil…Dl președinte poate hotărî singur asupra multor lucruri, dar nu poate opta în locul nostru și al copiilor noștri asupra educației și celor mai intime orientări ale ființei lor. Sau…poate face și asta, dar nu pentru mult timp.

    1. Orice om cu bun simt ar intelege necesitatea acestei legi, insa nu si nu, trebuie sa existe pareri contra.
      Ganditi voi, nu va mai luati dupa lozinci: este sau nu util ca din clasa a V-a cand incep oricum orele de Biologie, apoi intr-a VI-a de Anatomie, sa li se predea notiuni de educatie sexuala?
      Adica unui preadolescent si adolescent este util sa le explici ce se intampla cu corpul lor?
      Sau tipi sus si tare ca nu, nu-i nevoie, si dai din umeri cand vezi statistici sau stiri bulversante? Vrei sa afle de pe net sau cum ai aflat tu in adolescenta, de la prieteni si reviste? Sau crezi ca pe tine nu te poate afecta? Te inseli.

      De fapt suntem pe primul loc din Europa cu mame adolescente, numarul incesturilor este in crestere, avem in continuare multe avorturi, bolile cu transmitere sexuala BTS nu le cunoastem, etc.

      Statisticile din intreaga lume, dupa ce s-a introdus educatia sexuala in scoli, spune:
      – viata sexuala se incepe mai tarziu
      – scade numar BTS, avorturi, mame adolescente
      ESTE SPRE BINELE COPILULUI.
      Asa cum nu te intreaba ce materii are in programa (educatie tehnologica, civica, etc), asa nici educatia sanitara care trebuie sa cuprinda si cea sexuala nu are de ce sa depinda de acordul tau.

  2. Viata unui tânăr sta între statuia libertății și cea a responsabilității. Educația sexuala nu trebuie să indemne la libertinaj. Femeia este ființă și trebuie respectata. Educația sexuala trebuie sa promoveze respectarea demnității umane.

  3. Cea mai buna metoda pentru a preveni o sarcina nedorita este abstinenta, pana la căsătorie. Singurele relații sexuale care au roade (copii) sunt cele între bărbat și femeie.

  4. Cam târziu… E nevoie de educație sexuala, dar după clasa a șaptea și în limita bunului simt și a firescului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like