Sesiunea specială a examenului de BAC 2023 începe pe 15 mai, potrivit calendarului anunțat de Ministerul Educației / Candidații se pot înscrie în zilele de 11 și 12 mai

5.909 vizualizări
Foto: Captură/ Ministerul Educației – Facebook.com
Sesiunea specială a examenului de Bacalaureat 2023 începe pe 15 mai cu proba de limba și literatura maternă, potrivit Ministerului Educației. Pe 16 mai 2023 este programată proba obligatorie a profilului, iar pe 17 mai elevii de clasa a XII-a vor susține proba la alegere a profilului și specializării, după cum a anunțat Ministerul Educației. Instituția a precizat că ministrul Educației, Ligia Deca, a semnat ordinul care aprobă Calendarul sesiunii speciale a examenului de Bacalaureat 2023, iar documentul a fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial.

„La această sesiune se pot înscrie absolvenții de liceu participanți la loturile olimpice și la competițiile sportive și artistice internaționale sau care susțin examenul de admitere la academii militare din Statele Unite ale Americii în aceeași perioadă cu examenul național de Bacalaureat – 2023, sesiunea iunie-iulie”, conform Ministerului Educației.

Candidații se pot înscrie în zilele de 11 și 12 mai 2023. Probele se vor desfășura în perioada 15 -25 mai 2023. Rezultatele inițiale vor fi afișate pe 26 mai 2023, iar cele finale – pe 29 mai 2023.

Iată calendarul sesiunii speciale a examenului de BAC 2023 – probe scrise:
  • 15 mai 2023 – Limba și literatura maternă;
  • 16 mai 2023 – Proba obligatorie a profilului;
  • 17 mai 2023 – Proba la alegere a profilului și specializării;
  • 18 mai 2023 – Limba și literatura română;
Calendarul probelor de evaluare a competențelor
  • 19 mai 2023 – Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română;
  • 22-23 mai 2023 – Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională;
  • 24 mai 2023 – Evaluarea competențelor digitale;
  • 25 mai 2023 – Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă.
Citește și:
DOCUMENT Diplomele de BAC 2023 pot fi eliberate mai repede în acest an, chiar înainte de afișarea rezultatelor finale, dar doar pentru elevii care nu depun contestații / Peste 49.000 de contestații au fost depuse anul trecut
Testele de antrenament pentru elevii care vor da Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat 2023 nu vor mai fi publicate, spune șeful instituției care face subiectele de examen: „Pot fi folosite cele din anii anteriori”
Ghid pentru simularea examenelor naționale, la limba română, publicat de Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin. Sugestii de rezolvare și sfaturi pentru elevii de clasele a VIII-a și a XII-a: cum se redactează un rezumat, o pagină de jurnal, o scrisoare sau un e-mail / Modele de subiecte și bareme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Președintele Academiei Române, despre posibile materii opționale noi: „Dacă crede cineva că fetele minore nasc pentru că nu învaţă la şcoală nimic despre sex se înșală amarnic. Ele fac asta fiindcă provin, în mare măsură, din familii dezorganizate sau abandonează școala”

Preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, afirmă că şcolarizarea tuturor copiilor şi asigurarea unităţilor de învăţământ cu învăţători şi profesori bine pregătiţi ar trebui să constituie „prima grijă” şi susţine că…
Vezi articolul

Eveniment organizat de Edupedu.ro și World Vision România

VIDEO TEXT Dezbatere online: PISA 2022 – fața necosmetizată a școlii / Directorul OCDE pentru Educație, Andreas Schleicher: Diferențele sociale relevate de PISA sunt o provocare imensă pentru România / Ce spun fostul ministru Mircea Miclea, cercetători, profesori și reprezentanți ai mediului de afaceri despre rezultatele și opțiunile României

Rezultatele PISA 2022 arată o conservare a nivelului minim al Educației din România. Circa 49% dintre elevii de 15 ani nu reușesc să aplice cunoștințele de matematică elementară, care ar…
Vezi articolul

DOCUMENT Datele personale ale elevilor din Dâmbovița – CNP, nume și prenume – care dau Evaluarea Națională 2022 vor fi accesibile pe platforma companiei private care se ocupă de digitalizarea-pilot a corecturii examenelor naționale, arată un “ghid al profesorului asistent”

Datele personale ale elevilor care vor participa, anul acesta, la pilotarea evaluării digitalizate a examenelor naționale sunt accesibile pe platforma companiei private cu care Ministerul Educației s-a asociat pentru acest…
Vezi articolul