Sesiune suplimentară a Evaluării Naționale 2021 pentru absolvenții claselor a VIII-a, anunțată de ministrul Educației / Repartizarea computerizată a elevilor – la finalul lui iulie

11.764 de vizualizări
Foto: © Arrowsmith2 | Dreamstime.com
Repartizarea computerizată a elevilor de clasa a VIII-a va avea loc la finalul lunii iulie, după o sesiune suplimentară a Evaluării Naționale, care va fi organizată pentru copiii care nu se pot prezenta la cea normală din motive medicale, a anunțat marți ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Antena 3, citat de Agerpres.

“Este vorba de o sesiune suplimentară pentru Evaluarea Naţională. Atâta vreme cât elevii de clasa a XII-a care, din păcate, nu se vor putea prezenta din motive medicale în sesiunea normală de Bacalaureat, au în acest an o a doua şansă în cea de-a doua sesiune de Bacalaureat, în toamna acestui an; este normal să fim preocupaţi de dreptul elevilor de clasa a VIII-a care vor să susţină examenul de Evaluare Naţională, dar care, din păcate, nu se vor putea prezenta în sesiunea normală. Deci, pentru a asigura şi celor de clasa a VIII-a dreptul la o sesiune suplimentară, am organizat acea sesiune suplimentară. În mod firesc, repartizarea la liceu se va putea face după ce vom fi încheiat şi cea de-a doua sesiune suplimentară pentru cei care susţin Evaluarea Naţională”, a precizat ministrul.

El a subliniat că decizia organizării unei sesiuni suplimentare “este luată pentru a da şansa elevilor de clasa a VIII-a de a se prezenta la Evaluarea Naţională, dacă, fără să fie vina lor, (…) nu pot din motive medicale”, a spus Cîmpeanu. 

Photo 182817624 © Arrowsmith2Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


3 comments
  1. Dacă chiar i-ar respecta măcar pe elevi asa cum se lauda (ca pe profesori și asa nu da doi bani), domnul ministru nu ar da evaluare naționala elevilor de claseoe2, 4,6 după ce 4 săptămâni și jumătate i-a ținut în vacanta forțată.

    1. Nu vrem evaluarea. Boicotam aceste evaluari. Sunt cel mai meschin lucru vazut vreodata. Eu voi refuza sa fac parte din comisie. Si v-asteapta multi ca mine. Abia astept sa va faceti de tot ra..hatul.

  2. Vad ca doar pentru cei de a 8 se usureaza tot mai mult examenul….. Eu zic sa le dati la toti 10 si sa se bata pe asa zisele licee bune. Despre cei de a 12 vad ca nu prea se vorbeste…. Cred ca asociatia asta miraculoasa a parintilor au interese comune si copii in clasa a 8 ca prea se zbat saracii!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Regulile de predare online: Profesorii pot pune note și face evaluări fără să ceară acordul părinților, pun absențe elevilor care nu intră la cursuri / Inspectoratul: Profesorii nu sunt plătiți pentru orele online pe care nu le fac

Bucureștiul și alte zeci de orașe din România au intrat în Scenariul 3, roșu, în care toate unitățile de învățământ din preuniversitar, adică grădinițele, școlile primare, gimnaziale și liceele, precum…
Vezi articolul

Studenții îi arată ministrei Ligia Deca soluția pentru a-i opri pe rectorii cu 2 sau 3 mandate să mai candideze la șefia universităților / Plus: ANOSR cere ca un mandat de rector să fie de 4 ani, nu 5 așa cum prevede proiectul legii Învățământului Superior

Alianța Națională Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) vine cu soluția prin care mandatele rectorilor cu 2 sau 3 mandate să poată fi limitate. Într-un comunicat de presă, ANOSR propune Guvernului,…
Vezi articolul

Baza de date cu elevii care trebuie să primească tichete educaționale de 500 de lei a fost pusă la dispoziția STS din 9 noiembrie, conform Ministerului Educației / Potrivit ordonanței 83, Serviciul de Telecomunicații Speciale ar fi trebuit să dea lista cu beneficiarii Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene care să facă plățile, lucru care nu s-a întâmplat

De peste o lună Ministerul Educației a pus la dispoziția Serviciului de Telecomunicați Speciale baza de date din care instituția trebuia să extragă cei aproape 500.000 de beneficiari de tichete…
Vezi articolul