Senatul Universității Cuza din Iași respinge o afacere de 3,6 milioane de euro, propusă de rectorul Tudorel Toader / Se dorea achiziția unui imobil al Universității Apollonia

1.196 de vizualizări
Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iasi -Studenţii rămaşi în camine au fost mutaţi în camere de mai multe persoane
Foto: Google Street View
Rectorul Universității „Al. I. Cuza” (UAIC), Tudorel Toader, a propus Senatului, printr-o decizie care a surprins pe toată lumea, achiziționarea unei clădiri a Universității Apollonia, dar decizia a fost respinsă, relatează ReporterIS, citat de G4Media.ro. Imobilul, situat pe strada Păcurari, vizavi de Biblioteca Centrală Universitară, ar fi fost cumpărat de UAIC pentru 3,6 milioane de euro.

Suma provenea dintr-un excedent bugetar al Universității, dar afacerea a picat după ce jumătate dintre membrii Senatului s-au abținut sau au votat împotriva alocării sumei. Profesori din cadrul Senatului afirmă, citați de ReporterIS, că rectorul Tudorel Toader ar fi pornit campania electorală cu banii UAIC, urmând să împartă spațiile din clădirea vizată profesorilor care să-l susțină.

După ce UAIC a respins cumpărarea, și Universitatea Apollonia s-a răzgândit. Președintele fondator Vasile Burlui spune că imobilul rămâne în patrimoniul instituției, prețul oferit de Cuza fiind prea mic.

  • „Nu știu nici acum de ce a încercat domnul Toader să introducă această achiziție pe ordinea de zi a Senatului. Era din start o eroare, o achiziție de o sumă atât de mare se face prin proceduri de achziție transparente, nu în felul acesta, De fapt, nici nu ni s-a propus dechis în documente achiziționarea clădirii, ci doar deblocarea sumei necesare pentru achiziționare”, explică profesorul Gabriel Mursa, membru al Senatului, citat de ReporterIS.
Citește mai mult pe G4Media.ro.

2 comments
  1. Și dl. Mursa și-a anunțat candidatura la Rectorat, așadar votul sau negativ poate fi interpretat ca o campanie electorala. Are astfel expunere.
    Achiziția nu era o afacere, pur și simplu din excedentul bugetar al UAIC se cumpără o clădire istorica, alături de corpul E al UAIC. În condițiile în care exista Facultăți care nu au spatii suficiente pentru activitățile didactice și închiriază spatii de la diverse licee.

  2. superpensionarul TT, si în același timp rector, o combinație extrem de toxica pentru învățământul superior din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Cîmpeanu, despre școlile care au rămas în online, deși îndeplinesc condițiile pentru prezență fizică: „Va trebui să ne trezim de dimineață, îmi pare rău să-i anunț, da, școala, conform legii, este obligatorie”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, le-a transmis școlilor care nu au redeschis cu prezență fizică, deși îndeplinesc condițiile pentru asta, că școala, conform legii, este obligatorie, iar în sistem online pot…
Vezi articolul

Fostul secretar de stat din Educație responsabil cu fondurile europene: Ministerul trebuie să facă publice proiectele în derulare, partenerii, modul lor de selecție, experții, echipele de management, indicatorii realizați, produsele finale, pe pagini web dedicate

Ministerul Educației trebuie să facă publice proiectele din fonduri europene care se află în derulare în coordonarea instituției, cu pagini web dedicate care să conțină numele partenerilor și modul lor…
Vezi articolul

Diana Cătălina Popa, profesoară de română la Colegiul „Alecsandri” din Galați, după rezultatele de la simulare: E greu ca în clasa a VIII-a să reușim dintr-o dată să scriem corect și coerent în măsura în care nu am reușit ani întregi, iar principalul motiv este acela că nu citim

Rezultatele simulării Evaluării Naționale 2024 indică faptul că elevii de clasa a VIII-a au probleme la gramatică, de coerență și de exprimare, reiese din analiza făcută de trei profesori de…
Vezi articolul

Cercetătorul Sergiu Pașca de la Universitatea Stanford – pe prima pagină în ultima ediție a revistei Nature, cu o strategie ce ar putea servi ca tratament pentru sindromul Timothy, caracterizat prin afecțiuni ale inimii, autism și epilepsie

O cercetare realizată de omul de știință Sergiu Pașca și echipa sa de la Departamentul de Psihiatrie și Științe Comportamentale – Universitatea Stanford din SUA este prezentată pe prima pagină…
Vezi articolul