Senatul Universității Cuza din Iași respinge o afacere de 3,6 milioane de euro, propusă de rectorul Tudorel Toader / Se dorea achiziția unui imobil al Universității Apollonia

1.202 vizualizări
Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iasi -Studenţii rămaşi în camine au fost mutaţi în camere de mai multe persoane
Foto: Google Street View
Rectorul Universității „Al. I. Cuza” (UAIC), Tudorel Toader, a propus Senatului, printr-o decizie care a surprins pe toată lumea, achiziționarea unei clădiri a Universității Apollonia, dar decizia a fost respinsă, relatează ReporterIS, citat de G4Media.ro. Imobilul, situat pe strada Păcurari, vizavi de Biblioteca Centrală Universitară, ar fi fost cumpărat de UAIC pentru 3,6 milioane de euro.

Suma provenea dintr-un excedent bugetar al Universității, dar afacerea a picat după ce jumătate dintre membrii Senatului s-au abținut sau au votat împotriva alocării sumei. Profesori din cadrul Senatului afirmă, citați de ReporterIS, că rectorul Tudorel Toader ar fi pornit campania electorală cu banii UAIC, urmând să împartă spațiile din clădirea vizată profesorilor care să-l susțină.

După ce UAIC a respins cumpărarea, și Universitatea Apollonia s-a răzgândit. Președintele fondator Vasile Burlui spune că imobilul rămâne în patrimoniul instituției, prețul oferit de Cuza fiind prea mic.

  • „Nu știu nici acum de ce a încercat domnul Toader să introducă această achiziție pe ordinea de zi a Senatului. Era din start o eroare, o achiziție de o sumă atât de mare se face prin proceduri de achziție transparente, nu în felul acesta, De fapt, nici nu ni s-a propus dechis în documente achiziționarea clădirii, ci doar deblocarea sumei necesare pentru achiziționare”, explică profesorul Gabriel Mursa, membru al Senatului, citat de ReporterIS.
Citește mai mult pe G4Media.ro.

2 comments
  1. Și dl. Mursa și-a anunțat candidatura la Rectorat, așadar votul sau negativ poate fi interpretat ca o campanie electorala. Are astfel expunere.
    Achiziția nu era o afacere, pur și simplu din excedentul bugetar al UAIC se cumpără o clădire istorica, alături de corpul E al UAIC. În condițiile în care exista Facultăți care nu au spatii suficiente pentru activitățile didactice și închiriază spatii de la diverse licee.

  2. superpensionarul TT, si în același timp rector, o combinație extrem de toxica pentru învățământul superior din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

„Cu atenție și diplomație“, le spune Ligia Deca inspectorilor școlari să gestioneze toate nemulțumirile părinților elevilor din cele peste 900 de școli care sunt în șantier, la început de an școlar

Ligia Deca le-a transmis inspectoratelor școlare și autorităților locale să gestioneze cu “atenție și diplomație” nemulțumirile care pot veni din partea familiilor care, un timp limitat vor trebui să-și ducă…
Vezi articolul

Fosta inspectoare Iulia Cabrancea de la ISJ Constanța, condamnată de instanță la muncă în folosul comunității la un muzeu sau spital, după ce a recunoscut că a luat și o șpagă de 200 de euro, la o lună după ce a primit 5.000 de euro pentru a transfera un elev

Fosta inspectoare școlară din Constanța Iulia Cabrancea va face muncă în folosul comunității la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța sau la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, timp…
Vezi articolul

Ministerul Finanțelor recomandă Ministerului Educației ca școlile să deschidă conturi colectoare la bănci comerciale, pentru plata burselor elevilor și salariilor angajaților din Învățământ / În 2023, comisionul pentru plățile sub 500 de lei, prin trezorerie, a fost de peste 2.3 milioane de lei

Ministerul Finanțelor recomandă Ministerului Educației ca școlile să deschidă conturi colectoare la bănci comerciale, pentru plata burselor elevilor și pentru plata salariilor angajaților din sistemul de Învățământ, potrivit unui document…
Vezi articolul

Studenții de la ANOSR acuză “incoerență inexplicabilă la Ministerul Educației”: Ministerul anunță “obligația de recuperare a activităților” în universități. Nu înțelegem despre ce activități se face referire, anunță vacanță forțată pe perioada de tranziție?

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) acuză “incoerență inexplicabilă la Ministerul Educației” și susține că, în urma încetării stării de alertă, „fiecare universitate trebuie să decidă, cu consultarea…
Vezi articolul