Selecția elevilor pentru Centrul Județean de Excelență Cluj are loc în perioada 19 septembrie – 1 octombrie / Cerere de înscriere – document

1.858 de vizualizări
testarea la Matematică
Foto: Freepik.com
În perioada 19 septembrie – 1 octombrie se va desfășura selecția elevilor pentru Centrul Județean de Excelență Cluj la mai multe discipline, printre care Limba și literatura română, Limba engleză, Robotică, Astronomie/Astrofizică, Matematică, conform Inspectoratului Şcolar Județean Cluj. Se organizează și selecția profesorilor, aceștia pot trimite dosarele în perioada 19 – 24 septembrie 2023.

„Având în vedere OMEC nr.5956/2020 privind înființarea Centrelor Județene de Excelență și OMEC nr.5562/2020 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a Centrelor Județene de Excelență/Centrului Municipal București de Excelență, vă aducem la cunoștință faptul că, în perioada 19.09.2023 – 01.10.2023, se va desfășura selecția elevilor pentru Centrul Județean de Excelență Cluj, la următoarele discipline:

  • Limba și literatura română
  • Limba engleză
  • Limba franceză – liceu
  • Limba italiană
  • Limba maghiară
  • Limba spaniolă
  • Limba germană
  • Limba rromani
  • Geografie
  • Robotică
  • Matematică
  • Chimie
  • Biologie
  • Biologie maghiară
  • Istorie
  • Limba latină
  • Informatică
  • TIC
  • Astronomie/Astrofizică
  • Religie ortodoxă/reformată
  • Socio-umane
  • Fizică
Calendarul selecției pentru anul școlar 2023-2024
Etapa 1. Înscrierea elevilor capabili de performanțe înalte: 19-27.09.2023

Pentru înscrierea on-line, candidații trebuie să creeze un FIȘIER în format .pdf care să conțină, scanate, următoarele documente:

  1. Cererea de înscriere 
  2. Carte de identitate părinte/tutore/reprezentant legal
  3. Certificat de naștere (în cazul elevilor sub 14 ani)

Fișierul va fi denumit Nume_Prenume_elev_disciplina_clasa_cerere/CI/certificat naștere

Un elev se poate înscrie la maximum trei discipline. În cazul în care optează pentru trei discipline, elevul va trebui să susțină un test de admitere, dacă nu se încadrează în condițiile prevăzute la admiterea directă.

Admiterea elevilor în Centrul Județean de Excelență Cluj se va realiza în două forme:

a) Admitere directă, fără susținerea testului de verificare a cunoștințelor. 19-27.09.2023

În linkul dat, vor fi atașate două fișiere:

  • Primul fișier va conține: cererea de înscriere elev (Anexa 1), Certificat de naștere ( în cazul elevilor sub 14 ani), Carte de identitate părinte/tutore/reprezentant legal, Carte de identitate a copilului dacă are peste 14 ani.
  • Al doilea fișier va conține diploma/diplomele obținute la olimpiada/concursuri școlare, recunoscute de ME.

b) Admitere pe baza susținerii unui test de verificare a cunoștințelor la disciplina/disciplinele pentru care elevii vor opta.

În linkul dat, va fi atașat fișierul ce va conține: cererea de înscriere la testare (Anexa 2), Certificat de naștere (în cazul elevilor sub 14 ani), Carte de identitate părinte/tutore/reprezentant legal, Carte de identitate a copilului dacă are peste 14 ani.

Excelență matematică

Clasele VI-XII:

Calificarea se face în urma rezultatelor obținute la Olimpiada de Matematică – etapa județeană. Listele se vor afișa pe site-ul centrului de excelență Cluj până în 22 septembrie 2023 (vor fi trimise și școlilor, elevilor și profesorilor pe adresele de email).

Clasa a V-a:

Calificarea se face în urma unui test de selecție online

Vineri, 29 septembrie 2023, ora 16.00.

Înscrierile se fac până în 27 septembrie prin centrul de excelență Cluj. Elevii vor primi linkul pentru test la ora 15.50 pe adresele de email (nu se vor trece adrese de email de pe platforma școlii). Testul durează 90 minute, aplicația se închide la ora 17.35.

Detalii în fișierul PDF de mai jos.

Adresa nr. 58 ref. elevi_excelenta

ANEXA 1 2023-2024

ANEXA 2.. 2023-2024

Documente:
Cerere de înscriere pentru Centrul Județean de Excelență Cluj în anul școlar 2023-2024
Cerere de înscriere pentru testare pentru Centrul Județean de Excelență Cluj în anul școlar 2023-2024
Selecţia cadrelor didactice pentru desfăşurarea activităţilor de înaltă performanţă în anul şcolar 2023-2024 

Solicitarea de selecție se face pe baza unui dosar care se trimite inspectorului de specialitate

Dosarul de candidatură cuprinde următoarele:

a) Cerere (Anexa 3) ;

b) Acordul directorului Centrului Județean de Excelență Cluj (Anexa 8); 

c) Copie CI;

d) CV însoțit de documente doveditoare pentru elementele semnificative scopului selecției;

Calendar:

  • 19.09.2023 -24.09.2023, trimiterea dosarelor
  • 25.09.2023- 27.09.2023, evaluarea si selecția candidaților de către o comisie desemnată de ISJ.
  •  27.09.2023 Contestații
  • 28.09.2023 Listele finale

Evaluarea si selecția profesorilor se face pe baza documentelor depuse la dosar de către candidați. Diplomele/Premiile elevilor obținute sub îndrumarea profesorului candidat la selecție se iau în considerare pentru ultimii trei ani școlari: 2020 – 2021, 2021 – 2022, 2022 – 2023.

Profesorii care au colaborat cu CIEXCJ în anii precedenți vor trimite doar cererea, avizată de inspectorul de specialitate şi directorul Centrului Judeţean de Excelenţă pe adresa dpmadalina@cxcelentac;

Procedura completă de selecţie se poate consulta pe site-ul wwv.excelentacj.ro 

Candidații acceptați sunt anunțați telefonic sau pe email.”


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii care intră în clasa a XII-a să se pregătească constant pentru Bacalaureatul la Chimie, profesorii să găsească un echilibru în predare și recapitulare, să organizeze simulări și să gestioneze „ruptura” din programele școlare – recomandări din reperele metodologice 2024-2025

Elevii care vor susține proba la alegere a Bacalaureatului trebuie să se pregătească pe parcursul întregului ciclu liceal, nu doar în clasa a XII-a, se menționează în noile repere metodologice.…
Vezi articolul

Nu există dovezi științifice care să coreleze gradul de dezvoltare al unei zone direct cu gradul de abandon școlar sau riscul de abandon școlar, spune consilierul ministrului Educației, Radu Szekely, care explică diferențele între mecanismul de selecție PNRAS și indicele IRSE

„Dacă ne uităm la școlile care au fost selectate, măsurarea gradului de risc de abandon școlar se face după niște principii ce țin de educație mai degrabă decât de starea…
Vezi articolul

Palatele și cluburile copiilor nu se desființează, ci se descentralizează, susține ministrul Educației: În termen de doi ani de la intrarea în vigoare a legii, ministerul va iniția actele normative pentru reglementarea transferului de competențe și de patrimoniu

Ministrul Educației reacționează după îngrijorările profesorilor din cluburile și palatele copiilor. Sorin Cîmpeanu scrie într-o declarație trimisă presei că „palatele copiilor, cluburile copiilor și cluburile sportive școlare nu se desființează”…
Vezi articolul

Ana Bulai, sociologul care a realizat studiul World Vision despre calitatea “mesei sănătoase” din școli: Sunt comunități unde parizerul reprezintă apogeul gătitului și cartoful prăjit – maximul de gust. Dacă România nu investește în acești copii, nu are de ce să-și mai facă planuri de viitor

Ana Bulai, sociologul care a coordonat studiul „Sunt hrăniți #destul copiii României? Masa la școală și masa acasă” a spus că „sunt o mulțime de comunități în care distanța socială…
Vezi articolul