Șeful prestigioasei universități Sciences Po din Franța, a treia cea mai bună din lume în domeniul Politică, demisionează pe fondul acuzațiilor de violență domestică

272 de vizualizări
Mathias Vicherat / Foto: captură video
Directorul prestigioasei „Sciences Po” (Paris Institute of Political Studies), Mathias Vicherat, a demisionat din funcție, după ce a fost trimis în judecată pentru acuzații de abuz domestic, relatează Politico. El continuă să declare că este nevinovat, potrivit G4Media.ro.

Sciences Po, cea mai importantă școală de politici publice din Franța, este cunoscută pentru că pregătește viitorii politicieni francezi de rang înalt. Patru dintre ultimii cinci președinți ai Franței au frecventat această instituție, Valéry Giscard d’Estaing fiind singura excepție.

  • Conform ultimului clasament universitar QS Ranking, Sciences Po este a treia universitate în lume la domeniul de studii Politics, după Universitatea Harvard (SUA) și Oxford (Marea Britanie) și prima din Franța. După cum se arată pe site-ul instituției, printre absolvenți se numără Pierre Trudeau, fost premier al Canadei, François Hollande, Jacques Chirac, François Mitterrand și Georges Pompidou, foști președinți ai Franței, dar și actualul președinte al Republicii, Emmanuel Macron.

„Așa cum am mai scris, pentru mine contează mai puțin persoana mea decât instituția”, a scris Vicherat într-o scrisoare adresată colegilor, profesorilor și studenților săi. Vicherat a precizat că atât el, cât și partenera sa, care s-au acuzat reciproc de acte de violență domestică, vor fi judecați.

„Neg în continuare acuzațiile de violență care au fost formulate împotriva mea și care au circulat”, a spus el, subliniind că nu a fost depusă nicio plângere de niciuna dintre părți.

Într-o declarație separată, Laurence Bertrand Dorléac, șefa Fundației Naționale de Științe Politice (FNSP), care se ocupă de strategia administrativă și financiară a Sciences Po, a anunțat că o „administrație provizorie va fi numită în următoarele zile”.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Rezultate finale Evaluarea Națională 2020

Aproape 58 de milioane de lei, proiect cu fonduri europene, pentru standardele de evaluare în educație până la finalul anului viitor. Ministerul Educației: Va asigura o evaluare unitară la nivel național atât pentru evaluările curente și sumative, cât și pentru examene

Ministerul Educației demarează implementarea proiectului „Standardizare și evaluare unitară pentru sistemul de educație preuniversitar – STANDEV”, anunță instituția într-un comunicat. Semnarea contractului de finanțare între Ministerul Educației (prin Centrul Național…
Vezi articolul

Ghid de sprijin pentru părinții și profesorii care au în clasă copii supradotați, cu strategii de educație pe nivele de învățare și idei de activități adaptate, lansat de psihopedagogi de la Centrul de Resurse Educaționale Maramureș

Un ghid care să vină în sprijinul profesorilor care lucrează cu elevi supradotați, dar și în ajutorul părinților și al copiilor, a fost lansat recent de profesori consilieri școlari și…
Vezi articolul