Șeful cancelariei premierului: Cunoaștem poziția societății civile. Angajarea răspunderii pe OUG 51 stabilește cadrul pentru organizarea licitațiilor pentru noii operatori de transport și licențe până la 1 iulie 2021

138 de vizualizări
Foto: gov.ro
“Cunoaștem poziția societății civile” cu privire la angajarea răspunderii pe OUG 51 privind transportul elevilor, a declarat șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, întrebat dacă Executivul a luat la cunoștință acuzațiile Asociației Elevilor din Constanța, potrivit cărora angajarea răspunderii “nu rezolvă problema transportului elevilor, ci o amână cu încă un an”.

La finalul ședinței de guvern de astăzi, 12 decembrie 2019, Ionel Dancă a declarat că “acest act normativ reprezintă o soluție temporară, pentru că OUG 51 a lăsat pur și simplu în aer transportul intrajudețean; acest act normativ facilitează operatorilor de transport să preia persoanele din domeniul școlar, persoanele cu dizabilități, vârstnicii și în același timp stabilește cadrul pentru organizarea licitațiilor pentru noii operatori de transport și licențe până la 1 iulie 2021“.

Se pune baza legală pentru asigurarea unor servicii minime de transport pentru elevi, persoane vârstnice și persoane cu dizabilități. În acest moment, se asigură baza legală pentru rezolvarea problemei“, a continuat Dancă.

Reacția lui Dancă vine după ce Asociația Elevilor din Constanța (AEC) a anunțat că “miercuri a fost publicată pe site-urile celor două camere ale Parlamentului proiectul de lege pe care Guvernul României își propune să își angajeze răspunderea. Scopul acestui proiect este inversarea fiecărei prevederi a OUG nr. 51/2019, care a eliminat transportul județean din sfera serviciilor publice. Totuși, conform proiectului în forma actuală, transportul județean va reveni în sfera serviciilor publice peste un an, în acest moment el fiind desfășurat în continuare în regim comercial”.

 

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

PROIECT Elevii de clasele IX-XII trebuie să știe să creeze conținut digital, să folosească inteligența artificială responsabil și să ia atitudine în caz de hărțuire online. Cadrul de competențe digitale 2024, în consultare

Un elev de liceu ar trebui să știe să creeze conținut digital divers, să folosească inteligența artificială în mod etic și cu responsabilitate și să ia atitudine în caz că…
Vezi articolul