UPDATE Guvernul a decis suspendarea prezenței fizice și la grădinițele și școlile private, acestea pot face școală online. Hotărârea de guvern urmează să fie publicată în Monitorul Oficial / Briefing de presă la ora 13:00

7.948 de vizualizări
Sorin Cîmpeanu și Florin Cîțu, la Guvern / Foto: gov.ro
Sorin Cîmpeanu și Florin Cîțu la Guvern / Foto: gov.ro
Ședința de Guvern programată pentru ora 11:00, în care s-a decis suspendarea prezenței fizice și la școlile private, a început la o oră și jumătate întârziere față de la momentul anunțat.

Briefingul de presă la ora 13:00, cu Raed Arafat, anunțat de Guvern, va putea fi urmărit și pe Edupedu.ro.

Înainte a avut loc o nouă ședință a CNSU, potrivit anunțului Guvernului. Este vorba despre o întâlnire a Comitetului Național pentru Situații de urgență condus de premier pentru introducerea unor noi măsuri și pentru corectarea celor care au fost omise în Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă, susțin sursele Edupedu.ro.

Hotărârea nr. 94 a CNSU, adoptată azi, nu cuprinde elemente noi pentru școli, ci excepții pentru prezentarea certificatului verde în anumite situații:

În noua hotărâre de guvern se va prelua articolul 8, alin. 1 din Hotărârea CNSU nr. 91 de vineri, cel omis, care permite momentan ca școlile și grădinițele private să poată chema elevii fizic la cursuri, în zilele cu record al numărului de infectări și internări, potrivit surselor citate.

Acel articol permite școala online în mediul privat, suspendând prezența fizică a elevilor și copiilor.

  • Art.8 – (1) Se suspendă activitățile care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în toate unitățile de învățământ privat, inclusiv în cele cuprinse în Registrul special al organizațiilor furnizoare de educație care organizează și desfășoară pe teritoriul României activități de învățământ corespunzătoare unui sistem educațional din altă țară, pentru perioada 25.10.2021-05.11.2021”

Reamintim că circa 115 mii de elevi și copii sunt în învățământul privat, potrivit INS, iar în cel de stat sunt 2,8 milioane. Aceștia din urmă sunt în vacanță timp de două săptămâni.

Articolul este în curs de actualizare


6 comments
  1. Buna ziua,

    Preșcolarii cu cine rămân acasă, se poate obține ceva de la locul de munca pentru a putea sta acasă in scopul îngrijirii?

  2. Just!
    Cei care își susțin copiii în sistemul privat i-au dotat, fără îndoială, cu dispozitive eficiente pentru școală online. Dacă pentru ei este o modalitate eficientă de a face școală, de ce nu?

  3. Din ce bani platim angajatii din invatamantul privat? Personalul didactic si nedidactic este platit si din contributiile incasate de la invatamantul privat

    1. Fix din aceeasi bani din care sunt platite alte mii de locuri de munca inchise de pandemie: horeca, cinatografe, teatre, etc. Au stat inchise cu lunile….

  4. De ce scolile de stat care au baza material necesara predarii online si ai caror copii au mijloacele necesare sunt discriminate? Si acestea pot sa faca la fel de bine cursuri online ca si scolile private, Atentie, si scolile private pot primi finantare pentru fiecare elev de la stat, aidoma scolilor publice! De ce statul discrimineaza foarte multi elevi, care ar vrea si ar putea sa participe la cursurile online tinute de profesorii lor! Cel putin pentru elevii de la clasa a cincea in sus, scoala online se face foarte bine si nu este necesata supravegherea parintilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Neasigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu tulburări de învățare, care susțin Bacul și Evaluarea Națională: Explicațiile ISMB pentru organizațiile de părinți și elevi sunt că ministerul întârzie răspunsurile, școlile trebuie să ofere îndrumare pentru materiale compensatorii

Reprezentanții Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB) spun că Ministerul Educației nu a transmis în timp util răspunsul său privind aprobarea măsurilor compensatorii pentru candidații care au depus cereri, acesta…
Vezi articolul

Proiect susținut de Complexul Educațional Laude-Reut

Au fost desemnați cei 20 de câștigători ai concursului de eseuri, pe tema combaterii antisemitismului și a extremismului, organizat de Complexul Educațional Laude-Reut. Peste 700 de elevi au participat la competiție

Complexul Educațional Laude-Reut (CELR) a anunțat numele celor 20 de elevi și studenți câștigători ai concursului de eseuri „Adevăr și memorie. Antisemitism și Holocaust în România”, organizat de instituția de…
Vezi articolul

ChatGPT anunță o versiune pentru educaţie, care să permită instituţiilor de învăţământ să construiască versiuni personalizate, antrenate pe baza propriilor date şi să le dea în uz elevilor şi profesorilor

OpenAI anunţă ChatGPT Edu, o versiune a chatbotului dedicată zonei de educaţie, care poate fi folosită în cadrul instituţiilor de învăţământ, transmite News.ro, citat de G4Media.ro. „ChatGPT Edu este conceput…
Vezi articolul

Proiectul SuperTeach este susținut de Telekom Romania

VIDEO Adrian Timofti, directorul Liceului Varlaam din Iași: Cred că școala are niște super-puteri pe care încă nu a învățat să le folosească / Pentru școala online “ar fi mai simplu să vedem obiectivele elevilor de acasă, cum învață ei mai bine și să venim cu altceva decât un spectacol la care ei să privească”

Cred că școala are niște super-puteri pe care încă nu a învățat să le folosească, spune Adrian Timofti, directorul Liceului Varlaam din Iași, în cadrul conferinței hibrid SuperTeach, “Învățarea și…
Vezi articolul

DOCUMENT Până duminică, școlile trebuie să reactualizeze datele în SIIIR, sistemul informatic al Ministerului Educației, în privința clădirilor cu risc seismic, potrivit unei circulare a instituției

Până duminică, 19 februarie, școlile trebuie să se ocupe de revizuirea și reactualizarea datelor în Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR) privind destinația clădirilor și încadrarea lor într-un…
Vezi articolul