Secretarul de stat Florian Lixandru, despre orele elevilor care nu dau simulările naționale: Procesul educativ să se desfășoare în condiții normale, școlile fie vor modifica programul, fie vor decala programul

9.188 de vizualizări
Florian Lixandru / Foto: edu.ro
Florian Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educației, a declarat, într-o intervenție la Radio București FM, referitor la orele elevilor care nu dau simulările naționale, că „unitatea de învățământ, practic, se va organiza astfel încât procesul educativ să se desfășoare în condiții normale”. Concret acesta a spus că școlile „fie că vor modifica programul, fie că vor decala programul”.

„Unitatea de învățământ, practic, se va organiza astfel încât procesul educativ să se desfășoare în condiții normale: (școlile – n.red) fie că vor modifica programul, fie că vor decala programul”, a spus secretarul de stat

Școlile trebuie să ia toate măsurile ca orele elevilor care nu sunt implicați în simulările examenelor naționale (Evaluarea Națională și BAC 2024) să se desfășoare în mod corespunzător, potrivit procedurii Ministerului Educației, document obținut de Edupedu.ro. Programul orelor va fi stabilit de către consiliul de administrație al unității de învățământ.

Elevii de clasa a VIII-a vor susține simularea națională pentru Evaluarea Națională 2024 în zilele de 5, 6 și 7 februarie, potrivit unui ordin publicat în Monitorul Oficial. Simularea pentru Bacalureat 2024 are loc în perioada 4-7 martie, potrivit calendarului oficial.

Amintim că, la simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2024, lucrările vor fi scanate în clasă și corectate pe platforma digitalizată, după cum a anunțat Ligia Deca: „În plus, lucrările sunt repartizate automat și aleatoriu către profesori evaluatori din alt județ decât județul din care provin candidații, printr-un click.”

Calendarul simulării Evaluării Naționale 2024 pentru absolvenții clasei a VIII-a
  • 5 februarie 2024: Limba şi literatura română – probă scrisă 
  • 6 februarie 2024: Matematică – probă scrisă 
  • 7 februarie 2024: Limba şi literatura maternă – probă scrisă 
  • 23 februarie 2024: Comunicarea rezultatelor
Calendarul simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat 2024
  • 4 martie 2024: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română
  • 5 martie 2024: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
  • 6 martie 2024: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării
  • 7 martie 2024: Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă
  • 15 martie 2024: Comunicarea rezultatelor
Citește și:
Orele elevilor care nu dau simulările naționale pentru Evaluarea Națională și BAC 2024 trebuie să se desfășoare corespunzător, le transmite Ministerul Educației școlilor
Simulare națională BAC 2024. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Candidații părăsesc sala de examen fără a primi subiectele, conform procedurii
Simulare națională Evaluare Națională 2024. Colțul lucrării nu se închide și nu se lipește, potrivit procedurii. Secretizarea se realizează în platforma de evaluare digitalizată – document
OFICIAL Programa pentru simularea examenului de BAC 2024. Lista conținuturilor pentru cele 14 discipline
OFICIAL Ce conținuturi au fost scose din programa pentru simularea Evaluării Naționale 2024
OFICIAL Simularea națională pentru Evaluarea Națională 2024 începe pe 5 februarie. Pentru BAC 2024, probele simulării încep în martie / Numele și prenumele candidaților vor fi anonimizate
La simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2024 lucrările vor fi scanate în clasă și corectate pe platforma digitalizată, anunță Ligia Deca

8 comments
  1. Învățământul românesc e la pământ! Ministerul nu face nimic pentru copii, programa e absolut jalnică! Calitatea predării e sfidătoare pentru cei care chiar am făcut școală!

    Pe acest site nu găsești nimic folositor despre examene, programă, teste de antrenament!! Numai despre POLITIC !!

    Domnilor, doamnelor, gândiți-vă la copiii voștri și la generațiile pe care (nu) le pregătiți cum trebuie!

  2. In Ploiesti s-a propus varianta online pentru 2 zile. Va rog sa verificati si sa luati masuri (in caz ca cititi si comentariile articolului)!

  3. Este absolut imposibil in unele scoli/licee. Dc mutam orele de la ora 13, elevii nu au nici cu ce veni la sc ,nici cu ce pleca, cei 62% care sunt navetiști. Deci….ce soluție ne dă dl secretar de stat, sau ce e?
    Este absolut imposibil în unele licee din provincie. Naveta elevilor este cauza.

  4. multi habar n au ce se întâmplă în școli, cum se împart profesorii în mai multe părți la simulările astea…PROFESORI chemați din timpul liber la supravegheat la aceste simulări, veșnic aceleași persoane…că e gratis….la plata,alții, cei aleși:))
    dar din înaltul ministerelor, altfel se vad lucrurile …
    Tot mai clar e că nu se va schimba nimic…In BINE…

  5. Simularea afectează programul normal, nu se poate program normal: sunt clase ocupate, profesori ocupați, sunt clase pe care nu ai voie să le bagi la ore după amiază etc. Deci, nu se poate și simulare, și program normal pentru celelalte clase. Este grav că asemenea indivizi, care nu cunosc ce se întâmplă într-o școală iau hotărâri, dau ordine și emit decizii în această zonă. Individul este un analfabet funcțional!

    1. Hai, madam, de ani de zile se poate si acum nu se mai poate? Atata o dati in balarii… In fiecare an au fost solutii. Acum nu mai sunt? Ce online, duduie? Nici macar nu mai sunt valabile licentele, adresele din pandemie cand totul a fost un haos generalizat. Alti copii, alte chestii, alta mancare de peste. Cum ii aduni? Orice varianta de orar este asadar mai bun decat alternativa de a face lectiile pe Whatsapp. Sunt 2 zile, nu vine razboiul. Asa va mai place sa exagerati…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Președintele Iohannis a semnat decretele de promulgare a legilor educației, în cadrul unei ceremonii la Cotroceni: “Legile în sine nu vor rezolva problemele acute ale sistemului educațional dacă nu vor fi puse în aplicare”

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni, la ora 17.00, decretele de promulgare a legilor educației. Cu această ocazie, el rostește o alocuțiune, în cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Cotroceni.…
Vezi articolul

DOCUMENT Ministerul Educației a anunțat școlile în seara zilei de salariu, când banii au fost deja virați în conturile oamenilor, că a actualizat aplicația de salarizare și că ar fi reparat o parte din erorile care luau din banii profesorilor și angajaților din Învățământ

Vineri seara, după ora 22:00, în ziua când deja au fost plătite salariile din Învățământ, Ministerul Educație a transmis în școli versiunea actualizată a programului de salarizare. Potrivit surselor Edupedu.ro,…
Vezi articolul

Ligia Deca își îndeplinește un vis: va vorbi la un eveniment de tip TED. Ministra Educației, membră PNL, este anunțată la o conferință independentă TEDx organizată de o persoană cu care a lucrat, unde accesul e contra cost și unde trebuie evitat conținutul politic

“De mult mi-am dorit să fiu și eu în poziția să fac un filmuleț TED”, spunea la sfârșitul lui 2022, la o conferință filmată pe teme de educație, ministrul Ligia…
Vezi articolul

Cei mai mulți români cu studii superioare absolvite sunt în București, 35,2%. La polul opus este județul Vaslui cu 7,2%, care are și cea mai mare pondere a populației șomere – Recensământ

Cei mai mulți români cu studii superioare absolvite sunt în municipiul București și județele Ilfov, Cluj, Timișoara și Brașov. La polul opus sunt județele Vaslui, Călărași și Botoșani, unde ponderea…
Vezi articolul