Secretar de stat PSD, despre acuzațiile de plagiat la adresa lui Sorin Cîmpeanu: ”Atâta timp cât ţii în funcţie un om care este pătat, îţi faci rău propriului partid / Riscăm să transformăm marele proiect trâmbiţat atâţia ani de zile din România educată în România eșuată”

565 de vizualizări
Foto: gov.ro
Bogdan-Radu Bălănişcu, secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, a declarat luni în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre acuzaţiile de plagiat la adresa ministrului Sorin Cîmpeanu, că este o decizie internă a celor de la PNL ce fac dar că, atâta timp cât ţii în funcţie un om care este pătat, îţi faci rău propriului partid, scrie G4Media.ro.

Social-democratul s-a referit şi la legile educaţiei, arătând că ”riscăm să transformăm un mare proiect trâmbiţat atâţia ani de zile de către preşedintele ţării, din ”România educată” în ”România eşuată”, iar PSD va veni la nivelul Camerei şi al Senatului cu amendamente la acest pachet legislativ.

”Ideea este de principiu, plagiatul este plagiat şi punct şi nu trebuie tolerat din acest punct de vedere şi cu atât mai mult persoanele politice care deţin poziţii publice şi importante la nivel naţional şi local ar trebui să fie şi mai responsabile din punctul acesta de de vedere. Raportat la dacă PSD decide sau nu să îi retragă sprijinul politic, este o chestiune de bucătărie internă a celor de la PNL”, a spus Bogdan-Radu Bălănişcu, secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Reprezentantul PSD a arătat că problema plagiatului ministrului Educaţiei şi o posibilă decizie de remaniere a acestui ministru ”este o decizie internă a celor de la PNL ce fac, după ce se termină ancheta respectivă”.

”Ce ştiu este că, atâta timp cât ţii în funcţie un om care este pătat din punctul acesta de vedere, îţi faci rău propriului partid, şi asta este o chestiune la care ar trebui să se gândească cei de la PNL”, a spus Bălănişcu.

El s-a referit la legile educaţiei, precizând că îl îngrijorează ceea ce s-a discutat şi se discută despre acest pachet de legi.

Articolul integral, pe G4Media.ro.

2 comments
  1. Traktorist?! Păi, cum a ajuns la Ministerul Educației? Știam că traktoriștii sunt oameni respectabili dar pe ogoare, la arat, la discuit, la semănat, la ierbicidat, la fertilizat solul et.

  2. In conceptia traktoristului plagiator de la irigatii lucrarile de care se vorbeste nu intra sub incidenta drepturilor de autor.

    E de ajuns sa citesti articolul 2 din legea dreptului de autor ca sa intelegi ca traktoristul fabuleaza:
    “(2) Opera de creaţie intelectuală este recunoscută şi protejată, independent de aducerea la cunoştinţă publică, prin simplul fapt al realizării ei, chiar neterminată.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Baza de date cu elevii care trebuie să primească tichete educaționale de 500 de lei a fost pusă la dispoziția STS din 9 noiembrie, conform Ministerului Educației / Potrivit ordonanței 83, Serviciul de Telecomunicații Speciale ar fi trebuit să dea lista cu beneficiarii Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene care să facă plățile, lucru care nu s-a întâmplat

De peste o lună Ministerul Educației a pus la dispoziția Serviciului de Telecomunicați Speciale baza de date din care instituția trebuia să extragă cei aproape 500.000 de beneficiari de tichete…
Vezi articolul

Daria Hărăbor, studentă la Harvard, într-un mesaj către elevii de la Naționala de Astronomie: Punctajele de la olimpiadă nu arată care dintre voi este cel mai inteligent, care este cel mai pasionat sau care ar trebui să continue o carieră pe acest domeniu. Eu le văd ca pe un kilometraj care îți arată cât de departe ai ajuns

Daria Hărăbor, studentă la Harvard, a spus elevilor prezenți la festivitatea de premiere de la Olimpiada Națională de Astronomie și Astrofizică 2024 faptul că punctajele obținute „nu arată care dintre…
Vezi articolul

Interzicerea telefoanelor în școală. Elevi: Ar fi ciudat să ne restricționeze accesul în loc să încerce să controleze acest abuz de telefonul mobil / La unele ore, unii copii pur și simplu își bat joc de ore folosind telefonul – VIDEO Inquam Photos

Părerile privind interzicerea telefonului în timpul orei sau în școală sunt împărțite în rândul elevilor de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București, arată un reportaj video publicat de Inquam…
Vezi articolul