Se vor închide și after school-urile și școlile private, după intrarea Bucureștiului în roșu? Ministrul Educației: Toate școlile și grădinițele vor rămâne închise pentru 14 zile, cu ore în online, indiferent dacă sunt de stat sau private

13.249 de vizualizări
Curriculumul pentru grădiniță
Curriculumul pentru grădiniță
Odată ce Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență va constata depășirea pragului de infectări de 3 la mie pentru București, interdicția de a veni fizic la școală sau grădiniță li se va aplica tuturor copiilor și elevilor, indiferent că merg la unități de învățământ de stat sau privat, explica în urmă cu o săptămână, pentru Edupedu.ro, ministrul Educației. Amintim că, astăzi, Monica Anisie a anunțat că elevii vor merge luni la școală și grădiniță și, cel mai probabil, acestea se vor închide începând de marți.

În ceea ce privește after school-urile și creșele, acestea sunt în administrarea primăriilor, motiv pentru care închiderea lor nu este automată, ci poate fi decisă separat în ședința Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență.

Amintim că Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a anunțat astăzi, 18 octombrie, că rata de infectare cu noul coronavirus este, pentru București, de 3,02 la mia de locuitori. În urmă cu două zile, Edupedu.ro a întrebat-o pe Monica Anisie ce se va întâmpla, concret, dacă Bucureștiul intră în scenariul roșu?

Reluăm răspunsul de acum 2 zile al ministrului Educației, care astăzi a anunțat că cel mai probabil de marți școala și grădinița trec în online, în Capitală:
  • După decizia Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență [care este așteptat să convoace ședință luni, 19 octombrie – N.Red.], “unitățile de învățământ rămân închise pentru 14 zile. Elevii nu mai participă fizic la ore, iar cursurile se desfășoară în sistem online”.
  • Interdicția de a veni fizic la unitatea de învățământ se va aplica tuturor grădinițelor și școlilor, indiferent că sunt de stat sau privat.
  • În ceea ce privește after school-urile și creșele, acestea pot fi închise numai în cazul în care Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență decide acest lucru, nefiind o măsură care să intre automat în vigoare, ca în cazul școlilor și grădinițelor.
  • Comitetul poate decide suspendarea activităților pentru 14 zile si pentru after school-uri sau creșe, care sunt în administrarea autorității publice locale”, a precizat Anisie, pentru Edupedu.ro.
Informații de background

Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a anunțat astăzi, 18 octombrie, că rata de infectare cu noul coronavirus este, pentru București, de 3,02 la mia de locuitori.

Potrivit ordinului de ministru după care sunt organizate școlile, la această valoare a indicelui pentru cazurile noi de îmbolnăvire toate școlile și grădinițele dintr-o localitate trec în scenariul 100% online.

Însă Hotărârea de Guvern care prelungește starea de alertă prevede că Comitetul Județean sau Municipal pentru Situații de Urgență trebuie să se întrunească în maximum 48 de ore: “Constatarea încadrării în limitele de incidență cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile în vederea punerii în aplicare a măsurilor stabilite în prezenta hotărâre se realizează în maximum 48 de ore de la atingerea acestora prin hotărâre a comitetului județean/al municipiului București pentru situații de urgență pe baza analizelor prezentate de direcțiile de sănătate publică județene, respectiv a municipiului București, iar măsurile se aplică pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia“.

Contactat de Edupedu.ro, prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a declarat că nu are în vedere convocarea astăzi, duminică 18 octombrie, a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență. “Mâine vom lua o decizie [cu privire la modul în care vor funcționa școlile și grădinițele din Capitală – N.Red.], dar astăzi nu”, a precizat Cojanu, invocând chiar Ordonanța care îi acordă 48 de ore pentru o decizie.

În urma anunțului făcut de prefect, ministrul Educației a declarat că, “cel mai probabil, de marți vor fi suspendate cursurile față în față în București”.

Și premierul Ludovic Orban a precizat că legislația acordă acest răstimp de 48 de ore între depășirea indicelui și închiderea școlilor și a precizat că se suspendă cursurile școlare, iar orele trec online în București, după ce Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență va constata depășirea pragului de infectări. “După părerea mea, odată ce DSP [Direcția de Sănătate Publică – N.Red.] a transmis către centrul de comandă și către Prefectură indicele de 3,02, nu se mai poate întoarce situația. Nu văd un motiv prin care s-ar întoarce”, a precizat Orban, în cursul zilei de duminică.

Citește și:
Ludovic Orban: Se suspendă cursurile școlare, iar orele trec online în București, după ce Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență va constata depășirea pragului de infectări / Odată ce DSP a transmis indicele de 3,02, nu se mai poate întoarce situația
Ministrul Educației: Cel mai probabil, de marți vor fi suspendate cursurile față în față în București
BREAKING Luni, elevii din București se duc la școală și grădiniță. Monica Anisie, după depășirea ratei de infectări de 3 la mie: Mâine la 8:00 am convocat inspectorii școlari pentru a realiza planul de măsuri privind desfășurarea activităților didactice online
BREAKING Prefectul Capitalei: Mâine vom lua o decizie cu privire la școli, dar astăzi nu. Rata de 3,02 înseamnă foarte puțin depășit ca să panicăm lumea
BREAKING București are o rată de infectare oficială de 3,02 la mia de locuitori / A fost depășit pragul în care toate școlile trec la predarea 100% online


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Revista Science: Măsurile anti-pandemie care afectează bunăstarea copiilor, cum ar fi închiderea școlilor, trebuie luate doar dacă sunt dovedit utile / Există foarte multe dovezi că astfel de măsuri mai mult dăunează celor mici

La opt luni de când pandemia de Covid-19 a cauzat închiderea școlilor în majoritatea țărilor lumii, timp în care s-a făcut școală online după posibilități, s-au dat examene și s-a…
Vezi articolul

De ce nu mai vor copiii să revină în clase, după aproape doi ani de școală online? Aura Stănculescu, psihopedagog: Notele au fost mari, paradoxal, pentru că au fost obținute mai mult pe lucrări pe care le puteau face mai bine acasă în toate felurile și de către oricine

Școala online i-a făcut pe mulți dintre elevi să nu își mai dorească revenirea fizică la ore. Directorul Centrului Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională, Aura Stănculescu a precizat…
Vezi articolul

Rezultatele la Bacalaureat și Evaluarea Națională din ultimii ani „îngrijorează” prin prisma scăderii calității forței de muncă, a calității vieții și accesului la muncă decentă în România – Barometru Romanian Business Leaders / „Lipsesc măsuri eficiente de creștere a calității”, dar și date care să indice astfel de măsuri

Evoluția ratei de participare și de promovabilitate la Bacalaureat este un indicator „care îngrijorează” prin prisma scăderii calității forței de muncă din România, a calității vieții și a accesului la…
Vezi articolul