“Se încearcă o manipulare a opiniei publice” – Vasile Brînzănescu, matematician din conducerea instituției-cheie în verificarea plagiatelor, după declarațiile ministrului Educației, Ligia Deca, referitoare la procesul pierdut de Minister în cazul analizei tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă

601 de vizualizări
Vasile Brînzănescu / Foto: captură math-net.ru
“Manipulare și minciună, două arme ale politicienilor de a justifica orice decizie ilegală și imorală din activitatea lor!” – Așa comentează matematicianul Vasile Brînzănescu, membru în forul care până recent era responsabil cu verificarea plagiatelor în teze de doctorat, CNATDCU, pe seama poziției exprimate de ministrul Educației, Ligia Deca, în cazul procesului pierdut definitiv de minister în cazul suspendării analizei tezei de doctorat a premierului Ciucă, teză suspectată de plagiat.

“Chiar dacă a fost înainte de mandatul ministrului Deca, este clar din răspunsurile dânsei că se încearcă o manipulare a opiniei publice. (…) Este evident că se pasează răspunderea între departamentul juridic din UEFISCDI și direcția juridică din Ministerul Educației”, a comentat Vasile Brînzănescu, pe marginea articolului în care Edupedu.ro a prezentat această situație.

  • Ministerul Educației a pierdut definitiv procesul în care premierul Ciucă obținuse suspendarea analizei tezei sale de doctorat, suspectă de plagiat, pentru că a depus recursul în afara termenului legal, scrie G4Media. – Detalii aici
  • Ministrul Educației, Ligia Deca, a spus că ministerul a depus în iulie anul trecut contestația la sentința dată în procesul privind suspendarea analizei tezei de doctorat a premierului Ciucă, dar a subliniat că nu s-a întâmplat în mandatul său: “Acea contestație a fost depusă de către Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, Cercetării, Dezvoltării și Inovării în luna iulie (…) Mandatul meu de ministru a început pe 3 octombrie, tot anul trecut. Deci, practic, vorbim despre evenimente care au avut loc înainte de începerea mandatului meu”, a spus Deca la ieșirea de la ședința Biroul Permanent a PNL.

Pe pagina articolului Edupedu.ro referitor la declarațiile Ligiei Deca, Vasile Brînzănescu, reprezentant al Institutului de Matematică “Simion Stoilow” din București în Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), a comentat:

  • “Chiar dacă a fost înainte de mandatul ministrului Deca, este clar din răspunsurile dânsei că se încearcă o manipulare a opiniei publice. CNATDCU nu are personalitate juridică și nici personal subordonat. Deciziile CNATDCU privesc aspecte de ordin științific și de ordin etic, dar nu există decizii pentru acțiuni în justiție. Este evident că se pasează răspunderea între departamentul juridic din UEFISCDI și direcția juridică din Ministerul Educației. De fapt, este metoda politicienilor din România de a pasa răspunderea între diverse organisme create special ca să se poată eschiva de o răspundere juridica serioasă. În concluzie: manipulare și minciună, două arme ale politicienilor de a justifica orice decizie ilegală și imorală din activitatea lor!”
Citește și:
A fost o greșeală sau un ajutor pe care Ministerul Educației i l-a dat premierului când nu a depus la timp contestația în procesul privind suspendarea analizei teze de doctorat? / “Vorbim despre evenimente care au avut loc înainte de începerea mandatului meu”, spune Ligia Deca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Filosoful Mihai Șora, despre prezența și discursul oamenilor politici la festivitățile școlare: Politicianul nu poate călca în incinta școlii decât în calitate de părinte, însoțindu-și copilul, fără sloganuri și “fraze sforăitoare”

Oamenii politici nu au ce căuta la festivitățile de deschidere a anilor școlari, să-și “facă campanie electorală”, să “bombeze pieptul” și să “blocheze microfonul”, scrie, într-o postare pe Facebook, filosoful…
Vezi articolul

Pentru prima dată, mai puțini candidați vor rămâne la Școala de Poliție din Câmpina față de numărul locurilor disponibile / Au fost scoase la concurs 1.340 de locuri și au rămas eligibili, după probele sportive, 1.002 candidați

Doar 1.002 candidați au rămas în examenul pentru admiterea în Școala de Poliție de la Câmpina după probele sportive, relatează ziarulincomod.ro. Aceștia candidează pe 1.300 de locuri. Este pentru prima dată…
Vezi articolul

Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății: Planul de redeschidere a școlilor este foarte rațional. O să găsim o soluție echilibrată pentru siguranța epidemiologică în școli

Planul anunțat de președintele Klaus Iohannis de redeschidere descentralizată a școlilor “este foarte rațional”, a declarat Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății. “Este nevoie să avem învățământ”, a…
Vezi articolul