Se discută ca majorarea salariilor cadrelor didactice de la 1 ianuarie 2022 să fie exceptată de la prorogare – surse guvernamentale

33.720 de vizualizări
Foto: © Lightfieldstudiosprod | Dreamstime.com
Guvernul discută exceptarea din ordonanța care prorogă o serie de măsuri care ar intra în vigoare de la începutul anului 2022 pentru creșterea salariilor cadrelor didactice, au declarat pentru Edupedu.ro surse guvernamentale.

“Se discută câteva excepții la ordonanța clasică, de la final de an, care prorogă termenele de intrare în vigoare a unor măsuri care ar avea impact bugetar. Este vorba despre majorările pentru salariile celor din sectorul sanitar, ale cadrelor didactice”, au declarat sursele citate.

Reamintim că salariile profesorilor ar fi trebuit să crească cu 16% de la 1 septembrie 2020, după cum anunța Ministerul Educației într-un comunicat de presă. Instituția explica atunci faptul că de la 1 ianuarie 2020 salariile au fost majorate cu 8%, iar ultimele două tranșe de majorare până la grila prevăzută de Legea 153/2017 ar fi trebuit să intre luna viitoare. Rectificarea bugetară a amânat însă acea creștere, cu totul, până în septembrie 2021.

Articol în curs de actualizare


13 comments
  1. GREVA GEBERALA!!! Haideti ,colegi, sa fim uniti cu totii, sa ne sustinem drepturile si sa nu ne mai lasam calcati in picioare a- n- a oara!

  2. Să mărească salariile la toate categoriile profesionale, pentru care au promis și făcut legi, nu numai la profesori.

  3. Învățământul a fost bătaia de joc a tuturor guvernanților indiferent de culoarea politică a lor.
    Se cer examene peste examene,grade peste grade,ore neplătite,mii de situații ce în nici un caz nu țin de ceea ce ar trebui să facă un profesor la clasă,și în plus,trebuie ținut pasul și cu schimbările bruște apărute peste noapte…
    Un profesor la început de drum,ia puțin peste minimum pe economie,mult sub ce oferă MAI,MAPN,și alte ministere ,deci, învățământul este neatrăgător pentru tineri,care ajung să încaseze câțiva lei in plus după peste 25 de ani de vechime și zeci de examene ce trebuiesc date….în schimb,în alte ministere deja cu această vechime te pensionezi liniștit și te bucuri de pensie…

  4. Marire numai la cadrele didactice darla personalul auxiliar(ex ingrijitor copii) la G P P – nimic,munca nu se face fără acest personal care in pandemie copilul trece prin miinile lor(dezbracat ,s himbat si indrumat in clase) este realizat de ele.

  5. Iar problema măririi salariilor? De 10 ani tot li se măresc salariile… Vor salarii cat ale medicilor? Să-și mai pună pofta-n cui si sa se mărească salariile acolo unde trebuie ( instituțiile de apărare ale statului, de cercetare in diverse domenii…)

  6. De doi ani profesorii sunt bataia de joc a guvernantilor. Cresterea de salarii prevazuta in lege pentru septembrie 2020, amanata un an, nu a mai fost aplicata nici in 2021. Un profesor are salariul net intre 2500 si 3500 lei! Se vrea la schimb dedicatie, oameni profesionisti si se emit pretentii peste pretentii!
    In actualul an scolar profesorii nu au primit materiale de protectie sanitara si au fost obligati la activitati suplimentare care nu corespund profesiei lor.
    Domnii guvernanti au uitat de o zicala : ”cat dai, atat primesti”. Sau poate nu au uitat, nu ii intereseaza o educatie de calitate! Oameni bine pregatiti ar fi capabili a cearna politicienii care ne conduc! Si multi ar trece la cosul de tarate!

  7. Baietii au dreptate !profesorii e categorie vaccinata dar neinsemnata !profesorii traieste cu aier si seamana cu plantele!ei este cum pot si in acord cu toti!doar ca nu e vina altora ca ei este profesorii ,e treaba lor !ca si ei se intreaba daca cineva undeva e atat de prost sa creada ca Domnul sau Doamna profesor e atat de prost !

  8. Ce mariri? Sunt niste aberatii..ierau indexari care s au amanat..suntem bataia de joc a societatii si apoi ni se cere performanta..mi spunea saptamana asta un elev de clasa a 12 a ca el munceste 6 ore si castiga 3600 lei ca mine..profesor gradul I 23 ani vechime. AM MUNCIT ANI BUNI PT EXAMENE NATIONALE PE NIMIC. CEL CARE SCRIE ASA CEVA ORI HABAR NU ARE ORI VREA SA INTOXICE POPULATIA CU ABERATIILE ACESTEA. ARTICOLE PESTE ARTICOLE DESPRE MARIRI…CARE NU EXISTA

  9. Nu ar fi interesant sa nu mai încheiem situația școlară pe primul semestru pana nu avem un salariu decent și posibil al 13-lea salariu?se poate face asta dacă suntem uniți ,nu conteaza partidele…si administrațiile locale și scolare.

    1. Foarte bună idee! Doar așa merge la noi. Medicii au plecat prin toată Europa, când au văzut că au spitalele goale le-au mărit salariile. Polițiștii doar au amenințat că fac grevă și imediat s-au gândit bani la buget. Magistrații au fost fermi și ei.
      Se pare că doar așa funcționează lucrurile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Lucian Ciolan: Liceele pedagogice pot funcționa în continuare, dar nu mai suntem în situația de acum 30 de ani, în care un tânăr absolvent de liceu pedagogic, de 17-18 ani, avea maturitatea necesară să primească responsabilitatea de a decide destinele educaționale ale unui grup de 25 sau 30 de copii

Complexitatea carierei didactice, complexitatea lumii în care trăim a crescut atât de mult – spune profesorul universitar Lucian Ciolan, prorector al Universității București – încât cred că un tânăr de…
Vezi articolul

Școlile din Franța se redeschid progresiv de luni. Etalon al autorităților, în fața criticilor: o școală unde au continuat să vină copiii personalului medical și unde “nici elevii, nici profesorii nu s-au îmbolnăvit”

Franța își redeschide parțial, luni, școlile, mai întâi pentru profesori, ulterior pentru elevi, ca parte a măsurilor de relaxare treptate anunțate de autorități. Deși decizia sa a fost intens criticată…
Vezi articolul

Ministerul Educației cere peste 100 de milioane de lei din fondul de rezervă al Guvernului pentru locuri de masă, cazare și spații de lectură în campusuri dar și pentru digitalizarea universităților – proiect

Ministerul Educației a cerut peste 100 de milioane de lei de la Guvern pentru construirea și extinderea clădirilor din campusurile universitare, crearea de noi locuri de masă, cazare și spații…
Vezi articolul

Profesoara Dana Papadima, despre lipsa de predictibilitate din educație: Fiecare diriguitor al învățământului suferă de vocație adamică. Eu sunt Adam și de acum, fără să țin cont de absolut nimic, creez ceva care mie mi se pare providențial

„După atâția ani de educație, constat ca Noica, că fiecare diriguitor al învățământului suferă de ce se cheamă vocație adamică. Eu sunt Adam și de acum din momentul zero, fără…
Vezi articolul

Reprezentanții elevilor, despre proiectul modificării ARACIP: Interesele unora primează în fața siguranței copiilor și în fața educației de calitate / Solicităm ministrului educației să retragă, de urgență, proiectul de hotărâre de guvern

„Consiliul Național al Elevilor dezaprobă ferm reorganizarea aberantă a ARACIP și susține că activitatea agenției trebuie să rămână independentă față de factorul politic sau de interesele obscure” și cer retragerea…
Vezi articolul