Scriitoarea Tatiana Țîbuleac a câștigat Premiul Uniunii Europene pentru Literatură, pentru romanul “Grădina de sticlă”

181 de vizualizări
Scriitoarea Tatiana Țîbuleac a câștigat Premiul Uniunii Europene pentru Literatură, pentru volumul „Grădina de sticlă”, despre transformarea URSS și renașterea limbii române în Republica Moldova, potrivit sinopsis.info.ro.

„Vă mulţumesc tuturor celor care vă bucuraţi împreună cu mine. Un singur premiu, două ţări fericite. ”Grădina de sticlă” este (şi) despre asta!”, a scris Tatiana Ţîbuleac pe pagina ei de Facebook.

Romanul premiat spune povestea unei copilării dramatice, a unei fetițe orfane, Lastocika (Rândunica), care crede că a găsit fericirea atunci când este luată în grijă de o femeie singură și ambițioasă, care vrea să-i ofere un viitor prosper. Lastocika își trăiește copilăria într-un Chișinău multicultural, care oscilează între limba română și limba rusă și între două culturi, în anii când se schimbă frontierele și sistemele politice.

Volumul a apărut anul trecut la Editura Cartier. Tatiana Țîbuleac s-a născut în 1978 la Chișinău și are dublă cetățenie. A fost jurnalist, iar acum locuiește la Paris, unde lucrează în comunicare. În 2016, a publicat un volum de proză scurtă, „Fabule moderne”, iar în anul următor a apărut primul său roman „Vara în care mama a avut ochii verzi”. ”Grădina de sticlă” este al treilea volum al Tatianei Țîbuleac.

Sursă foto: sinopsis.info.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Școlile și grădinițele cu cea mai mică rată de vaccinare, în rândul profesorilor și angajaților, din Capitală – lista oficială / O grădiniță privată are doar 10% din personal vaccinat, iar una de stat 12,3%

65 de școli și grădinițe din București au o rată de infectare mai mică sau egală cu 50% în rândul profesorilor și angajaților instituțiilor, potrivit listei publicate de Inspectoratul Școlar…
Vezi articolul

Centrele județene de excelență vor fi păstrate și selecția elevilor poate începe de la clasa a III-a, potrivit proiectului Legii Educației – surse / Se renunță la clasele „de excelență” din colegiile naționale, propuse în legile Cîmpeanu din vară

Centrele județene de excelență (CJE) în care elevii se pregătesc pentru performanță și olimpiade nu vor fi desființate, potrivit ultimei variante a proiectului de lege a învățământului preuniversitar, consultată de…
Vezi articolul

Dezbaterea Educația digitală asimptomatică, organizată de Edupedu.ro – World Vision România

Care este eficiența educației digitale și a testărilor standardizate? Dragoș Iliescu, “creator” de subiecte pentru testări internaționale OECD, discută marți, LIVE de la 17:20, despre viitorul școlii digitale

Ce înseamnă învățământul digital și în ce formă s-ar putea regăsi el în anul școlar următor, alături de școala clasică, pentru a avea eficiență în învățare? Există evaluări școlare digitale…
Vezi articolul