Școlile sunt obligate să publice online autorizația de securitate la incendiu și autorizația sanitară de funcționare și să anunțe dacă nu le dețin – ROFUIP 2024

Foto: © 2mmedia2011 | Dreamstime.com

Unitățile de învățământ preuniversitar trebuie să publice pe site-urile și rețelele de socializare proprii autorizația de securitate la incendiu pentru fiecare clădire de învățământ și autorizația sanitară de funcționare, se arată în noul Regulament de organizare și funcționare a școlilor.

Obligativitatea școlilor de a face publice aceste 2 acte este prevăzută în articolul 184, alineatul 1 din ROFUIP.

„ART. 184 (1) Unitățile de învățământ preuniversitar și unitățile de educație extrașcolară au obligația publicării pe site-urile proprii și prin orice altă formă de comunicare publică existentă la nivelul unității școlare, a autorizației de securitate la incendiu pentru fiecare clădire de învățământ, precum și a autorizației sanitare de funcționare”.

În cazul clădirilor care nu dețin autorizație de securitate la incendiu, școlile sunt obligate să înștiințeze publicul, prin platformele online, dacă este necesar să le obțină sau nu, se menționează în alineatul următor.

Dacă unităților școlare le lipsește autorizația sanitară de funcționare, trebuie să publice acest fapt.

Aceste prevederi au fost propuse la sfârșitul anului trecut de către partidul USR. Mai mulți parlamentari au elaborat un proiect de lege care urmărea modificarea noii legi a Educației, prin introducerea obligativității de a publica cele 2 autorizații.

Noul regulament, aprobat prin OME 5.726/2024, a fost publicat luni, 12 august, în Monitorul Oficial.

Printre noutăți se numără introducerea notei la purtare în fiecare modul, prevederile despre concursul separat de admitere în clasa a IX-a, câte un profesor responsabil cu proiectele europene în fiecare școală, cursuri de educație parentală și cursuri online sau hibrid pentru elevi în situații excepționale.

În aceeași zi a fost publicat în Monitorul Oficial și noul Statut al Elevului. Sala de detenție, fără telefoane mobile în timpul orelor și sancțiunile care pot fi aplicate elevilor din anul școlar 2024-2025 sunt printre noutăți.

Foto: © 2mmedia2011 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version